اهداف و پیامدهای پمپاژ اتباع افغانستان به ایران
رامین فخاری ( تحلیل‌گر سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2497
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


“همدلی” ادامه سرنوشت ارز 4200 تومانی را برای ارز ۲۸۵۰۰ تومانی بررسی می‌کند

در انتظار شوک قیمت‌ها

همدلی|  گروه اقتصاد:  یک کارشناس اقتصادی با اشاره به چالش‌های جدی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای اقتصاد کشور و معیشت مردم تاکید کرد: طیفی که باعث حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی از واردات کالاهای اساسی شد، حالا همان ادبیات را برای ارز ترجیحی ۷ برابر شده فعلی آغاز کرده‌اند.
«امین دلیری» گفت: حذف ارز ترجیحی 28500 تومانی تکرار تراژدی حذف ارز 4200 تومانی است.
وی اظهار داشت: به‌رغم افزایش 700درصدی قیمت ارز ترجیحی، قصه تکراری و مشابهی با وجود تغییر دولت بازگو می‌شود و این بار هم باز از ایجاد رانت، زدوبند و عدم اصابت ارز ترجیحی به مصرف‌کننده نهایی صحبت می‌شود. همان طیفی که باعث حذف ارز ترجیحی 4200 تومانی از واردات کالاهای اساسی شدند، حالا همان ادبیات را برای ارز ترجیحی 7 برابر شده فعلی آغاز کرده‌اند در صورتی‌که دولت موظف است در شرایط تورمی، قدرت خرید کالاهای اساسی و ضروری مورد مصرف مردم را ثابت نگهدارد.
این کارشناس اقتصاد ادامه داد: بر اثر کاهش شدید ارزش ریال در مقابل ارزهای معتبر خارجی، این روزها ریال بیشتری برای ارز اختصاص داده شده تسعیر می‌شود اما در این میان گناه مردم چیست و چرا باید تاوان سیاست‌های تورم‌زای دولت‌ها را تقبل کنند؟
دلیری افزود: مشابهت بسیار زیادی بین ارز ترجیحی 4200 تومانی و ارز ترجیحی 28500 تومانی وجود دارد. این دو نرخ ارز، هر دو تحت عنوان ارز به اصطلاح ترجیحی نام گرفتند و هر دو نرخ ارز در دو زمان متفاوت برای واردات کالاهای اساسی و ضروری کشور اختصاص یافت و هر دو نرخ با منتقدان و موافقانی مواجه بود با این استدلال که استمرار اختصاص ارز ترجیحی را مفسده‌آمیز، مضر و حتی تورم‌زا می‌دانستند و طرف مقابل، حذف ارز ترجیحی از واردات کالاهای اساسی و ضروری را باعث شوک ارزی و قیمتی و افزایش سطح عمومی قیمت‌ها و کاهش قدرت خرید قشر ضعیف جامعه و کاهش مجدد ارزش پول ملی و بی‌ثباتی قیمت‌ها می‌دانستند.
وی ادامه داد: برخی از طیف‌های مشخص در مجلس به تأسی از حاکمیت اقتصاد بازار و تکرار همان اتهامات گذشته، قطعا به بانک مرکزی فشار خواهند آورد تا ارز ترجیحی 28هزار و 500 تومان را از واردات کالاهای اساسی حذف کند، لذا به نظر می‌رسد همان سناریو و همان نسخه برای حذف ارز ترجیحی فعلی با فضاسازی و اتهامات پرتکرار همیشگی، بعد از زمزمه‌های رسمی و غیررسمی در خصوص ایجاد تردید در چگونگی ماندگاری ارز ترجیحی 28500 تومانی تنظیم شده و این سناریو به هر طریق و با هر هزینه‌ای باید اجرا شود.