اهداف و پیامدهای پمپاژ اتباع افغانستان به ایران
رامین فخاری ( تحلیل‌گر سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2497
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


بازار

بدهکاریم و اوضاع خیلی خراب است
همدلی| گروه اقتصاد: وزیر نفت با اشاره به اینکه وضع مالی صنعت نفت قابل مقایسه با گذشته نیست، گفت: قبلا بخش مهمی از منابع مالی در توسعه این صنعت از محل صندوق توسعه ملی هزینه می‌شد، درصورتی‌که هم‌اکنون بدهی‌های زیادی به این صندوق و شرکت ملی نفت ایران تحمیل شده که بازپرداخت آنها چالش جدی خواهد بود.
به گزارش همدلی، محسن پاک‌نژاد در آیین تکریم و معارفه وزیران پیشین و کنونی نفت گفت: یکی از چالش‌های اصلی کشور، تشدید سالانه ناترازی گاز و بنزین در کشور است و پیش‌بینی می‌شود در اوج مصرف طی زمستان امسال، با ۲۵۰ میلیون مترمکعب ناترازی گاز روبه‌رو باشیم.
پاک‌نژاد با تأکید بر آثار منفی ناترازی گاز در صنایع عمده و نیروگاه‌های کشور ادامه داد: در حوزه بنزین نیز شاهد مصرف روزانه بیش از ۱۳۰ میلیون لیتر هستیم و به عبارتی با توجه به میزان تولید بنزین در پالایشگاه‌های کشور، روزانه بیش از ۲۰ میلیون لیتر ناترازی داریم. همچنین وضع تولید و مصرف نفت‌گاز نیز در نقطه‌ای سربه‌سر در کشور قرار گرفته و اگر به‌زودی مدیریت مصرف در این حوزه انجام نشود، دچار معضل ناترازی در این حوزه نیز خواهیم بود.
وزیر نفت با بیان اینکه اگر در زمینه افزایش تولید گاز و فرآورده‌های نفتی با توجه به رشد مصرف دست روی دست بگذاریم، کشور دچار مشکل‌های زیادی خواهد شد، تأکید کرد: رفع ناترازی یک موضوع چندبعدی است و مدیریت مصرف باید در دستور کار همه نهادها و دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد.
وی بیان کرد: شرایط ویژه جهانی دسترسی ما را به منابع مالی حاصل از فروش نفت خام و دیگر فرآورده‌ها بسیار محدود کرده و از سوی دیگر سهم شرکت ملی نفت از فروش نفت خام در سال‌های اخیر، با توجه به دلایل مختلف، هزینه‌های جاری این شرکت را به‌زحمت پوشش داده‌ است.
وزیر نفت گفت: صنعت نفت این روزها در شرایط سختی قرار گرفته که نجات آن نیازمند اتخاذ تصمیم‌های دشوار و اقدام‌های فوری است و هیچ‌گونه تأخیری قابل‌ قبول نیست.

دعا کنید مسکن گران‌تر نشود!
دبیرکانون سراسری انبوه‌سازان کشور با تاکید بر اینکه کارخانه‌های سیمان، هر زمان که می‌خواهند قیمت سیمان را افزایش می‌دهند، گفت: سوال این است که چه اتفاقی افتاد قیمت سیمان به 200هزار تومان رسید و چرا قیمت خرده‌فروشی بعد از افزایش شدید، به قیمت‌های قبل بازنگشت.
فرشید پورحاجت در گفت‌وگو با اقتصاد آنلاین درباره این ادعا که کمبود سیمان از سوی تولیدکننده‌ها ناشی از قطعی برق بود، گفت: شرکت‌های تولیدکننده سیمان، عملکرد قابل دفاعی ندارند چون شرکت‌ها و کارخانه‌های سیمان و فولاد باید نیروگاه برق احداث کنند و متاسفانه به این موضوع هیچ توجهی نمی‌کنند.
وی با اشاره به اینکه شرکت‌های تولیدکننده سیمان در تابستان اعلام می‌کنند برق ندارند و در زمستان می‌گویند گاز نداریم، تاکید کرد: 73 کارخانه تولید سیمان در کشور داریم و در رتبه دهم تولید سیمان در دنیا قرار داریم پس نباید با یک نوسان کوچک و قطعی برق به یکباره با کمبود سیمان و افزایش 90درصدی قیمت سیمان در بازار مواجه شویم.
پورحاجت گفت: قیمت سیمان در خرده‌فروشی در حال حاضر کیسه‌ای 130هزار تومان است در حالیکه قبل از افزایش قیمت زیر 100هزار تومان بود. آمارهای اعلام شده از سوی بانک مرکزی هم نشان می‌دهد که قیمت مصالح ساختمانی 2 تا 16درصد افزایش داشته اما باید اذعان کرد که رشد قیمت تمام شده بیش از این اعداد است.
وی با اشاره به اینکه خدا کند اتفاق خاص اقتصادی رخ ندهد و قیمت مسکن هم افزایش نیابد، افزود: ثبات قیمت مسکن به نفع تولیدکننده است چرا که انبوه‌سازان نیز از بدنه جامعه هستند و بی‌ثباتی قیمت به نفع هیچ‌کسی نیست.