بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


پیش‌بینی چند موسسه علمی از تلفات ۶۰۰‌ تا ۹۰۰ تایی کرونا درصورت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی

آژیر قرمز برای میانه آذر

همدلی| ستاره لطفی- پاییز سیاهی که ‌مسئولان بهداشتی مردادماه آن را هشدار داده بودند از راه رسیده است و زنگ شروع موج سوم کرونا بلندتر از موج‌های پیشین به گوش‌ می‌رسد. افزایش آمار مبتلایان و سه رقمی شدن قربانیان روزانه کرونا شروع پاییز سیاه و سنگین را هشدار می‌دهد؛ البته این تمام ماجرا نیست. کارشناسان بهداشتی می‌گویند اگر وضعیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی به همین منوال پیش رود و مردم در رعایت موارد بهداشتی به همین صورت اهمال‌کاری کنند احتمال می‌رود در آبان و آذر آمار قربانیان روزانه کرونا از ۲۰۰ نفر پیشی بگیرد و چند برابر شود.

احتمال فوت روزانه ۶۰۰ تا ۹۰۰نفر به دلیل کرونا در ماه‌های آتی

همین دیروز پیام طبرسی، رئیس بخش عفونی‌ بیمارستان مسیح دانشوری در خصوص پیش‌بینی وضعیت اپیدمی کرونا از پیش‌بینی‌های هراس‌آوری سخن گفت که در صورت تحقق می‌تواند روزهای سیاهی را برای مردم و نظام سلامت کشور رقم بزند. وی در مورد احتمال افزایش مرگ‌ومیر ناشی از کرونا در هفته‌ها و ماه‌های پیش رو به رسانه‌ها گفت: «چندین بنگاه علمی در این خصوص پیش‌بینی‌هایی داشته‌اند؛ بر اساس نمودار اعلام شده از سوی دکتر حریرچی، اگر با همین روال پیش برویم ممکن است در آبان ماه به ۶۰۰ مورد مرگ روزانه برسیم و یک پیش‌بینی دیگر نیز نشان‌دهنده ۹۰۰ مورد فوت روزانه در اواسط آذر است، البته اگر هیچ اقدام مداخله‌ای صورت نگیرد.» همزمان با هشدار پیام طبرسی، سخنگوی وزارت بهداشت از شهرستان‌هایی که به رنگ قرمز در آمده‌اند سخن گفت. به گفته سیما لاری مجموع شهرستان‌های دارای وضعیت قرمز بیماری از ۱۰۲ شهرستان در هفته قبل به ۱۵۸ شهرستان در هفته جاری رسیده است.

عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی

بدیهی است که صعود مجدد کرونا و خیز برداشتن آن برای فتح اعداد و ارقام جدید مبتلایان و قربانیان، رابطه مستقیمی به نزول رعایت پروتکل‌های بهداشتی و به ویژه ماسک دارد. آن‌گونه که سیماسادات لاری گفته بر اساس بررسی‌های انجام شده توسط تیم‌های بهداشت محیط، استفاده از ماسک در مراکز و اماکن عمومی به کمترین میزان خود از هفتم مرداد ماه تاکنون رسیده است. در حال حاضر میزان استفاده از ماسک در کشور ۵۵.۳۵درصد است. در عین حال همچنین روند کاهشی میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک ادامه دارد؛ به‌طوری که‌ میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در هفته گذشته ۶۱.۸۵ درصد گزارش شده است.

تخت‌های بیمارستانی تهران در حال پر شدن

در حالی پیش‌بینی‌های کرونایی ماه‌های پیش یکی پس از دیگری به وقوع می‌پیوندد که پیش‌بینی روزانه ۶۰۰ تا ۹۰۰ قربانی همزمان‌ با شروع فصل سرد و خطر شیوع بیماری آنفلوآنزا است؛ بیماری‌ای که سال‌های قبل از جمله پارسال نظام سلامت و کادر درمان را حسابی آزار داد. بدون تردید امسال نیز این بیماری مختص به فصل سرما با همدستی با کرونا می‌تواند نفس بیمارستان‌ها و کادر درمان خسته و فرسوده را به شماره اندازد.
این موضوع زمانی بغرنج‌تر می‌شود که بدانیم بیمارستان‌ها از هم اکنون به دلیل انبوه مراجعه بیماران کرونایی کم آورده‌اند و عنقریب است‌ هر آن دست‌هایشان را به نشانه تسلیم بالا ببرند. همزمان با صعود مبتلایان و قربانیان کرونا در کشور، رئیس بخش بیماران عفونی بیمارستان مسیح دانشوری از پر شدن تخت‌های بیمارستان می‌گوید. پیام طبرسی شاخصه موج جدید کرونا را افزایش بیماران بدحال عنوان کرده و گفته:«در پیک جدید بیماری بسیاری از بیمارستان‌های دولتی و خصوصی در حال بستری بیماران کرونایی هستند. با وجود افزایش ظرفیت‌ها حداقل در تهران هنوز با کمبود تخت برای بستری مواجه هستیم و تخت‌های بیمارستانی در حال حاضر پر شده است.»

آمپول آنفلوآنزا در داروخانه‌ها توزیع نشده است

از سویی دیگر آمپول آنفلوآنزا هم هنوز در داروخانه‌ها توزیع نشده است، تا تیم کرونا و آنفلوآنزا با همکاری هم و با قدرت بیشتری بازی مرگ خود را در روزها و هفته‌های آتی به نمایش بگذارند. در حالی آمپول آنفلوآنزا هنوز به داروخانه‌ها نرسیده است که فرصت زمانی برای تزریق این آمپول نیز در حال سپری شدن است. همین دیروز ایرج حریرچی، سخنگوی سازمان غذا و دارو با بیان ‌این‌که واکسن آنفلوآنزا هنوز در داروخانه‌ها توزیع نشده است، گفت:«در حال حاضر و در مرحله اول، واکسیناسیون آنفلوآنزا در مراکز جامع خدمات سلامت و‌ صرفا برای کادر بهداشت و درمان، مادران باردار و بیماران خاص انجام خواهد شد و به هیچ وجه در اختیار دیگر گروه‌ها و افراد قرار نخواهد گرفت.»

لزوم تلاش مردم و ‌مسئولان برای مقابله با کرونا

واقعیت این است که ویروس‌ کرونا‌ تا حالا نشان داده است که با کسی شوخی ندارد و حتی موج سوم آن نیز فراتر از انتظار ظاهر شده است و بدون تردید در هفته‌های آتی سورپرایزهای جدیدی خواهد داشت. بنابراین باید شیوع این بیماری را به عنوان یک چالش جدی و بحرانی در نظر گرفت. روشن است که با توجه به وضعیت شیوع کرونا در کشور، سخن از مقابله و ریشه‌کن کردن این ویروس سخنی رویایی و‌ بلندپروازانه است، اما تلاش برای کنترل آن می‌تواند امیدهای به یاس تبدیل شده را در مورد مقابله با این ویروس مجددا احیا کند. بدیهی است برای جامه عمل پوشاندن به این مهم یک دست صدا ندارد و هم مردم و هم ‌مسئولان لازم است برای پیشگیری از‌ بالا رفتن آمار مبتلایان و قربانیان وظایف محوله خود را به درستی انجام دهند. ‌مسئولان در رابطه با‌ اعمال محدودیت‌های جدی‌تر و مجازات‌ها برای متخلفان پروتکل‌های بهداشتی در جهت کنترل هر چه بیشتر اوضاع کرونایی کشور‌ و مردم نیز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از جمله زدن ماسک و رعایت فاصله فیزیکی به جنگ این ویروس بروند.