بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


کارزار انتخابات 2020 آمریکا

خدیجه ثنائیان‌زاده (دکتری روابط بین‌الملل)
انتخابات عصاره مردم‌سالاری در هر حاکمیتی است. در بستر انتخابات، احزاب سیاسی به‌مثابه یک کمپانی تجاری خود را در معرض رأی مردم قرار داده و توده‌ها نیز به‌عنوان خریدار اصلی ایده‌ها و چهره‌های جریانات سیاسی در این عرصه نقش‌آفرینی می‌کنند.
درحالی‌که دو ماه به انتخابات ریاست جمهوری ایالات‌متحده باقی مانده است، در آستانه نظرسنجی، جو بایدن، معاون رئیس‌جمهور سابق، نامزد حزب دموکرات، از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور فعلی جمهوری‌خواه، در ایالت‌های مهم جلوتر است و در این شرایط هر یک از احزاب رسماً نامزدهای خود را برای انتخابات ریاست جمهوری که در 3 نوامبر سال 2020 برگزار می‌شود، معرفی می‌کنند.
رئیس‌جمهور ترامپ با یک گردهمایی پرشور در نیوهمپشایر به مبارزات انتخاباتی بازگشت، با حملاتی که به جو بایدن (معاون رئیس‌جمهور سابق) داشت.
ترامپ، بایدن را بدترین نامزد تاریخ آمریکا خواند، لقب «اوباش» به بایدن داده و معتقد است اگر مردم بخواهند دموکراسی را از شر این اوباش نجات دهند، باید به ترامپ رأی دهند.
همچنین بایدن را رقیبی ضعیف خوانده و با تأکید بیش از حد بر روی سن بایدن توانایی وی را زیر سؤال برده است.
ترامپ معتقد است برنامه بایدن دلجویی از تروریست‌های داخلی است اما برنامه خودش دستگیر کردن تروریست‌های داخلی است و به این شکل سیاست‌های خودش را مطرح می‌کند. ترامپ علناً اصرار دارد که برای مناظره تمرین نمی‌کند و اخیراً ادعا می‌کند که برای اولین مناظره خود در روز سه‌شنبه در کلیولند، نامزد حزب دموکرات (بایدن)، «فقط با انجام کاری که ترامپ انجام می‌دهد» آماده می‌شود.
هرچند پشت‌صحنه، ترامپ بی‌سروصدا در حال مطالعه نوارهای ویدیویی از نمایش‌های مناظره بایدن در سال‌های 2008 و 2012 است تا به دنبال ضعف یا آسیب‌پذیری‌هایی باشد که بتواند از آن‌ها استفاده کند.
بایدن، ترامپ را فردی غیرمنطقی، متغیر و دارای نوسانات روحی معرفی کرده و بیان می‌کند اگر مردم بخواهند کشور را به‌صورت اقتدارگرایی اداره کنند و نفرت‌انگیزی را گسترش دهند ترامپ را انتخاب کنند.
بیانات ترامپ حاکی از این مسئله است که در صورت شکست به بایدن از انتقال صلح‌آمیز قدرت به حزب دموکرات پس از انتخابات خودداری می‌کند و هیچ تضمینی مبنی بر پذیرش شکست و خروج از کاخ سفید ارائه نمی‌دهد. چراکه معتقد است شکست او در صورتی ‌امکان‌پذیر است که در انتخابات انحراف ایجاد شده باشد. به‌طورکلی ترامپ، دموکرات‌ها را متهم کرده است که تمام تلاش خود را برای انحراف نتایج به نفع خود انجام خواهند داد، درحالی‌که شواهد کمی برای تأیید ادعاهای سخت خود ارائه می‌دهد.
دبیر مطبوعاتی کاخ سفید، کالیگ مک انانی روز پنجشنبه اعلام کرد که رئیس‌جمهور «نتیجه یک انتخابات آزاد و عادلانه را خواهد پذیرفت»، هرچند ترامپ خود ادعا کرده است که تنها در صورت تقلب در پیروزی شکست خواهد خورد. ترامپ در پاسخ به این‌که آیا نتایج انتخابات تنها در صورت پیروزی وی قانونی است، گفت: ما باید بسیار مراقب آرا باشیم.
«کلاه‌برداری بزرگی در آرا» رخ می‌دهد و بیان کرد که «دموکرات‌ها در تلاش‌اند تا در این انتخابات تقلب کنند زیرا این تنها راهی است که آن‌ها برای پیروزی در اختیار دارند» از طرفی رقابت انتخاباتی نامزدهای دموکرات و جمهوری‌خواه با شیوه برخورد متفاوت بایدن و ترامپ با بحران کرونا نیز همراه شده است.
با وجود شدت گرفتن این ویروس، ترامپ سخنرانی‌ها و گردهمایی‌ها در فضای بسته برگزار می‌کند.
رویارویی و مناظره این دو رقیب در 29 سپتامبر توسط مجری فاکس نیوز کریس والاس برگزار می‌شود و بخش‌های 15 دقیقه‌ای را در رابطه با شش موضوع برگزار می‌کند.
1. دادگاه عالی
2 کرونا
3. اقتصاد
4. نژاد و پلیس
5. صحت انتخابات
6. سوابق هر دو نامزد.