پزشک جمهور برای ایران
رضا صادقیان( روزنامه‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


فعلا خبری از بازگشایی صنوف پرخطر نیست

رئیس اتاق اصناف تهران اعلام کرد که ستاد ملی کرونا در جلسه اخیر خود با بازگشایی صنوف پرخطر مخالفت کرده است. قاسم نوده فراهانی در گفت‌وگو با ایسنا، از‌ برگزاری جلسه‌ ستاد ملی کرونا با موضوع بازگشایی صنوف تعطیل خبر داد و گفت: ستاد ملی کرونا فعلا با بازگشایی صنوف پرخطر مخالفت کرده است و هیچ کدام باز نمی‌شود. وی تالارهای پذیرایی، قهوه‌خانه‌ها، آرایشگاه‌های زنانه، استخرها و وزرشگاه‌ها را از جمله صنوف پرخطر عنوان و اظهار کرد: بیش از هشت ماه است از تعطیلی این صنوف می‌گذرد. رئیس اتاق اصناف تهران در پاسخ به ‌این‌که چگونه برخی از این صنوف و به ویژه آرایشگاه‌های زنانه با وجود مخالفت ستاد ملی کرونا همچنان فعالیت می‌کنند، گفت: در صورت مشاهده فعالیت صنوف پرخطر، آن‌ها پلمب خواهند شد. همجنین با توجه به قرمز شدن وضعیت کرونا در تهران دستور اکید دادیم به هیچ عنوان صنوف پرخط نباید فعالیت کنند. نوده فراهانی درباره علت مخالفت ستاد ملی کرونا با بازگشایی صنوف پرخطر نیز اظهار کرد: در حال حاضر کرونا بیداد می‌کند و مردم آنطور که باید و شاید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و تعداد کشته‌ها هر روز بیشتر می‌شود. همچنین به گفته وی، به زودی جلسه دیگری برای تکمیل و تشدید نظارت و کنترل اجرای پروتکل‌ها برگزار خواهد شد. به گزارش ایسنا، در پی شیوع ویروس کرونا از اسفندماه صنوف پرخطر تعطیل شدند، اما با کنترل نسبی بیماری در خرداد ماه مجددا اجازه فعالیت یافتند. با این حال‌ از اواخر تیرماه و در پی اوج‌گیری دوباره شیوع ویروس کرونا در کشور برخی اصناف پرخطر در مناطق قرمز و هشدار تعطیل اعلام شدند و گفته شد که برای پیشگیری از انتقال کرونا باشگاه‌ها ورزشی، ورزش‌های پر مواجهه مانند کشتی و ...، مراکز تفریحی، آبی، باغ‌وحش‌ها، شهربازی و استخرهای سرپوشیده، باشگاه‌های بدن‌سازی، کافی‌شاپ‌ها، کافه‌ها، چای‌خانه‌ها و تالارهای پذیرایی و آرایشگاه‌های زنانه حق فعالیت ندارند و برگزاری هرگونه مراسم اجتماعی، فرهنگی و مذهبی و همایش‌ها از تاریخ ابلاغ مصوبه، به مدت یک هفته ممنوع است که البته این محدودیت‌ها تاکنون تمدید شده است. اما مشاهدات میدانی نشان می‌دهد که این مصوبات در موارد زیادی رعایت نمی‌شود و شاید اجرای آن‌ها نیازمند ضمانت اجرایی قوی‌تری باشد.

زنگنه افزایش قیمت گازوییل را تکذیب کرد

وزیر نفت گفت: برای صدمین بار افزایش قیمت گازوییل را تکذیب می‌کنم. به گزارش ایسنا، بیژن زنگنه امروز در حاشیه مراسم امضای ۱۳ قرارداد پژوهشی با دانشگاه‌های کشور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروز این افتخار را داشتیم که ۱۳ قرارداد با مرکز پژوهشی و دانشگاه امضا کردیم که موضوع آن افزایش بازیافت از میادین نفت و گاز بود. وی با بیان ‌این‌که ارزش این قراردادها ١٥٠٠ میلیارد تومان است، گفت: پیش از این نیز‌ ۹ قرارداد امضا شده بود و باید گفت که ۵۰ درصد از نفت کشور تحت پوشش این پژوهش‌ها قراردارد. وزیر نفت با بیان ‌این‌که صدها دانشجو و استاد کار می‌کنند و صدها مقاله استخراج می‌شود، تصریح کرد: با این کار مسئولیت افزایش بازیافت میدان‌ها را به دانشگاه‌ها واگذار کردیم و پیوند ناگسستنی بین دانشگاه و صنعت شکل گرفته است. به گفته وی افزایش ظرفیت دانشگاه‌ها کمتر از نفت تولیدی در این میادین نیست. وزیر نفت اظهار کرد: یک درصد افزایش ضریب بازیافت از ۷۵۰ میلیارد بشکه نفت درجای ایران، برابر با ۷.۵ میلیارد بشکه است که با قیمت ۴۰ دلاری نفت ۳۰۰ میلیارد دلار درآمد اضافه برای کشور به همراه دارد. زنگنه با تاکید بر دستور فوری برای تامین گار مایع مورد نیاز استان سیستان و بلوچستان گفت: گاز مایع در سیستان و بلوچستان متاسفانه به دست مردم نمی‌رسد از همین رو دستور دادم تا مقدار حمل گاز مایع به این استان اضافه شده و به سرعت حل شود. راه حل بلند مدت هم داریم که تا چند روز آینده حل خواهد شد.

کاهش نرخ بلیت پرواز ترکیه به ۴.۵ میلیون تومان

دبیر انجمن ایرلاین‌های کشور با اشاره به آمادگی ایرلاین‌های ایرانی برای برقراری پروازهای مجدد به ترکیه، اظهار کرد: اکنون نرخ بلیت‌ هواپیماجهت سفر به ترکیه کاهش پیدا کرده و نرخ آن حدود ۴ و نیم میلیون تومان است. به گزارش ایسنا، مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن ایرلاین‌های کشور در پاسخ به این سؤال که «آیا ایرلاین‌های دیگر، همچون ایران ایر (هما) می‌توانند به ترکیه پرواز داشته باشند؟» اظهار کرد: بر اساس موافقت‌نامه‌هایی که در گذشته در رابطه با پروازهای بین ایران و ترکیه وجود داشت، ایرلاین‌های دیگر ایرانی هم که ناوگان هوایی آن‌ها آمادگی لازم را داشته باشند، از جمله ماهان و ایران ایر تور، می‌توانند مطابق قطعنامه دوجانبه‌ای که بین ایران و ترکیه منعقد است و بر اساس سهمیه‌ای که سازمان هواپیمایی برای آن‌ها تعیین کرده، به ترکیه پرواز داشته باشند. وی با اشاره به نگرانی برخی از مسافران در خصوص نرخ بالای بلیت‌های ایران و ترکیه گفت: نرخ بلیت هواپیما بستگی به نرخ ارز و میزان تقاضای سفر دارد؛ قطعاً هر چقدر میزان عرضه (تعدد ایرلاین‌ها) بیشتر باشد، به طور قطع در کاهش نرخ بلیت هواپیماها تأثیرگذار خواهد بود. اسعدی سامانی با یادآوری از نرخ بلیت هواپیمای قطر ایرویز که طی چند ماه گذشته (شیوع کرونا) حدود ۶۰ میلیون تومان در کشورمان به فروش می‌رسید، عنوان کرد: اکنون نرخ بلیت پروازهای این ایرلاین به دلیل حضور مجدد ایرلاین‌های ایرانی به ۲۴ میلیون تومان کاهش پیدا کرده است که این موضوع بیانگر این واقعیت است که اگر عرضه زیاد شود، نرخ بلیت نیز کاهش چشمگیر خواهد داشت.