اهداف و پیامدهای پمپاژ اتباع افغانستان به ایران
رامین فخاری ( تحلیل‌گر سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2497
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


«همدلی» در آستانه آغاز سال تحصیلی گزارش می‌دهد:

خطر در کمین دانش آموزان نیمی از مدارس پایتخت

همدلی| گروه اجتماعی: همزمان با نزدیک‌ شدن به فصل بازگشایی مدارس در ایران، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی هشدار داد که از نظر این سازمان، نیمی از مدارس تهران برای دانش‌آموزان «ناایمن» هستند.دو سال قبل بود که علیرضا کاظمی در مراسم افتتاح پروژه‌‌های آموزشی منطقه ۱۸ شهر تهران گفت: البته مشکلات در تهران با سایر استان‌ها متفاوت است. یکی از مشکلات مربوط به زمین و دیگری انبوه‌سازی‌هاست که فضای آموزشی جدید برای آن‌ها درنظر گرفته نمی‌شود. این امر باعث می‌شود تراکم کلاس درس را بالا ببریم. وقتی تراکم را بالا می‌بریم کیفیت افت می‌کند و تعلیم و تربیت دلخواه ما اتفاق نمی‌افتد.کاظمی افزود: حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ مدرسه تخریبی در سطح تهران داریم و ۳۰ درصد مدارس تهران نیاز به بازسازی دارد که جای نگرانی است که از میانگین کشوری بالاتر است. ایمن نبودن مدارس، مسئولیت‌‌های قانونی را متوجه آموزش و پرورش می‌کند.حالا بعد از 2 سال و در شرایطی که تنها چند روز تا آغاز سال تحصیلی باقی مانده است سازمان آتش نشانی اعلام کرده که نیمی از مدارس پایتخت از منظر کارشناسان این سازمان نا ایمن هستند!قدرت‌الله محمدی، مدیر عامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، تآٔکید کرده که از هر دو مدرسهٔ پایتخت، یک مدرسه ناایمن است.این مقام مسئول همچنین گفته که از سال گذشته تاکنون «حتی یک پرونده مبنی بر اینکه مدرسه‌ای اقدامات ایمن‌سازی را انجام داده به دست ما نرسیده» است.این در حالی است که به گزارش خبرگزاری فارس، از سال گذشته موضوع ایمن‌سازی مدارس تهران در دستور کار آتش‌نشانی و سازمان مدیریت بحران شهر تهران قرار گرفت و تفاهم‌نامه‌ای هم در این زمینه با آموزش‌ و پرورش تهران بسته شد.
چند از چند؟
براساس گزارش‌‌های منتشر شده، از ۲۸۰۰ مدرسه تهران، نیمی توسط سازمان مدیریت بحران از نظر سازه‌ای بررسی شده و قرار است تا پایان سال تمام مدارس مورد بررسی قرار گیرند.
به گفته محمدی، شهرداری آموزش‌های ایمنی لازم را به مدارس ارائه می‌کند و به گفته مدیران شهری، اگر مالکان برای ایمن‌سازی اقدام کنند، شهرداری در صدور پروانه و ارائه مجوز‌های لازم با آن‌ها همکاری می‌کند.علاوه بر ناایمن بودن مدارس، بیمار‌ستان‌های تهران هم از نظر ایمنی وضعیت مناسبی ندارند و بخش عمده‌ای از آن‌ها هنوز تأییدیه ایمنی از آتش‌نشانی دریافت نکرده‌اند.آماری که مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی اعلام کرده تنها مربوط به مدارس تهران است. پیش از این گزارش‌های متعددی از وجود مدارس ناایمن در شهرستان‌های کشور نیز منتشر شده بود.۱۸ شهریور سال جاری، استاندار کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرد که نا ایمن‌ترین مدارس کشور در این استان قرار دارد.علی احمدزاده در نشست شورای آموزش و پرورش استان گفت که ۴۸۳ کلاس سنگی در استان سبب شده که یکی از ناایمن‌ترین مدارس در سطح کشور را داشته باشیم. هم اینک نیز درآستانه بازگشایی مدارس، رئیس سازمان آتش‌نشانی می‌گوید که از هر ۲ مدرسه پایتخت یکی ناایمن است. رئیس سازمان آتش‌نشانی می‌گوید که از نظر ایمنی حریق هم مدارس را مورد بررسی قرار داده‌ایم، اما «وضعیت خوبی ندارند» و از سال گذشته تاکنون حتی یک پرونده مبنی بر اینکه مدرسه‌ای اقدامات ایمن‌سازی را انجام داده به دست ما نرسیده است.رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران علی‌نصیری نیز با اشاره به فرسودگی مدارس می‌گوید که «تمام موارد ناایمنی را ریزبه‌ریز اعلام کرده‌ایم» و منتظریم که مسئولان مربوطه اقدامات لازم را انجام دهند. از سال گذشته موضوع ایمن‌سازی مدارس تهران در دستور کار آتش‌نشانی و سازمان مدیریت بحران شهر تهران قرار گرفت و تفاهم‌نامه‌ای هم در این زمینه با آموزش‌وپرورش تهران بسته شد.علاوه بر ناایمنی مدارس، بیمار‌ستان‌های پایتخت هم از نظر ایمنی وضعیت مناسبی ندارند و بخش عمده‌ای از آنها هنوز تأییدیه ایمنی از آتش‌نشانی دریافت نکرده‌اند.کارشناس اجتماعی نصرت حسینی می‌گوید که مدارس بودجه لازم برای ایمن‌سازی ندارند و حتی در پرداخت قبوض آب و برق خود دچار مشکل هستند. در مقابل کارشناس ایمنی حمید حدید‌پور می‌گوید که بسیاری از مدارس غیردولتی  هم که شهریه‌هایی بالایی دریافت می‌کنند برای ایمن‌سازی هزینه‌ای نمی‌کنند، آتش‌نشانی باید همان‌طور که تمدید پروانه بیمارستان‌ها را منوط به تأییدیه آتش‌نشانی کرده است، ادامه فعالیت مدارس را هم منوط به اخذ تأییدیه ایمنی کند. به گفته کارشناسان، باید سیستم اطفا، اعلان حریق و... در تمامی مدارس تهران نصب شود. حفظ سلامت دانش‌آموزان در اولویت است و آموزش‌وپرورش باید سالانه بودجه لازم را برای ایمن‌سازی در نظر گرفته و با کمک خیرین نوسازی را آغاز کند.
ایمنی در دیگر شهرها
بنابر گزارش‌ها ناایمن بودن مدارس فقط منحصر به پایتخت نیست و در تمامی شهرها این مشکل وجود دارد. در همین راستا اسفند ماه سال ۱‍۴۰۲ رسانه‌ها از آتش‌سوزی در یکی از کلاس‌های درس مدرسه دخترانه شاهد ارومیه و مصدوم شدن ۱۸ دانش‌آموز خبر دادند.در هفته‌های اخیر نیز یک خوابگاه دخترانه در بلوار کشاورز تهران و یک خوابگاه دخترانه دیگر در سعادت آباد تهران دچار حریق شدند.در ایران بسیاری از ساختمان‌ها استانداردهای لازم به خصوص در حوزه ایمنی‌های مرتبط با حوادث منتج به آتش‌سوزی را ندارند و از همین رو میزان حوادث در ساختمان‌ها قابل توجه است.موضوع ساختمان‌های ناایمن پس از حادثه پلاسکو بر سر زبان‌ها افتاد و پس از اعلام فهرست ساختمان‌های نا‌ایمن در بین این ساختمان‌ها اسامی خوابگاه‌ها، ادارات و موسسات دولتی، پاساژهای معروف در بازار و بیمارستان‌ها نیز دیده شد.