“وفاق‌ملی” و الزام‌های آن
علی کرد (فعال سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2490
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


انتقاد باهنر از تشکل‌های سیاسی ژله‌ای

همدلی|  انتخابات که تمام شد، جبهه‌های سیاسی تشکیل‌شده همه تعطیل شدند. چه جبهه‌هایی که اصولگرایان تشکیل داده بودند و چه جبهه‌ای که اصلاح‌طلبان تشکیل دادند. این برای بار چندم است که نزدیک به انتخابات، احزاب سیاسی مختلف دو جناح اصولگرا و اصلاح‌طلب گرد هم جمع می‌شوند و جبهه سیاسی تشکیل می‌دهند. همه آنان هم در جلسات مختلف خود بارها و بارها تأکید می‌کنند که هدفشان تنها انتخابات نیست و قصد دارند فعالیت جبهه خود را برای همیشه ادامه دهند و پویا باشند؛ اما به‌محض تمام شدن انتخابات همه جبهه‌ها تعطیل می‌شود. حتی در انتخابات بعدی هم تلاشی نمی‌کنند که همان جبهه قبلی را حفظ کنند بلکه دوباره با یک ترکیب و سازوکار جدید به میدان می‌آیند. همین رفتار هم باعث شده که جایگاه این جبهه‌ها در افکار عمومی بسیاری تنزل کند و البته حالا موردانتقاد فعالان سیاسی هم قرار گیرد. محمدرضا باهنر دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین پیش از ظهر دوشنبه (هشتم آذرماه) در نشست خبری که در محل این تشکل سیاسی برگزار شد، به این موضوع اشاره کرد و از جبهه‌های سیاسی کشور با عنوان ژله‌ای یاد کرد. او با بیان اینکه در نظام مردم‌سالاری دینی ناچار به داشتن چند حزب قدرتمند متولی دار هستیم، گفت: «تا زمانی که این‌گونه نیست جبهه‌های ژله‌ای روان در انتخابات خود را نشان می‌دهند و ما را به مقصود و هدف نمی‌رسانند و باید فکر اساسی انجام شود.»
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین درباره ادغام شورای وحدت و شورای ائتلاف گفت: «من بارها گفته‌ام که در نظام مردم‌سالاری دینی، ما ناچار به داشتن چند حزب فراگیر قدرتمند و موضع‌دار و متولی‌ هستیم. حالا برخی‌ها معتقدند که باید دو حزب داشته باشیم یا برخی دیگر معتقد به حضور چند حزب در کشور هستند. چون در شرایط فعلی تعداد احزاب مورد تأیید وزارت کشور زیاد است به‌ناچار در زمان انتخابات این احزاب باید با یکدیگر ائتلاف کنند که خروجی این رویه منجر به این می‌شود که آن اهداف مدنظر جریان‌های سیاسی محقق نمی‌شود.» در زمان انتخابات ریاست جمهوری خرداد 1400 اصولگرایان قصد داشتند با یکدیگر اتحاد داشته باشند ولی در نهایت توانستند دو جبهه مختلف تشکیل دهند.
باهنر گفته: «در شرایط فعلی شورای ائتلاف و شورای وحدت باید تلاش خود را بکنند که یکپارچه شوند، همچنین در جبهه مقابل نیز اصلاح‌طلبانی که با اصل نظام مشکل ندارند توصیه ما به آن‌ها این است که به سمت تشکیل یک حزب فراگیر بروند. درعین‌حال مواضع شورای وحدت و شورای ائتلاف در برخی موارد با هم اختلاف دارند و هنوز تفاهمی برای ادغام این دو شورا صورت نگرفته است.»