اهداف و پیامدهای پمپاژ اتباع افغانستان به ایران
رامین فخاری ( تحلیل‌گر سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2497
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


چشم انداز

توصیه رئیس جبهه اصلاحات
 به وزیران دولت
رئیس جبهه‌اصلاحات ایران نوشت: وزرای دولت چهاردهم نیز مانند رئیس‌جمهور، باید با هماهنگی معاونت زنان حداقل یکی از معاونت‌های زیر مجموعه حوزه‌های خود را به زنان شایسته و توانمند اختصاص دهند.
به گزارش خبرآنلاین، آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات ایران، با انتشار یادداشتی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: وزرای دولت چهاردهم نیز مانند رئیس جمهور، باید با هماهنگی معاونت زنان حداقل یکی از معاونت های زیر مجموعه حوزه های خود را به زنان شایسته و توانمند اختصاص دهند و این روند در ادامه در دیگر دستگاههای اجرایی نیز لحاظ شود. این بخشی از راهبرد ایجاد فرصت های برابر برای زنان است.

نشانه‌ای از توجه به آرای خاموش
دیده نمی‌شود!
انتقاد یک استاد دانشگاه از دولت پزشکیان؛ هیچ نشانه‌ای از توجه به خواست‌های ۵۱ درصدی که رای ندادند، دیده نمی‌شود!
به گزارش‌خبرآنلاین، “محمدرضاجوادی‌یگانه‌” جامعه‌شناس و استاد دانشگاه، با انتشار یادداشتی در شبکه اجتماعی ایکس، نوشت: هنوز هیچ نشانه‌ای از توجه‌دولت به خواست‌های ۵۱ درصدی که رای ندادند، دیده نمی‌شود. یکی از نقاط شروع، اعلام فهرست مشاغل دولتی است که «از این‌پس» نیاز به گزینش ندارد. بسیاری از مشاغل عادی کارکنان دولت، فقط نیازمند کسب شرایط عمومی احراز است و نیاز به کشف اطلاعات شخصی بیشتر ندارد.

جایگزینی برای نخبگان و جوانان!
سناریو‌هایی در خصوص حجم مهاجرین در ایران شنیده می‌شود؛ یکی از این سناریو‌ها این است که با توجه به گستردگی مهاجرت نخبگان، پزشکان و جوانان ایرانی به خارج از کشور، اتباع را جایگزین نخبگان و جوانان ما کنند / شاید مسئولین به این فکر هستند که، چون این افراد از لحاظ سطح تحصیل، پایین‌تر هستند، می‌توانند پیرو باشند / برخی از شهرها، به شهر‌های اتباع تبدیل شده است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در رابطه با وضعیت ساماندهی اتباع در کشور، اظهار داشت: سناریو‌هایی در خصوص حجم مهاجرین در ایران شنیده می‌شود که یکی از این سناریو‌ها این است که با توجه به گستردگی مهاجرت نخبگان، پزشکان و جوانان ایرانی به خارج از کشور، برخی از مقامات ما بی علاقه نیستند که اتباع را جایگزین نخبگان و جوانان ما کنند.
به گزارش شفقنا، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه امور مربوط به اتباع باید ساماندهی شود، گفت: اگر مانع مهاجرت اتباع افغانستانی به کشور شویم، در تامین نیرو در این بخش ها با مشکل مواجه خواهیم شد.
احمد بخشایش اردستانی در رابطه با وضعیت ساماندهی اتباع در کشور، اظهار داشت: سناریوهایی در خصوص حجم مهاجرین در ایران شنیده می شود که یکی از این سناریوها این است که با توجه به گستردگی مهاجرت نخبگان، پزشکان و جوانان ایرانی به خارج از کشور، برخی از مقامات ما بی علاقه نیستند که اتباع را جایگزین نخبگان و جوانان ما کنند.
 وی با انتقاد از این موضوع که نمی توان مهاجرین را جایگزین متخصصین کشور کرد، گفت: شاید با اتباع افغانستانی بتوان جمعیت را یکسان کرد اما از لحاظ تخصص قابل مقایسه نیستند؛ بنابراین شاید مسئولین به این فکر هستند که چون این افراد از لحاظ سطح تحصیل، پایین تر هستند، می توانند پیرو باشند؛ با توجه به اینکه افغانستان هم جزو ایران بوده لذا شاید عده ای این تحلیل را  خطاب به جوانانی که مهاجرت کردند، عنوان کنند که قرار است این مهاجرین جایگرین شما شوند اما ما این سناریو را نمی پذیریم چراکه تمام دنیا افراد با کیفیت و متخصص را به عنوان مهاجر می‌پذیرند.
 اردستانی ادامه داد: من در استرالیا که درس می خواندم از نزدیک شاهد بودم که مقامات این کشور به دنبال افرادی بودند که به آنها نیاز داشتند. ما هم باید همین کار را انجام دهیم اما متاسفانه جمهوری اسلامی ایران به هر دلیلی مرزها را باز کرده و برخی از شهرها، به شهرهای اتباع تبدیل شده است. «طالبان» ناتوان در اداره افغانستان است؛ بنابراین مردم این کشور، چون راه ایران را باز می بینند، با مهاجرت به ایران دنبال کار می گردند تا پولی برای خانواده خود بفرستند؛ البته شاید ارزش پول افغانستان بالاتر باشد اما به دست آوردن آن سخت بوده و قطعا کیفیت زندگی در ایران بالاتر است.
 وی در پایان خاطرنشان کرد: ما باید اتباع را ساماندهی کنیم و اجازه ندهیم هر کسی وارد کشور شود؛ اما این را هم نباید فراموش کرد که یکسری کارها در ایران مثل کارگری بیشتر توسط اتباع انجام می شود و ایرانیان خصوصا جوانان، آنها را انجام نمی دهند؛ بنابراین اگر کلا جلوی مهاجرت اتباع افغانستانی را هم بگیریم در تامین نیرو در این بخش ها با مشکل مواجه خواهیم شد.