اهداف و پیامدهای پمپاژ اتباع افغانستان به ایران
رامین فخاری ( تحلیل‌گر سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2497
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


بی‌نتیجه ماندن اعتراض‌ها به بازگرداندن مدال “صادق بیت‌سیاح”

نا‌آگاهی یک‌ طلا را از کاروان ایران گرفت

همدلی|  گروه ورزش: فلسفه رقابت‌‌های ورزشی بویژه المپیک دوستی و برابری و در پارالمپیک علاوه بر این‌ها نمایش اراده انسان و امید به زندگی است؛ چیزی که در ورزش ما کمتر به آن توجه شده و نتیجه رویکرد نگاه صرف به مدال آوری و کسب جوایز باعث می‌شود در نقطه ای مثل صادق بیت سیاح ورزشکار ایران به دلیل نا آگاهی از قوانین، اصطلاحا جَوگیر شده و به دلیل حرکات غیر ورزشی پس از کسب مدال و علامت بردین سر رقیبان، مدال طلا از او و کاروان ایران گرفته شود!
در انواع رقابت‌‌های توانیابان در سراسر دنیا آنچه مورد توجه و تمجید بینندگان قرار می‌گیرد نمایش تلاش و اراده آنها برای رقابت و امید به زندگی است و در چنین فضایی نفر آخر هر رقابت ورزشی اگر به اندازه نفر نخست از جانب تماشاگران مورد تمجید قرار نگیرد کمتر از او تشویق  نمی‌شود، چرا که جنس رقابت‌‌های پارا همین است. چیزی که در ورزش ما کمتر به آن توجه می‌شود و اینجا نیز فقط همه نگاه‌ها به مدال آوری معطوف می‌شود و فضا به گونه ای است که خود ورزشکار نیز از همان ابتدا به فکر جوایز مدال آوری  است. البته این دومی نه فقط خاص ورزشکاران سالم فیزیکی و غیر آن است که برآمده از فرهنگ کلی و غلطی است که بسیاری فقط به دنبال منافع شخصی خودشان هستند.
 فضای غالب ورزش ما در حالی این گونه است که و در جریان رقابت‌‌های پارالمپیک پاریس پس از کسب مدال طلای پرتاب نیزه توسط صادق بیت‌سیاح در پارالمپیک پاریس، مسئولان برگزاری بازی‌ها این ورزشکار را دیسکالیفه کردند؛ اتفاقی که با اعتراض ایران همراه شده است و اکنون همه منتظرند تا تصمیم نهایی گرفته شود. در جریان رقابت پرتاب نیزه کلاس F11 بازی‌های پارالمپیک پاریس، صادق بیت‌سیاح، ملی‌پوش ایران، با رکورد ۴۷.۶۴ متر ضمن شکستن رکورد پارالمپیک، به مدال طلا دست یافت اما پس از این مدال‌آوری، مسئولان برگزاری بازی‌ها بیت سیاح را دیسکالیفه کردند و مدال طلا به نماینده هند رسید. اتفاقی که با اعتراض مسئولان کاروان ایران همراه شد و به دنبال این اتفاق، مسئولان تیم پارادوومیدانی ایران دوبار اعتراض خود را نسبت به این موضوع به کمیته برگزاری بازی‌ها اعلام کردند.
در نهایت کمیته برگزاری بازی‌ها اعتراض مسئولان تیم پارادوومیدانی ایران را رد کرد تا دست صادق بیت‌سیاح از کسب مدال طلا در بازی‌های پاریس ۲۰۲۴ کوتاه بماند.
دلیل این اتفاق از زبان سرپرست تیم
«علی‌اصغر هادی‌زاده» سرپرست تیم ملی پارادو و میدانی ایران در پارالمپیک پاریس، در این‌باره اظهار کرد: وقتی مسابقه تمام شد متوجه شدیم ورزشکارمان دیسکالیفه شده و بلافاصله مراجعه و اعتراض شدید خود را اعلام کردیم. جلسه تشکیل شد و فیلم مسابقات را به ما نشان دادند و با توجه به اینکه هر ورزشکاری به یک نوع احساسات خود را بروز می‌دهد، برخی حرکات آقای بیت‌سیاح مورد پسند سرداور قرار نگرفته و آن را بر خلاف قوانین و مقررات دانست که ما نسبت به این مسئله اعتراض کردیم.
او افزود: برای شفاف‌سازی باید بگویم، وقتی ورزشکاران رکوردشکنی می‌کنند، دست خود را از مقابل گردن خود عبور می‌دهند که به معنای رکوردشکنی است اما این حرکت به نوع دیگری تعبیر شد و یک کارت زرد به ورزشکار ما دادند.
سرپرست تیم ملی پارادوومیدانی ایران در پارالمپیک پاریس بیان کرد: پس از آن نیز باید بگویم که ما حتی پرچم را به ورزشکار نمی‌دهیم و پرچم را از بالا به ورزشکار می‌دهیم تا چیزی همراه نداشته باشد اما به هر حال آقای بیت‌سیاح به دلیل عشق و ارادت به خانم ام‌البنین به‌یکباره پرچم را از کوله ورزشی خارج کرد و پرچم را نشان داد  و برداشت سیاسی از آن کردند، و به این ترتیب کارت زرد دوم را نیز دریافت کرد و از دور مسابقات حذف شد.
هادی‌زاده ادامه داد: به هر حال وظیفه داشتیم اعتراض کنیم. مرحله اول جلسه فنی برگزار شد و توضیحات ما از نظر مسئولان مورد قبول واقع نشد.
طلای هفتم با رکورد شکنی وزنه برداری
در آخرین روز از هفدهمین دوره بازی‌های پارالمپیک، مسابقات وزنه برداری در سالن لاچاپله آرنا برگزار شد و علی اکبر غریب شاهی ملی‌پوش ایران در دسته ۱۰۷ کیلو گرم به مصاف رقیبانی از امارات، برزیل، مالزی، آمریکا، ژاپن، مکزیک، ازبکستان و مغولستان رفت.
غریب شاهی که ۴ قهرمانی جهان و یک طلای بازی‌های آسیایی را در کارنامه دارد، در حرکت اول خود وزنه ۲۴۷ کیلوگرمی را انتخاب کرد که با موفقیت بالای سر برد و رکورد پارالمپیک را هم شکست.
او که رکورددار جهان هم محسوب می‌شود در دومین حرکت وزنه ۲۵۲ کیلوگرمی را درخواست داد که به درستی آن را مهار کرد و یک بار دیگر رکورد شکست.
سومین حرکت غریب شاهی وزنه ۲۶۱ کیلوگرمی بود که او در مهارش ناموفق بود و در نهایت با همان رکورد ۲۵۲ کیلو قهرمان پارالمپیک پاریس شد.
در این دسته وزنه بردار مغولستانی نقره گرفت و مدال برنز هم به نماینده مکزیک رسید. این هفتمین مدال طلای کاروان ایران در پارالمپیک پاریس بود.
این در حالی بود که بر خلاف انتظار  در دسته ۹۷ کیلوگرم سیدحامد صلحی‌پور در رقابت با با هشت حریف از کشورهای فرانسه، صربستان، ایتالیا، اندونزی، مصر، چین، کلمبیا و اردن نتوانست به مدال دست یابد.صلحی‌پور در حرکت نخست وزنه ۲۱۸ کیلوگرم را با موفقیت مهار کرد اما در حرکت دوم وزنه ۲۲۶ و در حرکت سوم وزنه ۲۳۰ کیلوگرم را نتوانست مهار کند و بدین ترتیب از کسب مدال بازماند. صلحی‌پور در نهایت با همان رکورد ۲۱۸ کیلوگرم چهارم شد.در پایان رقابت‌های دسته ۹۷ کیلوگرم پاراوزنه‌برداری وزن از عبدالکریم خطاب از اردن با مهار ۲۷۰ کیلوگرم مدال طلا گرفت و رکورد جهان را شکست. ضمن اینکه رکورد پارالمپیک را سه بار پیاپی ارتقا داد.جیژیونگ یه از چین با ۲۲۹ کیلوگرم دوم شد و مدال نقره را بر گردن آویخت و فابیو تورس از کلمبیا با رکورد ۲۲۸ در جایگاه سوم ایستاد و برنز گرفت.