بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


در آستانه هفتادو پنج سالگی تاسیس، سران کشورهای جهان خواستار شدند:

اصلاحات در سازمان ملل

همدلی| محسن رفیق: هفتاد و پنج سال از تاسیس سازمان ملل گذشت. این ‌مهم‌ترین سازمان بین‌المللی که با امضای منشور خود در ۲۶ ژوئن ۱۹۴۵ توسط نمایندگان حدود ۵۰ کشور در سانفرانسیسکو تاسیس شد، هم اکنون در یکی از پر چالش‌ترین دوران تاریخی خود به سر می‌برد. این در حالی است که عملکرد این سازمان و رویکرد آن در برخورد با مناقشات و مشکلات ‌بین‌المللی، همواره با مخالفت بخش وسیعی از بازیگران ‌بین‌المللی صحنه سیاست ‌روبه‌رو بوده است.
مخالفت‌هایی که تاکید اصلی آن مشتمل بر تاثیرپذیری رویکرد این سازمان از فشار قدرت‌های بزرگ و همچنین اصل وجود شورای امنیت و حق وتو بوده است. بر همین اساس است که بسیاری از اعضای این سازمان در مقاطع مختلف،‌ خواستار ایجاد تغییر در ساختار این تشکل ‌بین‌المللی بوده‌اند.بر همین اساس آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان در سخنانی ویدئویی به مناسبت گرامیداشت هفتادوپنجمین سالگرد تاسیس این سازمان، خواستار اصلاح شورای امنیت سازمان ملل با توجه به چالش‎های جهانی فعلی شد. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، مرکل تاکید کرد که سازمان ملل باید با توسعه یافتگی بیشتر بتواند خود را با چالش‌های جهانی قرن بیست و یکم تطبیق دهد. او همچنین تصریح کرد که منافع کشورهای عضو می‌توانند مانع کارکرد مناسب نظام سازمان ملل شوند. صدر اعظم آلمان خاطرنشان کرد:«خوشی ما مشترک است و بنابراین رنج ما نیز مشترک است. ما یک جهان هستیم.»
در همین زمینه امیر قطر نیز در سالروز تاسیس سازمان ملل بر لزوم اصلاح نظام داخلی شورای امنیت و مکانیزم اجرای قطعنامه‌های آن تاکید کرد. به گزارش خبرگزاری آناتولی، تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر، بر لزوم اصلاح فراگیر مسئله نمایندگی مردم جهان در شورای امنیت و مکانیزم‌های اجرای قطعنامه‌های آن و ممانعت از دوگانگی در اجرای این قطعنامه‌ها تاکید کرد. او همچنین اذعان کرد که باید بازنگری در نظام داخلی شورای امنیت صورت گیرد، چرا که حق وتویی که کشورهای عضو دائم از آن برخوردارند بیشتر مواقع باعث ناتمام ماندن و به تعلیق درآمدن مسائل امنیتی مشترک می‌شود.
محی‌الدین یاسین نخست‌وزیر مالزی نیز خواستار انجام اصلاحات در این سازمان شد. یاسین با جلب توجه به توافقنامه‌های امضا شده توسط سازمان ملل برای حمایت از حقوق بشر، تاکید کرد که متأسفانه، در سال‌های اخیر، شاهد بوده‌ایم که برخی از کشورها این توافقنامه‌ها را مورد توجه قرار نمی‌دهند، امیدواریم که آنها از این رفتارهای خود صرف نظر کنند. محی‌الدین یاسین با تأکید بر ‌این‌که سازمان ملل متحد نتوانسته مردم را از آفت جنگ و ویرانی نجات دهد، اظهار کرد:«جنگ و درگیری‌های داخلی که امروز نیز کماکان حل نشده باقی مانده است، بسیاری از مردم را متحمل ضرو زبان کرده است.»
توشی‌میتسو موتگی، وزیر امور خارجه ژاپن نیز در یک پیام ویدئویی خواستار اصلاح شورای امنیت سازمان ملل شد. او در این زمینه اظهار کرد: «متأسف هستم بگویم که امروز، سیستمی که هفتاد و پنج سال پیش طراحی شده، اهداف منشور را به طور کامل محقق نمی‌کند. کشورهای عضوی که دارای ظرفیت و تمایل بر عهده گرفتن مسئولیت‌های مهم هستند، باید در یک شورای امنیت بسط یافته، دارای کرسی باشند و تنها در آن صورت است که شورا به عنوان یک ارگان تأثیرگذار و نماینده، احیا خواهد شد.» او همچنین اظهار کرد که ژاپن کاملاً آماده انجام چنین مسئولیت‌هایی به عنوان یک عضو دائم شورای امنیت است و به تضمین صلح و ثبات جهان کمک خواهد کرد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در اجلاس تشریفاتی مجمع عمومی این سازمان، تحقق خواسته‌های مردم را از وظایف کشورهای عضو سازمان ملل عنوان کرد. وی اعلام کرد که مردم از بحران آب‌وهوایی، فقر، نابرابری، فساد و تبعیض سیستماتیک نژادی و جنسیتی می‌ترسند و سازمان ملل را به عنوان وسیله‌ای برای بهتر کردن جهان می‌بینند و بر روی ما برای تحقق آزمون‌های امروز حساب کرده‌اند.