پزشک جمهور برای ایران
رضا صادقیان( روزنامه‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


آموزش و پرورش:

آموزش زبان چینی در مدارس ممکن نیست

همدلی| امکان تدریس زبان چینی در مدارس وجود ندارد. این درحالی است که مقامات آموزش‌وپرورش پیش از این درپی شکستن انحصار آموزشِ انگلیسی در مدارس در تلاش بودند پای چند زبان دیگر را هم به مدارس باز کنند. شاید در آخرین مورد آذرماه سال گذشته بود که رئیس سابق سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی از ارائه چنین پیشنهادی سخن گفت.
به گزارش میزان، حجت‌الاسلام والمسلمین علی ذوعلم در یک نشست خبری گفت که «پیشنهاد داده‌ایم که زبان چینی و زبان عربی در کنار زبان‌های دیگر نه به شکلی که هم اکنون در مدارس آموزش داده می‌شود به فهرست آموزش‌های ما افزوده شود.» حالا با گذشت چندین ماه از این پیشنهاد، مدیران آموزش‌وپرورش گفته‌اند به دلیل نداشتن معلم، آموزش زبان چینی ممکن نیست. در گفت‌وگویی که روز گذشته غلامرضا کریمی رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور آموزش و پرورش با ایرنا داشت دراین‌باره گفت که «شورای عالی آموزش و پرورش مصوب کرده که زبان‌های انگلیسی، فرانسه، روسی، چینی و اسپانیایی‌ می‌تواند در مدارس به دانش‌آموزان آموزش داده شود، آموزش زبان‌های خارجی نباید تنها منحصر به انگلیسی باشد. اما با توجه به ‌این‌که آموزش و پرورش معلم زبان چینی ندارد، امکان این کار در مدارس دولتی فراهم نیست.»
وی ادامه داد که «زبان دوم غالب در مدارس، انگلیسی است و تا به حال در هیچ یک از مدارس دولتی ایران زبان چینی آموزش داده نشده است. مدارس غیردولتی با درخواست دانش‌آموزان می‌توانند معلمی مسلط به زبان‌های دیگر را به کارگرفته و به عنوان زبان دوم آن را آموزش دهند و محدودیتی از این جهت وجود ندارد.»
البته پیش از این هم آموزش زبان روسی در مدارس مطرح شده بود. حدود اردیبهشت سال 97 سیدمحمد بطحایی وزیر سابق آموزش‌وپرورشِ دولت دوازدهم درخصوص بازدید از مدارس روسیه و لزوم همکاری دوطرفه با این کشور در توئیتر خود نوشته بود که «‌در بازدید از مدرسه‌ای در روسیه متوجه شدم متاسفانه دانش‌آموزان روس نسبت به فرهنگ و زبان ایران کاملا بیگانه هستند. آقای نیکونوف رئیس کمیته آموزش دومای روسیه گفت آمادگی دارند تا زبان فارسی مانند زبان چینی در برخی از مدارس روسیه به عنوان زبان دوم آموزش داده شود.»
بطحایی عنوان کرده بود: «عمل متقابل، شرط اصلی در هر تفاهم‌نامه بین‌المللی است. گسترش آموزش زبان روسی در ایران منوط به آموزش زبان فارسی‌ در روسیه‌ است. آشنایی با‌ فرهنگ ایرانی در کتاب‌های درسی دانش‌آموزان روسی نیز از دیگر موضوعات تفاهم‌نامه آتی است. تلاش‌ می‌کنیم آموزش زبان‌های خارجی در مدارس متنوع شود و براساس قانون، شرایط آموزش زبان‌های فرانسوی، آلمانی، روسی و اسپانیایی در کنار زبان انگلیسی فراهم شود.»
موضوعی که با واکنش‌هایی هم در فضای مجازی روبه‌رو شد و بسیاری از کاربران چه به‌صورت جدی یا شوخی مسائلی را درخصوص مهربانی بیش از حد ایران با روس‌ها مطرح کردند. نقدهایی که درباره مسئله حذف شدن برخی جنگ‌های روسیه تزاری با ایران از کتاب‌های تاریخ مجدد مطرح شد. با این وجود بطحایی در پاسخ به واکنش‌ها در فضای مجازی در توئیتر نوشت که «شوخی‌های شما کاربران شبکه‌های اجتماعی هم خالی از لطف نبود.»
حالا باید دید سرنوشت آموزش زبان دوم در مدارس به کجا خواهد رسید. این درحالی است که بسیاری نحوه آموزش زبان خارجی در مدرسه‌ها را مناسب نمی‌دانند، طوری‌که در خروجی آموزش‌وپرورش معمولاً دانش‌آموزان از مهارت استفاده از زبان دوم برخوردار نیستند.