اهداف و پیامدهای پمپاژ اتباع افغانستان به ایران
رامین فخاری ( تحلیل‌گر سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2497
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


چشم انداز

هیچ موشکی به روسیه ارسال نشده است
جانشین عملیات قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا با رد ادعای ارسال موشک‌های ایرانی به روسیه گفت: موضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به جنگ اوکراین که بار‌ها هم اعلام شده این است که حامی هیچ‌یک از طرفین جنگ نیست.به گزارش ایلنا، سردار فضل الله نوذری با تأکید بر آمادگی نیرو‌های مسلح برای مقابله با هرگونه تهدیدی اظهار داشت: نیرو‌های مسلح آمادگی کاملی دارند و بازدارندگی ما در حد عالی است؛ به گونه‌ای که در عملیات اخیر علیه رژیم صهیونیستی، بازدارندگی دشمن آسیب جدی دید و آن‌ها شکست خوردند. جانشین عملیات قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا همچنین درباره تهدیدات دشمنان علیه کشور گفت: دشمن با این‌گونه تهدیدات می‌خواهد شکست‌های خفت‌بار خود را جبران کند؛ اما این تهدیدات قابلیت عملی شدن را ندارد و صرفاً در قالب جنگ روانی دشمنان صورت می‌گیرد.سردار نوذری درباره ادعای اوکراینی‌ها مبنی بر تحویل موشک‌های ایرانی به روسیه هم عنوان کرد: هیچ موشکی به روسیه ارسال نشده و این ادعا نوعی جنگ روانی است.جانشین عملیات قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا خاطرنشان کرد: موضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به جنگ اوکراین که بار‌ها هم اعلام شده این است که حامی هیچ‌یک از طرفین جنگ نبوده و مشروعیتی برای این جنگ قائل نیست.

رسانه‌ها چالشی عمل کنند
معاون اول رئیس جمهور عنوان کرد: ما باید به گردش آزاد اطلاعات اعتقاد داشته باشیم. نباید به این خاطر که این مساله ما را مورد نقد قرار می دهد، از گردش آزاد اطلاعات جلوگیری کنیم.به گزارش ایسنا، محمدرضا عارف عصر دیروز در مراسم تودیع و معارفه محمدمهدی اسماعیلی و سید عباس صالحی وزرای پیشین و فعلی فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت با بیان اینکه افتخار بزرگی است که در جمع اهالی فرهنگ و هنر هستم، اظهار کرد: مزیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که ارباب رجوع نخبه، هنرمند و اهل فرهنگ و قلم دارد که الگویی برای جامعه و جوانان هستند.عارف خاطرنشان کرد: بخش نرم افزاری برنامه هفتم توسعه اراده و تصمیم می خواهد تا شاخص های فرهنگی و اجتماعی را دنبال کرده و آنها را بهبود ببخشیم. احکام برنامه هفتم خوب است ولی منابع آن دیده نشده است. تامین این منابع که در سال ۲۵۰ میلیارد یورو است، باید در جامعه اعتماد ایجاد کرد و قانون را حاکم کرد. باید ساز و کار فرهنگی جذب سرمایه را فراهم کنیم. دستیابی به شاخص های کمی برنامه هفتم توسعه یک ضرورت است. هیچ وقت به بهره وری توجه نشده است؛ بهره وری یعنی فرهنگ. باید با فرهنگ سازی اسلامی دنبال افزایش بهره وری باشیم.معاون اول رئیس جمهور گفت: در این چند دهه به جای اینکه الگوهای شاخص را معرفی کنیم، الگوسوزی کرده ایم و گرفتار شده ایم و جوان و نوجوان ما احساس بی هویتی کرده یا هویت خود را جای دیگر جستجو می کند. این مساله باید در وزارت فرهنگ دنبال شود. تهاجم فرهنگی یک واقعیت جدی برای ماست. برای این کار چه کرده ایم؟ در این بین مساله فضای مجازی مطرح می شود. اینترنت یک راه و اتوبان است، کسی راه را نمی بندد. شما باید محتوای خوب و با توجه به نیاز نسل جوان و اسلامی تولید کنید و با محتوای غلط آن باید مقابله کنیم. اولویت اول ما باید نجات جوانان و نوجوانان ما باشد. گرفتاری این قشر از میانسالان بیشتر است. در این زمینه سرمایه گذاری کمی کرده ایم.وی با تاکید بر اینکه برخی هنرمندان مشکلاتی دارند که باید از آنها حمایت شود، تصریح کرد: محرمانه نگه داشتن شاخص ها راه حل مشکلات نیست. شاخص ها بیان شود و از مردم کمک گرفته شود. از سویی وضعیت کتابخوانی نگران کننده است. فضای مجازی جانشین کتاب نمی شود، تیراژ برخی کتاب ها خجالت آور است.وی تاکید کرد: جوان گرایی شعار نیست. باید جوانان را آماده پذیرش مسئولیت کنیم چون جوان گرایی با جوان سوزی تفاوت دارد. باید جوانان را بکار بگیریم. وزیر فرهنگ جوان گرایی و استفاده از زنان در پست های میانی و بالا را دنبال کند. تاکنون از ظرفیت زنان تحصیل کرده بهره نبرده ایم و مشکل پیدا کرده ایم. عملکرد وزیر راه که خانم است در همین مدت انصافا فوق تصور بود. باید تبعیص مثبت بگذاریم تا زنان بخشی از مسئولیت های مدیریتی را بر عهده بگیرند.معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: ما به رسانه های جدی و تاثیرگذار نیاز داریم. رسانه ها باید چالشی عمل کنند، ولی این با حاشیه راندن مسئولان فرق می کند. رسانه ها مسئولان را به حواشی نکشانند بلکه در مسیر رسالت خود گام بردارند و وزارت فرهنگ هم در راستای حل مشکلات رسانه ها گام های بلندتری بردارند.

وفاق‌ملی با دولت 40 تکه محقق نمی‌شود
دولت مسعود پزشکیان با شعار وفاق ملی سکاندار امور اجرایی کشور شد و امروز علاوه بر اصلاح طلبان مورد حمایت مجموعه هایی از اصولگرایی قرار دارد چرا که آنها نیز در تشکیل کابینه سهیم هستند. حال این سوال پیش می آید که به مرور زمان شاهد کاهش تنش‌های سیاسی خواهیم بود یا آنکه بعد از ماه عسل دولت، اختلافات تازه بروز و ظهور پیدا می کند.ابراهیم فیاض در گفت‌وگو با نامه نیوز درباره میزان تحقق شعار وفاق ملی در دولت مسعود پزشکیان گفت: پیشرفت باعث تمایزیافتگی اجتماعی می شود. در انتخابات ریاست جمهوری یک تفکر رأی آورد و باید برنامه های خود را در همان چارچوب جلو ببرد بنابراین شعار وفاق ملی بی معناست.وی افزود: احزاب دموکرات و جمهوری خواه در آمریکا از یکسال قبل برای انتخابات ریاست جمهوری فعالیت و طرح دیدگاه می‌کنند اما در ایران، پزشکیان در انتخابات مجلس ردصلاحیت شد اما چند ماه بعد در پیروز انتخابات ریاست جمهوری لقب گرفت. همین نشان می دهد که چقدر مناسبات سیاسی در ایران ضعیف است.