“وفاق‌ملی” و الزام‌های آن
علی کرد (فعال سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2490
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


اعتراض نامزد رد صلاحیت شده، آرامش بهارستان را به هم زد

واکنش در مجلس به اعتراض پزشکیان

همدلی| دایره اعتراض‌ها در مورد رد صلاحیت‌های شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری، هر چند اندک اما پای خود را به صحن علنی مجلس انقلابی نیز باز کرده است. این در شرایطی است که به طور بدیهی، این گونه اعتراضات در مجلس یک‌دست ‌اصول‌گرای یازدهم، آن‌چنان به چشم نیامده و به مانند شعله شمعی که جان آخر را می‌دهد با نسیم مخالفتی ساده، خاموش می‌شود و آخرین فریادهای اصلاح‌طلبانه را در ورای همگرایی مجلس با رئیس جمهور آینده، به خاطره‌ها می‌سپارد. روز گذشته مجلس شورای اسلامی بار دیگر صحنه مجادله لفظی برخی نمایندگان بود. زمانی که مسعود پزشکیان در نطق میان دستور خود از وجود بی‌عدالتی در جامعه سخن گفت و انتقاداتی را درباره اقدامات شورای نگهبان در پی رد صلاحیت برخی از نامزدهای این دوره از انتخابات مطرح کرد، برخی از نمایندگان وابسته به یک جریان ‌اصول‌گرایی به شدت بر او تاختند، به گونه‌ای که بارها در میان صحبت‌های او به اعتراض پرداخته و سخنان او را با وقفه روبه‌رو کردند.
مسعود پزشکیان، نماینده اصلاح‌طلب تبریز که صلاحیتش در انتخابات آتی ریاست جمهوری از سوی شورای نگهبان، مورد تایید قرار نگرفته است، روز گذشته و در نطق خود، شرایط برگزاری انتخابات را یک طرفه و به نفع جریانی خاص در کشور دانست و نسبت به آینده کشور و تداوم این وضعیت هشدار داد. او اشاره کرد که اگر قرار است در یک جامعه یک گروه در انتخابات باشد، بگذاریم گروه دیگری هم باشند. 
او با اشاره به خطبه ۱۶ نهج‌البلاغه گفت:«امام ما و بزرگ ما در قبال حرف‌هایی که می‌زد گردنش را گرو می‌گذاشت، بنده به تبعیت از آن امام بزرگ در مقابل حرف‌هایی که می‌گویم، گردنم را گرو می‌گذارم، اگر یکی غلط بود گردن من را بزنید.» او ادامه داد:«من به‌عنوان یک اصلاح‌طلب، اعلام می‌کنم که تاکنون نه مطب زدم، نه سهمی دارم و نه هیچ‌وقت به دنبال قدرت و پول و مال و منال بوده‌ام. شورای محترم نگهبان شاخص‌ها را اعلام کند تا مردم بفهمند گیر کجاست.»
این نماینده مجلس تاکید کرد: «پذیرش مردم، نشانه وجود یک حاکمیت درست است، اگر مردم ما را نپذیرند ما صالح نیستیم. باید بپذیریم که مردم بزرگان ما هستند و ما نوکران مردم در عمل باشیم، نه اینکه شعار بدهیم مردم نیامدند اشکالی ندارد، یک عده می‌آیند رای می‌دهند و ما رئیس‌جمهور می‌شویم. رئیس‌جمهور باید الگو و تبلور تمام ملت ایران باشد‌. برون دادی که الان به وجود آورده‌ایم، یک جناح، یک دسته و یک گروهند که می‌توانند رقابت کنند، نه آنهایی که در همه‌ جامعه وجود دارد. امام علی خطاب به مالک می‌گوید که مواظب هوای نفست باش و کاری نکن که آنچه حرام است عمل کنی. انصاف را باید رعایت کنیم در برابر آن کسانی که دوست داریم و نداریم.»
او در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد:«ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که بی‌عدالتی در سیاست، اقتصاد، قومیت، فرهنگ و در هر جا که نگاه کنی وجود دارد و انکارناپذیر است. اگر می‌خواهیم اینها درست شود باید اصلاح کنیم. نمی‌شود من اگر در کردستان و یا بلوچستان به دنیا بیایم و بهترین آدم هم باشم، نتوانم در سیاست جایی پیدا کنم‌. در حالی که این حقم است و باید باشم. آیا گناهم این است که برای بلوچستان و کردستان هستم؟»
پزشکیان خاطرنشان کرد:«در خوزستانی که ما نفت و آب و گاز را از آنجا می‌گیریم خیلی جاهای آن آب خوردن ندارند و گرفتارند. برای اصلاح این مسائل به عدالت و انصاف نیاز داریم. اگر قرار است گروهی حرف بزنند، اجازه دهید طرف مقابل هم حرف بزنند. اگر قرار است عده‌ای در قدرت باشند بگذارید همه باشند. ایران مال همه است، مال یک دسته و گروه و جناح نیست. بروید ارزیابی کنید ببینید که مردم پشت سر ما حرفهای خوبی نمی‌زنند.» او با بیان این‌که ما مقصریم، باید رفتارمان و نگاهمان را اصلاح کنیم وگرنه این مملکت در خطر است، گفت: «حضرت علی به مالک بعد از آنکه می‌گوید با مردم مهربانی و لطف کن و از گناهشان بگذر و مثل انسان با آنها برخورد کن می‌گوید: ای مالک، نگو من امیرم، دستور می‌دهم و دیگران باید اطاعت کنند و غلط می‌کنند گر اطاعت نکنند. به فرماش حضرت علی این ادبیات سه تالی فاسد دارد؛ قلب را سیاه می‌کند، دین را تضعیف می‌کند، تغییر و دگرگونی را نزدیک می‌کند‌.»
این نطق‌ میان دستور مسعود پزشکیان در جلسه دیروز مجلس البته با واکنش‌های اعتراض‌آمیزی از سوی برخی نمایندگان جناح مقابل همراه بود، به طوری‌که حتی بیگی‌نژاد یکی از نمایندگان مجلس، حرف‌های این نماینده مردم را دشمن شادکن خواند. در همین زمینه محمد وحیدی نماینده بجنورد در تذکری با خطاب قرار دادن پزشکیان، گفت:«طرف مقابل، چند دوره از روسای جمهور حمایت کرده و در دوره‌های مختلف وزیر بوده و مسئولیت‌های متعددی به عهده داشته است، حال دم از اقلیت می‌زند. ما همان اقلیت‌هایی هستیم که به مسئولان کنونی رای دادیم، نتیجه چه شد؟ مردم بیکار نیستند که پشت سر ما صحبت کنند، مردم درباره عملکرد ما صحبت می‌کنند، حال باید پرسید که چه عملکردی از خود نشان دادید که از آقایان حمایت کرده و طلبکار هستید.»
حسن نوروزی نماینده رباط کریم در مجلس شورای اسلامی نیز در تذکری خطاب مسعود پزشکیان گفت: «از شما خواهش می‌کنم کنترل داشته باشید، امام راحل فرمودند احترام به شورای نگهبان و تصمیمات آن امری واجب است. از ابتدای انقلاب هم ما بحث شورای نگهبان را داشتیم لذا باید به مسلمات قانونی و شورای نگهبان احترام بگذاریم.» همچنین احمد آزادی‌خواه نماینده مردم ملایر نیزدر تذکری شفاهی در این مورد گفت: «آقای پزشکیان در نطق خود مطالبی را در خصوص شورای نگهبان مطرح کرد که انتظار می‌رفت براساس اصل ۹۳ قانون اساسی هیات رئیسه به ایشان اخطار می‌داد. هویت مجلس شورای اسلامی بدون شورای نگهبان صفر است و اعتبار قانونی ندارد.»
او در ادامه اظهار کرد: «اگر ما امروز حق سخن گفتن داریم و هر سخنی را چه بر حق و چه باطل بر زبان می‌آوریم و از حقوق ملت دفاع می‌کنیم به شورای نگهبان باز می‌گردد. خدا نکند که مسئولان یک مملکت قانون آن را قبول نداشته باشند.» این نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد:«چهار دوره هشت ساله دولت در دست اصلاح‌طلب‌ها بوده است. در ۳۲ سالی که فرصت داشته است چه کاری برای مردم کرده است. امروز مردم ناراحت این نیستند که کاندیدای انتخابات اصلاح‌طلب باشد یا ‌اصول‌گرا. نگرانی مردم از سفره خالی، صفوف مرغ و محصولات کشاورزی است که در بیابان‌های شهرهای مختلف خاک شده‌اند. چرا زمانی که عده‌ای در این کشور وکیل و وزیر بوده‌اند به داد مردم نرسیدند؟»
ابراهیم عزیزی نماینده مردم شیراز و زرقان نیز در پاسخ به اظهارات روز گذشته مسعود پزشکیان گفت: «شما از عدالت شورای نگهبان سخن گفتید، شورای نگهبان ۳۲ سال شما و امثال شما را تایید کرد و عدالت داشت، اما این بار که شما و برخی همکاران شما احراز صلاحیت نشدید، عدالت آن مورد سوال قرار گرفت؟» 
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد:«دولتی که ادعای حمایت از اهل سنت دارد به کدامیک از وعده‌هایی که به اقلیت‌ها و اهل سنت دادند عمل کردند؟ از انصاف گفتید، آیا در مجلس ششم انصاف را رعایت کردند یا اسناد هسته ای این کشور را به بیگانگان دادند؟ پاسخ دهید، در آن زمانی که همه امور دست شما بود به همه مقدسات تاختند ولی هیچکدام در همین مجلس پاسخی ندادند، اگر از عدالت و رفتار همراه با منطق می‌گویید، این امر را برای همه امور، برای همه دولت‌ها و برای همه افرادی که منتخب مردم هستند یکسان ببینیم.»