“وفاق‌ملی” و الزام‌های آن
علی کرد (فعال سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2490
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


اعتراض حامیان دولت به‌کندی انتصابات

همدلی| دولت سیدابراهیم رئیسی در بسیاری از موضوعات به‌کندی پیش می‌رود و با سرعت خیلی پایینی درباره مسائل تصمیم می‌گیرد. بااینکه رئیسی به‌عنوان رئیس دولت هر هفته سخنرانی‌های متعددی دارد و وعده می‌دهد که شرایط به‌زودی تغییر می‌کند اما هنوز برنامه مشخصی از دولت در بسیاری از حوزه‌ها بخصوص درباره مسائل اقتصادی ارائه نشده است. در کنار این دولت رئیسی هنوز از بدنه مدیریتی دولت سابق استفاده می‌کند، موضوعی که واکنش‌های زیادی در پی داشته است. در ماه‌های ابتدای این موضوع خیلی موردتوجه قرار نمی‌گرفت و اگر کسی درجایی می‌گفت که دولت هنوز مدیران بالادستی و میانی را تغییر نداده این‌گونه جواب می‌گرفت که بالاخره دولت تازه روی کار آمده و با توجه به حجم زیاد مشکلات کشور احتمالاً کم‌کم مدیران را متناسب با برنامه‌های خود تغییر می‌دهد.
اما حالا که به پایان سال نزدیک می‌شویم ادبیات حمایت اصولگرایان کم‌کم دراین‌باره انتقادی می‌شود. آیت‌الله حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در دیدار اخیر خود با رئیس‌جمهوری از رئیسی دراین‌باره انتقاد کرده و خواستار تسریع تغییرات مدیران شده است. آیت‌الله حسینی بوشهری بر سرعت بخشیدن به تغییر و تحولات درونی دولت تأکید کرد و گفت: «تغییر و تحول در دولت به‌کندی انجام می‌گیرد. هنوز نسبت به بسیاری از مدیران دولتی تصمیمی اتخاذ نشده و این بی‌ثباتی درونی دولت را در پی دارد.»
پیش از او هم برخی اصولگرایان خواستار سرعت گرفتن تغییرات مدیران شده بودند؛ اما مقامات دولت با نپذیرفتن انتقادات برعکس آن را نقطه قوت دولت رئیسی دانستند. هفته پیش سیدمحمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری در واکنش به این انتقادات گفته بود: «آقای رئیسی به‌هیچ‌وجه حزبی و گروهی نیست و اگر احساس می‌شود برخی انتصاب‌ها به‌کندی صورت می‌گیرد به خاطر این است که حزبی و گروهی عمل نمی‌شود و دولت تک‌تک افراد را بررسی می‌کند و گاهی می‌بینیم آقای رئیسی با افرادی کار می‌کند که در گذشته شاید یک‌بار هم آن‌ها را ندیده یا آشنایی قبلی با آن‌ها نداشته است ولی با توجه به شایستگی‌هایی که این افراد دارند از آن‌ها استفاده می‌شود. انتظار داریم دوستان به برخی از شبهات که در فضای مجازی مطرح می‌شود به‌درستی پاسخ دهند که برداشت نادرستی نشود.»
معاون پارلمانی رئیس‌جمهور تأکید کرد: «آنچه در دولت صورت گرفته بر اساس شایسته‌سالاری بوده و سعی شده نیروهای توانمندتر به کار گرفته شوند، البته نیروهای بسیار خوبی هم وجود دارد که گمنام هستند و باید آن‌ها را معرفی کرد و شاید یکی از مسئولیت کانون دانشگاهیان هم این است که در تهران و استان‌های مختلف نیروهای شایسته را معرفی کند.»
بااین‌حال منتقدان بر این باورند اینکه مدیران بالادستی و میانی در دولت رئیسی هنوز تغییر نکرده نشانه این نیست که دولت جناحی و حزبی نیست چراکه بخش مهمی از تغییرات تاکنون بر اساس گرایش‌های گروهی انجام‌شده است و از طرف دیگر عدم تغییرات نشان می‌دهد که دولت در بخش‌های مختلف برنامه روشنی برای اداره امور ندارد به همین خاطر همین‌که یک مدیر با دولت و رئیس دولت ابراز همبستگی کند می‌تواند در سمت خود باقی بماند.