بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


نماینده سابق مجلس از واردات ویژه قرص برای سلامت مسئولان خبر داد

20 هزار قرص برای درمان مقامات

همدلی| امتیازات ویژه برای مسئولان گویا تنها به دناپلاس و حقوق‌های چند میلیون خلاصه‌‌ نمی‌شود. آن گونه که نماینده سابق تهران فاش کرده ویژه خواری برای مسئولان شامل درمان و سلامت آنان نیز‌‌ می‌شود. روز گذشته نماینده تهران در مجلس دهم خبر داد که ۲۰هزار قرص فاویپیراویر به صورت محرمانه وارد شده و خرج درمان مقامات شده است. محمود صادقی گفت: «جای تعجب است که نمایندگان مردم و به خصوص نمایندگانی که شعارهای عدالت‌خواهی‌شان گوش فلک را کر کرده است، به این صورت بخواهند از مردم فاصله بگیرند.»
مجلس یازدهم که با شعار عدالت‌خواهی و رسیدگی به معیشت و مشکلات اقتصادی روی کار آمد حالا خودش محور انتقادات اقتصادی مردم و به‌ویژه رانت‌های پولی و مالی شده است. اما دامنه موضوع فقط به امتیازات اقتصادی و تنها به مجلس یازده هم ختم‌‌ نمی‌شود. هرچند در این مدت ارائه خودرو لوکس دناپلاس با قیمت کارخانه یعنی خیلی پایین‌‌تر از قیمت بازار و با اقساط بلند مدت به نمایندگان باعث واکنش منفی و حتی عصبانیت مردم شده بود.
به‌علاوه گزارش‌های متعددی منتشر شده که به نمایندگان مجلس شورای اسلامی تسهیلات مالی مختلفی ارائه شده است. این در حالی است که گزارش شده نمایندگان در مجموع دریافتی ماهانه بالاتر از 20 میلیون تومان دارند. در کنار این اخبار حالا خبر رسیده که سلامت مسئولان هم به طور ویژه مورد توجه قرار‌‌ می‌گیرد.
محمود صادقی در مصاحبه‌ای با ایلنا گفته: تحویل اولین محموله واکسن آنفلوآنزا به میزان ۱۵۰۰ دوز به مجلس حاکی از تو خالی بودن شعارهای عدالت‌خواهانه نمایندگان مجلس یازدهم نیست بلکه فراتر از آن نشانگر فاصله با مردم است؛ در واقع ‌‌مسئله‌ای که نهادینه شده و مختص این مجلس هم نیست. نباید مسئولان تافته‌های جدا بافته از مردم باشند، به نظر من در هیچ کشوری چنین اولویت‌بندی‌هایی وجود ندارد. جای تعجب است که نمایندگان مردم و به خصوص نمایندگانی که شعارهای عدالت‌خواهی‌شان گوش فلک را کر کرده است، به این صورت بخواهند از مردم فاصله بگیرند.
این روزها که به خاطر شیوع ویروس کرونا ترس از ویروس ‌‌آنفلوآنزا چندبرابر شده است مردم تلاش‌‌ می‌کنند تا بتوانند این واکسن را خریداری کنند اما به خاطر تحریم‌ها وجود این واکسن در داروخانه‌ها کمیاب است و گزارش‌های مختلف مردمی نشان‌‌ می‌دهد که دستیابی مردم عادی به این واکسن به سختی و حتی در حالتی غیر ممکن به نظر‌‌ می‌رسد. در همین حال خبری منتشر شده که نشان‌‌ می‌دهد 1500 دوز از این واکنش به بهارستان رفته است. عددی که خیلی بیشتر از تعداد نمایندگان مجلس است. هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز این خبر را تأیید کرده است.
با این حال صادقی خبر تازه‌‌‌ای را اعلام کرده و گفته: «در اواخر مجلس دهم ۲۰هزار قرص فاویپیراویر به صورت محرمانه از چین وارد شد و تعداد زیادی خرج درمان مقام‌ها شد که این نشان می‌دهد برخلاف شعارهایی که ما می‌دهیم متأسفانه امتیازات حاکمان در قوای مختلف، با مردم نزدیک نیست.» او افزود: «قرار بود این قرص‌ها در اختیار بیمارستان‌ها برای کارآزمایی بالینی قرار بگیرد و مجوز ساخت داده شود اما متاسفانه مشخص نشد که سرنوشت آنها چه شد.»
نماینده مجلس دهم در خصوص ارزیابی عملکرد مجلس یازدهم اظهار کرد: «حدود چهار ماه است که از مجلس یازدهم گذشته است اما به نظر می‌رسد نمایندگان هنوز از فضای انتخابات فاصله نگرفته‌اند و همچنان در حال و هوای التهاب‌ها و شعارهای انتخاباتی هستند.» او افزود: «تعدادی از نمایندگان مجلس یازدهم کم‌تجربه هستند و شعارهایی داده‌اند که قادر نیستند در عمل، آن شعارها را دنبال کنند.
چند طرح تاکنون توسط نمایندگان ارائه شده که نشان‌دهنده عدم مهارت و عدم پختگی آنها در قانون‌نویسی است؛ از جمله طرح اصلاح قانون انتخابات که با نگاهی گذرا متوجه خواهیم شد که برخی نمایندگان مجلس یازدهم با مقدمات قانون‌نویسی و قانون‌گذاری هم ناآشنا هستند و حتی نوشته‌های آنها از لحاظ نگارشی و ویرایشی نیز ایرادات فراوانی دارد.»
او اضافه کرد: «به نظر می‌رسد اساساً نویسندگان این طرح‌ها از ساختار قدرت اطلاعی ندارند و عجیب است که یک نماینده طرحی را بنویسد که از مجلس سلب اختیار شود و اختیارات شورای نگهبان را بیفزاید که حتی سخنگوی شورای نگهبان نیز موضع گرفته و اعلام کرده که این در صلاحیت شورای نگهبان نیست، چون در قانون اساسی مشخص شده است که شورای نگهبان تنها نظارت بر انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری و خبرگان را برعهده دارد و نظارت بر انتخابات شورای شهر بر عهده مجلس شورای اسلامی است و این عجیب است که مجلس به دنبال سلب یک اختیار از خود است.»
این نماینده تهران در مجلس دهم گفت: «در بحث نظارت بر نمایندگان اینگونه که من شنیدم زمزمه‌هایی وجود دارد که در هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان، قوه قضاییه و شورای نگهبان را دخالت دهند که این موضوع نشان‌دهنده این است که بحث استقلال قوه مقننه و اصل تفکیک قوا را نمی‌شناسند؛ بنابراین به نظر می‌رسد کم‌تجربگی در تحرکات نمایندگان مجلس یازدهم بسیار آشکار است.»
اما پس از مدت‌ها محمدباقر قالیباف سکوت خود را شکست و به حواشی مجلس یازدهم واکنش نشان داد. رئیس مجلس در واکنشی گفت: «مجلس یازدهم به حواشی که برای آن ایجاد می‌کنند توجهی ندارد.»
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، محمدباقر قالیباف در آیین افتتاح نمایشگاه دایمی توانمندی‌های راهبردی نیروی هوا و فضای سپاه ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس گفت: «مجلس تمام تلاش خود را به کار می‌گیرد تا در چارچوب وظایف خود با تکیه بر فرهنگ دفاع مقدس به ایمان به خداوند و باور به سنت‌های الهی مشکلات مردم را برطرف کند.» این واکنش خنثی قالیباف در حالی است که او در انتخابات ریاست جمهوری گذشته که رقیب حسن روحانی بود بارها اعلام‌‌ می‌کرد که مدافع 96درصد از مردم ایران هست که محروم هستند. او در تحلیل خود‌‌ می‌گفت که تنها چهار درصد از مردم ایران در رفاه به سر‌‌ می‌برند و این چهار درصد‌‌ می‌خواهند که برای ایران تعیین تکلیف کنند.
کنایه او به حامیان روحانی بود. قالیباف معتقد بود که روحانی کاندیدای آن چهار درصد سرمایه‌دار است. حالا با گذشت سال‌ها قالیباف نیز در رأس یکی از قوا قرار گرفته و اکنون خود او نیز از قشری حمایت‌‌ می‌کند که از تسهیلات ویژه و متفاوتی از مردم بهره مند هستند.