اهداف و پیامدهای پمپاژ اتباع افغانستان به ایران
رامین فخاری ( تحلیل‌گر سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2497
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


تحلیل

آمریکا در روابط ایران و روسیه دخالت نکند
معاون وزیر امورخارجه روسیه با بیان اینکه آمریکا نباید در امور فنی-نظامی روسیه و ایران دخالت کند، گفت: «همکاری بین مسکو و تهران بر امنیت کشورهای ثالث تأثیری نمی‌گذارد.»به گزارش ایسنا «سرگئی ریابکوف» به خبرنگاران گفت: «همکاری بین روسیه و ایران در گذر زمان در بوته آزمون قرار گرفته است. این همکاری شامل عناصری در نقض الزامات بین‌الملل نیست یا تاثیر منفی بر امنیت یا توازن منطقه‌ای نمی‌گذارد.»
براساس گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، دیپلمات ارشد روسیه گفت دو کشور در بسیاری از حوزه‌ها شامل اقتصاد، سیاست و حمل و نقل همکاری عمیقی دارند.معاون وزیر امورخارجه روسیه در ادامه گفت: «همکاری فنی-نظامی نیز بین ایران و روسیه وجود دارد. هیچ‌کس این را انکار نمی‌کند. اما این کار ایالات متحده نیست که مداخله و در مسائل دیگران دخالت کند. آن‌ها باید به مشکلات خود رسیدگی کنند.»ریابکوف پنج‌شنبه گذشته نیز با اشاره به اتهام‌زنی غرب درباره ارسال موشک‌های ایرانی به این کشور گفت که «بارها شواهد معتبری ارائه شده که نشان می‌دهد چنین همکاری وجود ندارد.»او همچنین گفته بود: اگر آمریکایی‌ها همچنان می‌خواهند به صادرات برخی کالاهای ایران به روسیه بپردازند، این مشکل آن‌هاست. بارها شواهد معتبری ارائه شده است که نشان می‌دهد چنین همکاری وجود ندارد. جعل‌های بدخواهانه اساساً تنها چیزی است که ما از واشنگتن در مورد سیاست و تعامل ما با سایر کشورها می‌بینیم.ریابکوف همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگاران گفت روسیه به لغو محدودیت‌ها از سوی آمریکا و انگلیس در استفاده از تسلیحات دور برد توسط اوکراین در عمق خاک روسیه به صورت جدی پاسخ می‌دهد.
او خاطرنشان کرد: « ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه همه چیز را در این مورد گفته است. چنین تصمیمی وجود دارد، همه نوع سلاحی برای اوکراین ارسال شده بنابراین ما برای همه چیز آماده‌ایم. پاسخ ما به اوکراین در صورت استفاده از چنین تسلیحاتی علیه خاک روسیه کاملا جدی خواهد بود.»ریابکوف خاطرنشان کرد، غرب خطر این بازی را در حال انجام آن است، دست‌کم می‌گیرد.این مقام مسئول در وزارت خارجه روسیه همچنین گفت در صورتی‌که آمریکا موشک‌های میان برد را در ژاپن مستقر کند، مسکو نیز واکنشی جامع خواهد داشت و اقدامات فنی-نظامی را در این باره عملی می‌کند.او همچنین گفت: «این حرف‌ها فعلا شایعه هستند اما اگر این اتفاق بیفتد، آنها پاسخ جامع نظامی-فنی دریافت خواهند کرد. ما به آنها فرصت‌های زیادی داده‌ایم تا از این تشدید جلوگیری کنند و در حال حاضر مهلت قانونی روسیه برای استقرار سامانه‌های مربوطه به قوت خود باقی است.»معاون وزیر امور خارجه روسیه همچنین ادامه داد: «فقدان جایگزین برای پاسخ روسیه، از جمله پاسخ مادی، نظامی و نظامی-فنی، باید برای کسانی که به بازی‌های حاصل مجموع صفر در واشنگتن، توکیو و دیگر کشورها ادامه می‌دهند، واضح باشد.»

تهدید ایران جدی است؛ آمریکا و اسرائیل باید آماده باشند
وزیر دفاع آمریکا تاکید کرد تهدید ایران برای پاسخ به رژیم صهیونیستی را باید جدی گرفت و «لازم است که ما و اسرائیل همچنان آماده باشیم».«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا روز جمعه و درباره خروج ناو هواپیمابر «یو.اس.اس تئودور روزولت» از غرب آسیا و اینکه آیا این موضوع به این معنی است که دیگر تهدید از ناحیه ایران وجود ندارد؟ گفت: این اقدام به آن معنا نیست که تهدیدی از سوی ایران وجود ندارد و ما دیگر نباید نگران باشیم. من فکر می‌کنم وقتی آن‌ها قصد خود را برای انجام کاری بیان می‌کنند، چه امروز و چه در آینده، باید حرف آن‌ها را قبول کنید. بنابراین فکر می‌کنم آماده ماندن مهم است، به‌ویژه برای اسرائیل که در حالت آماده بماند.
او افزود: همان‌طور که گفته‌ایم، ما آنچه را که لازم است برای ادامه کمک به اسرائیل برای محافظت از خود انجام خواهیم داد. اما شما باید به خاطر داشته باشید که هنوز یک ناو هواپیمابر در منطقه داریم و همچنان توانایی‌های زیادی در منطقه داریم. من می‌دانم که شما هر روز آنچه را که آنجاست، دنبال می‌کنید.

تونسی‌ها باز هم به خیابان‌ها آمدند
هزاران نفر از مردم تونس مهد بهار عربی روز جمعه به خیابان ها آمدند و به محدودیت شدید آزادی ها و حقوق بشر اعتراض کردند و نیز خواستار آزادی سیاستمداران و روزنامه‌نگاران زندانی شدند که به دلیل موضع گیری های مخالف خود پشت میله های زندان افتاده اند.به گزارش الجزیره این تظاهرات چند هفته قبل از انتخابات ریاست جمهوری در این کشور برگزار شده است.همچنین در این تظاهرات که بزرگترین تظاهرات از سال گذشته تا کنون به شمار می رود، خواستار پایان دادن به ترساندن و رعب و وحشت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در این کشور شد.این تظاهرات به دعوت شبکه حقوق و آزادی ها برگزار شد که شماری از احزاب چپگرا و اجتماعی و نیز برخی از  سازمان های جامعه مدنی تونس را در بر می گیرد، برگزار شد.شرکت کنندگان در این تظاهرات خواستار بازگشت دموکراسی به تونس، جلوگیری از انحراف سیاستمداران و توقف هدف قرار دادن فعالان سیاسی و سیاستمداران مخالف و فعالان حقوقی و نیز روزنامه نگاران شدند. در این تظاهرات که بیشتر شرکت کنندگان جوانان و زنان بودند علیه قیس سعید رئیس جمهور این کشور که از سال ۲۰۲۱ به زور قدرت را در دست گرفت شعار دادند و او را دیکتاتور خوانده و خواستار کناره گیری اش شدند. “قیس سعید” که از سال ۲۰۲۱ قدرت را در انحصار خود گرفته تلاش می کند در انتخابات ماه اکتبر آینده برای یک دوره دیگر رئیس جمهور بماند.