“وفاق‌ملی” و الزام‌های آن
علی کرد (فعال سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2490
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


تهران چهارمین شهر آلوده جهان شد

پایتخت دیروز چهارمین شهر آلوده جهان بود. تهران دیروز سه‌شنبه9 آذرماه با شاخص کیفیت هوای ۱۵۷ در رتبه چهارم ۱۰ شهر آلوده جهان قرار گرفت. بر اساس جدیدترین گزارش پایگاه بین‌المللی سنجش و رتبه‌بندی کیفیت شهر‌ها (IQAIR) تا دیروز ظهر، شهر لاهور پاکستان با شاخص ۲۰۸ آلوده‌ترین شهر جهان بود و تهران با شاخص کیفیت هوای ۱۵۷ در رتبه چهارم قرار داشت. در بین ۱۰ شهر آلوده جهان، نام سه شهر هندی و دو شهر پاکستانی قرار دارد. اسامی ۱۰ شهر آلوده جهان عبارت است از: لاهور (پاکستان)، دهلی و کلکته (هند)، تهران (ایران)، بمبئی (هند)، کابل (افغانستان)، شهر کویت (کویت)، کاراچی (پاکستان)، کاتماندو (نپال) و هنگ کنگ (هنگ کنگ).
شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا «پاک»، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا «قابل‌قبول» (سالم) یا «متوسط»، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا «ناسالم برای گروه‌های حساس»، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا «ناسالم برای همه گروه‌ها»، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا «بسیار ناسالم» و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا «خطرناک» است.
سازمان هواشناسی در این شرایط جوی سازمان هواشناسی نسبت به مدیریت جهت کاهش تردد خودروها و کنترل فعالیت واحدهای صنعتی، عدم تردد برای تمام گروه‌های سنی و جلوگیری از فعالیت فیزیکی و ورزشی در فضای باز توصیه کرده است.

 طبق قانون می‌توان دورکاری را اجرایی کرد

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با بیان اینکه وضعیت هوای تهران، ناسالم برای تمام گروه‌هاست و با این شرایط سلامت مردم به خطر می‌افتد، گفت: طبق قانون اکنون می‌توانیم دورکاری را اجرایی کنیم. مدارس و دانشگاه‌ها تا حدی باز هستند و می‌توان کلاس‌ها را مجازی برگزار کرد تا میزان آلاینده‌ها کاهش یابد؛ اما متأسفانه تاکنون هیچ اقدام مثبتی انجام‌نشده است. عباس شاهسونی با اشاره به اینکه وضعیت آلودگی هوا در شهر تهران بسیار ناسالم است به ایسنا گفت: این شرایط به‌گونه‌ای است که سلامت آحاد مردم در خطر است و متأسفانه علی‌رغم اعلام شرایط اضطرار توسط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که نماینده وزارت بهداشت در شهر تهران است، هیچ تصمیمی برای کاهش منابع انتشار و کاهش مواجهه مردم گرفته نشده است.
او تأکید کرد: با این شرایط سلامت مردم به خطر می‌افتد و اگر قرار است کمیته اضطراری تشکیل شود باید با دو رویکرد باشد؛ اول کاهش مواجهه مردم و دوم کاهش ساعات کاری اداری کارکنان یا تعطیلی و شناورسازی ساعت کاری یا از طریق اجرای طرح زوج و فرد از درب منازل و... که وضعیت وخیم‌تر نشود؛ چراکه روز سه‌شنبه پایداری خواهیم داشت و این موضوع سبب وخیم‌تر شدن شرایط می‌شود.
شاهسونی ادامه داد: طبق قانون اکنون می‌توانیم دورکاری را اجرایی کنیم. مدارس و دانشگاه‌ها تا حدی باز هستند و می‌توان کلاس‌ها را مجازی برگزار کرد تا اینکه میزان آلاینده‌ها کم شود. متأسفانه تاکنون هیچ اقدام مثبتی انجام‌نشده است.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، اظهار کرد: در این شرایط افزایش قابل‌توجه بیماری‌های قلبی و ریوی در جامعه را خواهیم داشت و همچنین افزایش مرگ زودرس این بیماران و سالمندان و افزایش قابل‌توجه علائم بیماری‌های تنفسی در کل جمعیت را خواهیم داشت. در این شرایط افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، سالمندان و کودکان باید از هرگونه فعالیت فیزیکی خودداری کرده و سایرین هم باید فعالیت فیزیکی خود را در بیرون از منزل کاهش دهند و تا حد امکان کارهای غیرضروری را به زمان‌های دیگر موکول کنند.
او تأکید کرد: طبق دستورالعمل شرایط اضطرار باید برگزاری مسابقات ورزشی لغو می‌شد و اکنون باوجوداینکه شرایط هوای تهران ناسالم برای همه گروه‌هاست جای تعجب دارد که چگونه اجازه برگزاری مسابقات ورزشی در تهران صادرشده است.

کل تصمیمات استانداری تهران چه بود؟

در همین رابطه جلسه کمیته اضطراری آلودگی هوای تهران به ریاست محسن منصوری، استاندار تهران تشکیل جلسه داده اما در آن خبری از تعطیلی و دورکاری نبوده است. محسن منصوری، استاندار تهران با تأکید بر اهتمام تمام کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی و اتخاذ تدابیر لازم جهت جلوگیری از انتشار آلاینده‌ها، گفت: با واحدهای تولیدی و کارخانه‌هایی که نسبت به کنترل خروجی‌ها، اقدام مؤثری نداشته باشند مطابق قانون برخورد می‌شود.
او با اشاره به لزوم اجرای دقیق مصوبات کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران از سوی تمام دستگاه‌ها، افزود: تا پایان پایداری وضعیت جوی هوای تهران، همه محدودیت‌های ایجادشده جهت جلوگیری از انباشت آلاینده‌ها لازم‌الاجراست.
استاندار تهران تأکید کرد: تعطیلی موقت واحدهای صنعتی آلاینده، کنترل دقیق خودروهای بدون معاینه فنی، ممنوعیت تردد شبانه خودروهای گازوئیلی و جلوگیری از فعالیت‌های عمرانی آلاینده باید با دقت و نظارت بیشتری از سوی دستگاه‌های مربوطه دنبال شود.