اهداف و پیامدهای پمپاژ اتباع افغانستان به ایران
رامین فخاری ( تحلیل‌گر سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2497
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


فرصت ورود جوانان ازحاشیه‌به‌متن‌حکمرانی

داود خاضعی نسب (فعال سیاسی)

فرصت ورود جوانان ازحاشیه‌به‌متن‌حکمرانی

داود خاضعی نسب (فعال سیاسی)

 گرچه انتخابات ۱۴٠۳ غیرمنتظره و پر از چالش‌های خاص بود اما علاوه بر کاهش محسوس مشارکت و نارضایتی‌های اجتماعی، تصمیم و توافقی به نام وفاق ملی را می‌توان از مهمترین رخداد‌های این انتخابات نامید؛ وفاقی که هرچند در مقاطع زمانی مختلف به شکل‌ها و ادبیات دیگری در محافل سیاسی و انتخاباتی کشور نیز مطرح شده بود اما این بار عزم راسخ دولتمردان برای تحقق و پایبندی به آن نشان از اتفاقی نو و متفاوت‌تر دارد.
فارغ از تمام تفاسیر و تعاریف ارائه شده در چند ماه اخیر، وفاق ملی را می‌توان چشم انداز و عزمی بزرگ برای پاسخ به کاستی‌ها و فرصت‌های از دست رفته اقتصادی و همچنین جبران شکاف‌ها و خلاهای اجتماعی کشور دانست که نسخه‌ها و فرمول‌های مختلف سیاسی،اقتصادی دولتمردان در چند سال اخیر چاره گشای آنها نبوده‌اند؛ چالش‌هایی که بیش از هر قشری بر گرده جوانان کشور سنگینی کرده و آنها را به مدعیانی دلخور و ناراضی تبدیل نموده است. جوانانی که جمعیت قابل توجهی از آن‌ها با تحریم انتخابات در قالب سکوت سیاسی و یا حتی تبلیغات علنی و مخالفت با مشارکت، حامل پیام مهم و قابل تاملی برای جامعه و سیاستگذاران کشور بوده‌اند. پیامی که در آن گلایه از مشقت‌های زندگی و بی‌مهری‌های صورت گرفته و همچنین مخالفت با رویکرد‌های تکراری و آزموده شده به وضوح قابل استنباط است.
از این رو به نظر می‌رسد مهمترین ماموریت متولیان گفتمان و دولت وفاق ملی،پاسخ به چالش‌های حوزه جوانان است. از سوی دیگر اگر با توجه به گفته‌های تئورسین‌های وفاق ملی و شعارهای انتخاباتی، استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل‌های موثر و کارامد کشور را بنیان اصلی گفتمان وفاق ملی در دولت دکتر پزشکیان بدانیم بدون شک سرمایه انسانی جوان کشور، بایستی در این گفتمان نقش ویژه و محوری داشته باشد و بسترسازی برای آشتی جوانان و مشارکت اثربخش آنها در اولویت باشد؛ چرا که وفاق ملی بدون حضور موثر و چشمگیر جوانان به عنوان یک ظرفیت علمی و عملی بزرگ عملا شانس چندانی برای اثر بخشی در جامعه نخواهد داشت.
 به این نکته نیز بایستی توجه داشت که وفاق ملی می‌تواند فرصت ویژه و نقطه عطفی در پوست‌اندازی مدیریتی و تغییر نسلی مدیران کشور باشد؛ امر مهمی که با توجه به رشد فزاینده علم و تکنولوژی نوین در جهان و لزوم همگامی سیاستگذاری‌ها با آن،اگر مورد غفلت واقع شود کشور را در چند سال آینده با بحران‌های بزرگی روبرو خواهد کرد.
وفاق ملی به عنوان فرصتی برای ورود جوانان از حاشیه به متن نظام حکمرانی می‌تواند به مثابه یک اهرم قدرتمند یاریگر دولت در تعاملات و مناسبات اجتماعی باشد نقشی که بدون شک با توجه به ناترازی‌های و معضلات اقتصادی موجود، برای دولت پزشکیان بسیار حائز اهمیت و ضروری می‌باشد و انتظار می‌رود دولتمردان با نگاهی ویژه و چشم‌اندازی روشن به این مهم توجه داشته و وفاقی که برای جوانان شکل گرفته را با حضور و همراهی خود جوانان به سرانجام برسانند.