خود کرده را تدبیر است!!
دکتر صلاح‌الدین هرسنی (کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2454
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


خبری از آتش بس نیست؛ ورود چراغ خاموش اسرائیل به رفح

بندبازی نتانیاهو در میانه مذاکره و حمله به رفح

همدلی|  سرویس سیاسی: ورود اسرائیل به رفح و بمباران بخش‌هایی از این منطقه همراه  با خبرهای ضد و تقیض رسانه‌های غربی درباره آنچه در غزه می‌گذرد احتمالا اهرم فشاری بر حماس باشد که می‌خواهد در مذاکرات ادامه‌دار و میانجیگیری‌ها تاثیر بگذارد. دلیل انجام این حملات در حالی قرار بوده  مذاکرات جدیدی در مصر ادامه پیدا کند، افزایش فشار بر حماس عنوان شده است، نکته‌ای که معلوم نیست چقدر با واقعیت همخوانی داشته باشد. این ادعا در حالی مطرح شده که برخی از کارشناسان بین‌الملل بر این عقیده‌اند اسرائیل از فضای کشمکش در مذارکرات بهره جسته و می‌خواهد چراغ خاموش در وضعیت میان آتش‌بس و جنگ برخی اهداف خود را به سرانجام برساند. رویترز روز سه شنبه به نقل یک مقام آمریکایی نوشت:«به نظر نمی‌رسد تهاجم تازه رژیم صهیونیستی به رفح «یک عملیات نظامی بزرگ» باشد.»این مقام آمریکایی که نامش فاش نشده است، نسبت به حملات اسرائیل به شهر رفح در جنوب نوار غزه ابراز نگرانی کرده و گفت که به عقیده آمریکا، این حملات بیانگر یک عملیات نظامی بزرگ نیست.
او گفته مقام‌های آمریکایی بر جلوگیری از یک عملیات نظامی بزرگ در رفح متمرکز شده‌اند و به نظر نمی‌رسد که اسرائیلی‌ها چنین کاری انجام بدهند.در این‌حال رسانه‌های فلسطینی بامداد سه‌شنبه(دیروز) از آرایش جنگی تانک‌های رژیم صهیونیستی و استقرار آنها در ۲۰۰ متری گذرگاه رفح خبر داده بودند. هشدارهای بین‌المللی نسبت به عواقب تهاجم زمینی اسرائیل به رفح، واقع در مرز با مصر، طی ساعات گذشته به اوج خود رسیده و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد تهاجم اسرائیل به این شهر «غیرقابل تحمل» توصیف کرد و از اسرائیل و حماس خواست تا برای دستیابی به توافق آتش‌بس تلاش کنند.با این وجود ارتش اسرائیل دوشنبه(پریروز) از ضرورت انهدام «چهار گردان آخر» حماس در نوار غزه خبر داد و مدعی شد بیش از ۵۰ «هدف تروریستی» را در این شهر هدف قرار داده است. همزمان رسانه‌های اسرائیلی از درگیری در تل آویو بین پلیس و تظاهرکنندگان اسرائیلی که خواستار توافق آتش بس و آزادی گروگان‌ها هستند، خبر دادند.
آمریکا تحویل سلاح به اسرائيل را به تعویق انداخته است
روزنامه “وال استریت ژورنال” گزارش داده که دولت جو بایدن فروش هزاران سلاح و مهمات را به اسرائيل در ماه‌های اخیر به تعویق انداخته است. بر اساس این گزارش واشنگتن با هدف جلوگیری اسرائيل از انجام حمله به رفح چنین اقدامی را انجام داده است. کاخ سفید هنوز واکنشی به این گزارش نشان نداده است.
واکنش اعتراضی اتحادیه اروپا
یورونیوز نوشت: جوزپ‌بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید حمله اسرائيل به رفح در نوار غزه باعث کشته شدن تعداد زیادی از غیرنظامیان خواهد شد. بورل در گفت وگو با رسانه‌ها اضافه کرده که اتحادیه اروپا و ایالات متحده هشدارهای صریح خود را در این خصوص به مقام‌های اسرائيلی داده‌اند.او همچنین اضافه کرده که جامعه جهانی از نتانیاهو خواسته‌اند چنین عملیاتی را انجام ندهد. او در ادامه افزود: «من نگرانم که چنین حمله‌ای باعث پدید آمدن تلفات زیاد در میان غیرنظامیان شود و دیگر هیچ منطقه امنی در غزه وجود نخواهد داشت.»
اسرائیل کنترل عملیاتی بر گذرگاه رفح را اشغال کرد
بنابرهمین گزارش ارتش اسرائيل گفته در جریان عملیات شبانه خود «کنترل عملیاتی» گذرگاه رفح واقع بخش جنوبی نوار غزه در مرز با مصر را از آن خود کرده است و نیروهای ویژه ارتش در این مکان حضور دارند. رسانه‌های اسرائیلی همزمان تصاویری را پخش کرده‌اند که پرچم اسرائیل را در این منطقه نشان می‌دهد. ارتش اسرائیل از اظهار نظر در مورد به اهتزازدرآوردن پرچم این کشور خودداری کرده است.
ارتش اسرائیل ادعا کرده در فاصله زمانی شامگاه دوشنبه و بامداد سه‌شنبه «عملیات هدفمندی» را در شرق رفح انجام داده که در نتیجه آن دست‌کم ۲۰ «شبه‌نظامی عضو حماس» کشته شده‌اند. در جریان این عملیات همچنین ۳ تونل مخفی کشف شده است. این در حالی‌ است که مقامات فلسطینی می‌گویند دسترسی به مسیرهای ارسال کمک‌های بشردوستانه همچنان میسر نیست و بخش غربی رفح از روز گذشته به‌طور پیوسته زیر آتش بمباران نیروهای اسرائیلی قرار دارد.
جهاد اسلامی، متحد حماس نیز دوشنبه شب اعلام کرد که در پاسخ به این حملات، راکت‌هایی از غزه به سمت جنوب اسرائیل شلیک کرده است.
به گفته منابع فلسطینی، استقرار تانک‌های اسرائیلی در نزدیکی گذرگاهی در جنوب نوار غزه در همسایگی مصر موجب بیم مصر از هجوم گسترده فلسطینی‌هایی شده که از خشونت‌های رفح می‌گریزند. مصر، مجرای اصلی کامیون‌های کمک‌رسانی به غزه، میانجی کلیدی در تلاش‌های آتش‌بس بوده و قاطعانه با هرگونه جابجایی دسته جمعی پناهجویان از نوار غزه به داخل خاک خود مخالفت کرده است.
پذیرش پیشنهاد آتش بس توسط حماس
در همان شب، حماس به مصر و قطر به عنوان کشورهای میانجی با ایالات متحده، اطلاع داد که «پیشنهاد آنها برای توافق آتش‌بس» با اسرائیل را تایید کرده است، همزمان ایران نیز از این اقدام حماس استقبال کرد. ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه از پاسخ جنبش حماس به طرح سیاسی ارائه شده برای توقف ماشین نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه استقبال کرد و این هوشمندی سیاسی مقاومت را جلوه دیگری از قدرت میدانی آنان توصیف کرد. اما بنیامین نتانیاهو این پیشنهاد را «به دور از خواسته‌های اسرائیل» دانسته بود به همین منظور کابینه جنگ اسرائیل به اتفاق آرا تصمیم گرفت «عملیات رفح را به منظور اعمال فشار نظامی بر حماس با هدف پیشرفت در جهت آزادی گروگان‌ها و دستیابی به سایر اهداف جنگ ادامه دهد.»در این‌حال اسرائیل همزمان با اقدام نظامی اعلام کرده بود«با هدف حداکثر کردن شانس دستیابی به توافق بر سر شرایط قابل قبول برای اسرائیل، هیئتی عالی‌رتبه را به مصر اعزام خواهد کرد.»
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی ششم می چندین بار در پاسخ به سئوال خبرنگاران از مطالعه پاسخ حماس خبر داد. میلر بدون اشاره به جزئیات این پاسخ و احتمال تفاوت آن با پیش‌نویس مورد تائید واشنگتن، تصریح کرد که ایالات متحده در همکاری با شرکای منطقه‌ای خود و در راس آن‌ها مصر و قطر و اسرائیل در حال برررسی دقیق این پاسخ است.
به گفته خلیل الحیه، مقام ارشد شاخه سیاسی حماس در غزه، این پیشنهاد شامل سه مرحله است که هر مرحله ۴۲ روز به طول می‌انجامد و شامل عقب نشینی کامل اسرائیل از خاک، بازگشت آوارگان و تبادل گروگان ها با هدف «آتش بس دائمی» می‌شود.
اسرائیل تاکنون با خروج کامل نیروهای خود از غزه و آتش بس دائمی مخالف بوده و معتقد است که ابتدا باید عملیاتی را در رفح برای «شکست دادن» حماس انجام دهد و اطمینان حاصل کند که عملیات ۷ اکتبر دیگر تکرار نخواهد شد.