خود کرده را تدبیر است!!
دکتر صلاح‌الدین هرسنی (کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2454
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی به مالیات 10‌درصدی اعتراض دارند

هشدار درباره تنش میان فروشنده و خریدار

همدلی| رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی گفت: بستر لازم برای گرفتن مالیات بر ارزش افزوده که در سال گذشته ۹ درصد بود و امسال به ۱۰درصد افزایش پیدا کرده، وجود ندارد و مطالبه چنین مالیاتی از مشتری به تنش میان فروشنده و خریدار می‌انجامد.
فرود امینی در گفت‌وگو با ایلنا در تشریح آنچه به اعتراض اخیر اعضای این صنف انجامیده، گفت: از اول دی سال ۱۴۰۲ سازمان امور مالیاتی فراخوانی ارائه داد و ۱۰ صنف خرده‌فروش را ملزم به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده‌ای کرد که باید از مصرف‌کننده اخذ شود. این فراخوان در حالی ابلاغ شد که اواخر سال گذشته صنف فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی در حال جدا شدن از صنف خرازی بود. این صنف فعالیت مجزای خود را از ۷ فروردین آغاز کرد. اعضای صنف هم در آن زمان به دلیل ادغام با صنف خرازی اطلاعی از این فراخوان نداشتند و این مالیات را تاکنون از مصرف‌کننده نگرفته‌اند و اگر ملزم به پرداخت آن از تاریخ اول دی ۱۴۰۲ باشند باید این رقم را از جیب خود بپردازند.
وی اظهار کرد: از سوی دیگر فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی در حالی ملزم به گرفتن مالیات بر ارزش افزوده از مصرف‌کنندگان هستند که کالاهایی که آنها می‌فروشند علاوه بر فروشگاه‌های لوازم آرایشی و بهداشتی در داروخانه‌ها، سوپرمارکت‌ها، فضای مجازی و حتی توسط دستفروش‌ها فروخته می‌شود. اگر فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی پرداخت مالیات ۱۰درصدی بر ارزش افزوده را علاوه بر هزینه‌ای که باید برای خرید کالا پرداخت شود، از خریدار مطالبه کنند با توجه به اینکه خریدار هیچ آمادگی برای پرداخت این مالیات ندارد، فروشگاه‌های لوازم آرایشی و بهداشتی را به گران‌فروشی متهم می‌کنند.
چاره‌ای جز تعطیلی کسب و کار خود نداریم
امینی تصریح کرد: فعلا تنها فروشگاه‌های لوازم آرایشی و بهداشتی ملزم به اخذ این مالیات شده‌اند بنابراین مصرف‌کننده ترجیح می‌دهد به جای خرید از فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی، کالای خود را از داروخانه‌ها، سوپرمارکت‌ها، فضای مجازی و دستفروش بخرد تا مالیات پرداخت نکند.
وی خاطرنشان کرد: این چالش در حالی گریبانگیر فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی شده که تقاضا در بازار به دلیل کاهش قدرت خرید مردم ضعیف است و در مقابل هزینه اجاره ملک بالا رفته و اینها به کاهش چشمگیر درآمد واحدهای صنفی انجامیده است.
وی گفت: در چنین شرایطی اعضای صنف اظهار کرده‌اند که چاره‌ای جز بستن کسب و کار خود ندارند. اعضای صنف همچنین به این موضوع معترض هستند که چرا باید واسطه دریافت مالیات از مردم و واگذاری آن به سازمان امور مالیاتی باشند؛ آن هم در شرایطی که بستر لازم برای اخذ این مالیات در جامعه وجود ندارد.
امینی افزود: سازمان امور مالیاتی در واکنش به اعتراض اعضای صنف اعلام کرده این قانون را مجلس تصویب کرده است. اعضای صنف نیز در حالی که مغازه‌های خود را تعطیل کردند روز سه‌شنبه برای پیگیری این موضوع به مجلس رفتند تا با کمیسیون صنایع در این باره صحبت کنند اما پس از دو ساعت انتظار به اعضا اعلام شد که کمیسیون امکان برگزاری جلسه را ندارد و برگزاری جلسه را به روز یکشنبه موکول کردند. این برخورد مجلس با اعضای صنف بر شدت ناراحتی آنها افزود و چهارشنبه هم در مسجد امام بازار گرد هم آمدند و فروشگاه‌های خود را همچنان بسته نگه داشتند.