بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


همدلی از وضعیت بهداشتی پایتخت گزارش می‌دهد

کمبود تخت بیمارستانی برای بیماران کرونایی

همدلی| گروه اجتماعی-‌ پایتخت از حیث شیوع کرونا به حدی رسیده است که مینو محرز، عضو ستاد ملی مقابله با‌ کرونا از اصطلاح وضعیت «قرمزتر» برای شرح حال این کلانشهر استفاده کرده است. مینو محرز در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وضعیت قرمز شهر تهران گفته: در حال حاضر با گذشت زمان بیماری کرونا نه تنها کاهش نیافته است بلکه وضعیت شهر تهران قرمزتر شده است. خردادماه، ویروس کرونا جهش پیدا کرد‌ و تغییراتی در آن به وجود آمد که موجب مبتلا شدن بسیاری از افراد در اقصی نقاط کشور شد.
موارد ابتلا به ویروس کرونا در کشور روزانه به بالای سه هزار نفر رسیده که تهران سهم بسزایی از آن دارد. براساس گزارش‌های رسمی الگوی بستری تهران به ۵۰۰ نفر در شبانه‌روز رسیده است. تعداد مبتلایان به ویروس کرونا روز‌به‌روز در حال افزایش است و حالا دیگر روند رو به رشد مبتلایان پس از چند وقت شرایط تقریبا آرام، آغاز شده است. حالا تمام آمار و ارقام می‌گوید کشور در یکی از سخت‌ترین شرایط ممکن از ابتدای ورود ویروس به کشور، به سر می‌برد، چرا که پاییز و آنفلوآنزا نیز دست در دست کرونا داده‌اند‌ و این همکاری سبب‌ افزایش مبتلایان و جان‌باختگان‌ شده و بار دیگر ازدحامی در بیمارستان‌های کشور ایجاد کرده است و بیم آن می‌رود که این ازدحام کمبود تخت بیمارستانی و کادر درمانی را به همراه داشته باشد.

درمان بیماران غیر کرونایی متاثر از شیوع کرونا

به همین دلیل در روزهای گذشته مقامات مرتبط با حوزه سلامت کشور به ویژه در تهران، از‌ احتمال کمبود تخت بیمارستانی برای بستری افراد با شرایط حاد سخن گفتند و از مردم خواستند مراقبت‌های بیشتری را لحاظ کنند.
علیرضا زالی فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در تهران در این زمینه به رسانه‌ها گفته: مجموعه بستری‌های ما بالاتر از ۵۰۰ نفر در طول شبانه‌روز است و میزان بستری‌ها تقریباً به یک الگوی ثابت‌ تبدیل شده است و‌ اگر در هفته آینده هم این الگوی افزایش آمار را در تهران داشته باشیم، نشان دهنده آن است که ما باید در انتظار اوج‌گیری مبتلایان به این بیماری باشیم، در واقع باید تا آخر هفته صبر کنیم تا تحلیل آماری این هفته را مورد ارزیابی قرار دهیم.
با ادامه روند رو به رشد شمار بیماران مبتلا به کرونا در کشور،‌ فشار بر کادر درمانی بیشتر شده است و برخی از بیمارستان‌ها به ویژه بیمارستان‌های تهران با کمبود تخت بستری مواجه شده‌اند.‌ زمزمه‌های نیز شنیده می‌شود که برخی از بیمارستان‌های پایتخت بیماران غیرکرونایی را پذیرش‌ نمی‌کنند و تمرکز خود را بر روی بیماران کرونایی قرار داده‌اند. پذیرش بیماران غیر کرونا به تازگی و با فروکش کردن موج پیشین ابتلا به کرونا از سر گرفته شده بود که به نظر می‌رسد اکنون دوباره با مشکل مواجه شده و بسیاری از بیماران دیگر با مشکل رسیدگی درمانی روبه‌رو هستند. به گفته بیماران، برخی از بیمارستان‌های تهران از پذیرش بیماران ‌بیماری‌های غیر از کرونا سرباز می‌زنند و تنها به نبرد با کرونا برحاسته‌اند. یکی از پرسنل کادر درمانی بیمارستان امام خمیمی(ره) که نخواست نامش فاش شود به همدلی گفت: اغلب مراجعه‌کنندگان بیمارستان امام خمینی مریض‌های سرطانی هستند و اکنون با توجه به وضعیت قرمز تهران از حیث شیوع کرونا، بیمارستان برخی از بیماران غیرکرونایی که نیاز زیادی به مداخلات پزشکی‌ ندارند، را‌‌ نمی‌پذیرد، تا هم فضا برای بیماران کرونایی باز شود و هم شاید با این تمهیدات از‌ موج جدید کرونا به سلامت عبور کنیم.

کمبود تخت بیمارستانی در تهران

نادر توکلی،‌ معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در تهران،‌ تایید کرده که پایتخت با کمبود تخت‌های بیمارستانی مواجه شده است. وی به فارس گفته‌ روند آلودگی بیماری در تهران به شدت زیاد شده است و به همین دلیل به همه بیمارستان‌های استان تهران ابلاغ کردیم با توجه به افزایش میزان بستری مبتلایان به کرونا در استان تهران بیماران را پذیرش کنند.
توکلی در مورد وضعیت بیمارستان‌های پایتخت گفته در استان تهران و در مجموعه ۳ دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران در مجموع، ۱۸۰ تا ۲۰۰بیمارستان داریم که از این تعداد بیش از ۱۰۰بیمارستان درگیر بیماران کرونا هستند. پیام طبرسی، ‌رئیس بیمارستان مسیح دانشوری نیز به تازگی گفته در حال حاضر در بیمارستان مسیح دانشوری تختی برای بستری بیماران خالی نیست و شاهد تکرار شرایط یک ماه پیش هستیم.کادر درمان و رزیدنت‌ها به شدت از لحاظ روحی و جسمی خسته‌اند و تعدادشان به نسبت حجم کاری کم است.

بی‌توجهی مسئولان به هشدارها

این اولین بار نیست که زمزمه کمبود تخت و فشار بر کادر درمان شنیده می‌شود. در اواخر‌ بهار‌ و اوایل تابستان امسال و زمان اوج‌گیری کرونا در کشور تصاویری از برخی از مراکز درمانی منتشر شد که حاکی از کمبود تخت در بیمارستان‌ها بود. در تیرماه ویدیویی در شبکه‌های مجازی منتشر شد که بیماران کرونا را در حالی که به دستگاه اکسیژن وصل بودند در حیاط بیمارستان مسیح دانشوری تهران یا داخل اتومبیل‌های خود نشان می‌داد. این ویدیو گویای نبود ظرفیت برای بستری بیماران، داخل بیمارستان مسیح دانشوری بود که در نیمکت‌های محوطه بیرونی بیمارستان یا در پارکینگ بیمارستان فضایی را به آن‌ها اختصاص داده بودند. کمبود ظرفیت مراکز درمانی و مشکل بیماران دیگر برای رسیدگی بهداشتی در حالی است که پیش از این مسئولان و کارشناسان بهداشت بارها درباره حتمی بودن موج سوم در پی برگزاری عزاداری‌ و سفرهای محرم و همچنین بازگشایی مدارس هشدار داده بودند.