بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید





درخواست خبرنگاران متشاکی از مهرداد بذرپاش:

لطفا به ما رضایت ندهید!

همدلی| طرح شکایت از چند خبرنگار و بازپس‌گیری آن توسط مهرداد بذرپاش، بار دیگر نام این رئیس جوان دیوان محاسبات را با حاشیه‌های جدیدی پیوند داد. او که انتخابش به این سمت به واسطه شائبه جعل مدارک علمی و عدم سوابق اجرایی مهم، با اما و اگرهای بسیاری ‌روبه‌رو شده بود به تازگی از چندین خبرنگار به اتهام توهین، افترا و نشر اکاذیب شکایت کرده بود، ‌با این وجود به تازگی در توئیتی انصراف خود از این شکایت را رسانه‌‌ای کرد و نوشت:«در آغاز کار در دیوان محاسبات، به دلیل تهمت‌هایی که زده شد، ناگزیر به شکایت از چند نفر شدم که ظاهرا طی روزهای اخیر اعلام رسمی شده است. در پاسداشت آزادی بیان، از شکایات صرف نظر نموده، خود و دوستان را به رعایت تقوای الهی در بیان نظرات و نقدها دعوت می‌کنم.» او پیش‌تر شکایت خود از خبرنگارانی چون صدرا محقق، صبا آذرپیک، داوود حشمتی، محمد جرجندی و همچنین رحمت‌الله حافظی، عضو سابق شورای شهر تهران را اعلام کرده بود. برای نمونه رحمت‌الله حافظی در صفحه توئیتر خود در مورد انتخاب بذرپاش به این سمت نوشته بود:«بذرپاش‬ شرائط لازم برای قرار گرفتن در لیست کاندیداهای ریاست دیوان محاسبات ‬را نداشته لذا انتخاب او غیرقانونی و فاقد وجاهت است، انتظار‌‌ می‌رود مجلس در اسرع وقت این مصوبه را لغو و تصمیم خود را اصلاح نماید، بدانید که زیر ذره‌بین مردم قرار دارید.» داوود حشمتی، وحید اشتری، صدرا محقق و صبا آذرپیک از جمله خبرنگارانی هستند که مهرداد بذرپاش را با عناوینی چون با سرقت علمی در پایان‌نامه‌‌‌اش و همچنین جعل مدرک و سوابق اجرایی زیر سوال برده بودند. شکایت مهرداد بذرپاش از این خبرنگاران در شعبه ۹ دادسرای فرهنگ و رسانه با اتهاماتی از جمله توهین و افترا و نشر اکاذیب، در حال رسیدگی قرار گرفته بود. حال اما صرف‌نظر کردن بذرپاش از شکایت خود علیه این خبرنگاران نیز باعث نشده است که آنان از موضع خود کنار بکشند. صبا آذرپیک یکی از خبرنگارانی که بذرپاش از او شکایت کرده بود، در این خصوص در صفحه توئیتر خود نوشت:«‌من، صبا آذرپیک از آقای ‎بذرپاش، می‌خواهم شکایتش را پس نگیرد، مگر نمی‌گوید حق با اوست؟ مگر نمی‌گوید پایان‌نامه‌اش کپی نیست و رزومه جعل نکرده است؟ پس لطفا تا آخر این نبرد حق و باطل بماند، کجا بهتر از سیستم قضایی برای داوری بین ما، مردم و بذرپاش.» صدرا محقق هم در اظهار نظری مشابه در توئیتی نوشته است:«بذرپاش از من هم شکایت کرده بود، معتقدم آنچه که گفتم نه تهمت که عین واقعیت است. مدارک و مستندات کامل درباره جعل و سرقت علمی برای پایان‌نامه او هم موجود است و آماده ارائه به دادگاه.»
وحید اشتری یکی دیگر از خبرنگارانی است که مهرداد بذرپاش شکایت خود را از او پس گرفته و او را به رعایت تقوای الهی دعوت کرده است. او نیز با رد این مساله در صفحه توئیتر خود آورده است:«چون محکمه‌ای نیست که به اتهامات آقای بذرپاش‬ از جمله ارائه سوابق جعلی، نحوه پذیرش دکتری، رزومه‌سازی و کپی پایان‌نامه رسیدگی کند، باید حتما به شکایت ایشان از ۶ فعال رسانه‌ای اجتماعی که تخلفاتش را افشا کرده‌اند رسیدگی شود تا بلکه در یک‌ محکمه قضایی تکلیف افکار عمومی روشن شود.» او هچنین ادامه داده است:«آقای بذرپاش پیش از این به خاطر انتشار معدل ۱۲ و به جرم نشر اکاذیب از چند رسانه شکایت کرد که با استعلام معدل از دانشگاه علامه همگی تبرئه شدند. کاش همه فعالان مجازی از طیف‌های مختلف کمپین بزنند و این بار هم درخواست کنند که از شکایتش کوتاه نیاید.»
انتخاب بذرپاش به عنوان رئیس دیوان محاسبات از همان ابتدا با مخالفت‌های زیادی ‌روبه‌رو شده بود. اولین موضوعی که مطرح شد بحث سوابق اجرایی او بود. مهرداد بذرپاش متولد ۱۳۵۷ بود و حال این‌که طبق آیین‌نامه داخلی، رئیس دیوان محاسبات باید ۲۰ سال سابقه داشته باشد، درحالی که بذرپاش چنین سابقه اجرایی نداشت به طوری که احمد توکلی نماینده پیشین مجلس در این ‌رابطه گفت:«پذیرش داوطلبی آقای بذرپاش از اساس غیرقانونی است. چرا که تبصره ۱ ماده ۵۱ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس‌‌ می‌گوید که داوطلب باید حداقل بیست سال سابقه کار داشته باشد، در حالی که سابقه کار نامبرده به ۱۷سال هم‌‌‌ نمی‌رسد.» او ادامه می‌هد:«وقتی برادرانه به آقای بذرپاش تذکر داده شد که جنابعالی بیست سال سابقه کار ندارید و سابقه‌تراشی نیز در شأن شما نیست و مصلحت آن است که داوطلب نشوید تا اعتراضات برانگیخته نشود، گفت که من در سال ۱۳۷۸ در تاسیس فلان پژوهشگاه نقش مهمی داشتم و بعدا در بسیج دانشجویی سمت فرماندهی داشتم، در حالی که سابقه کار در عرف و متون حقوقی معنای روشنی دارد که رکن آن بیمه شدن در مشمولین قانون کار است و غیر آن، و داشتن حکم استخدامی در مشمولان قوانین استخدامی دولتی است.» با وجود اعتراضات اما در نهایت بذرپاش به صحن علنی مجلس معرفی شد و توانست رای نمایندگان را کسب کرده و رئیس دیوان محاسبات کشور شود.
بذرپاش در دوران حضور محمود احمدی‌نژاد در شهرداری تهران ریاست مشاوران جوان شهردار و مدیریت فرهنگسرای خاوران را عهده‌دار بود. انتخاب احمدی‌نژاد به‌عنوان رئیس‌جمهور، سبب حضور مهرداد بذرپاش در پست‌های دولتی شد. انتصاب او به‌عنوان مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا یکی از پر حاشیه‌ترین انتصابات اقتصادی دولت نهم بود. بسیاری، عدم سابقه و سن بسیار کم بذرپاش را به عنوان دلایلی کافی برای اشتباه بودن تصمیم اتخاذ شده جهت حضور او در سایپا می‌دانستند. او در دولت دوم احمدی‌نژاد نیز به مدت کوتاهی معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان ملی جوانان بود که به علت اختلاف نظر با مشایی برکنار شد. بذرپاش فعالیت رسانه‌ای را که در دوران دانشگاه به آن تمایل داشت ادامه داد و صاحب امتیاز و مدیر مسئول وطن امروز شد. روزنامه‌ای با رویکردی نزدیک به طیف تندرو جریان اصول‌گرا که انتشار آن در سال ۹۸ به دلیل آنچه مشکلات مالی اعلام شده بود متوقف شد، اما پس از چند ماه فعالیت خود را مجددا از سر گرفت، این روزنامه در دوران مذاکرات هسته‌ای انتقادات بی‌سابقه‌ای را علیه تیم مذاکره‌کننده مطرح می‌کرد. بذرپاش در انتخابات مجلس نهم نیز به‌عنوان نماینده تهران انتخاب و عضو هیئت رئیسه مجلس شد. او از منتقدان جدی دولت روحانی و از مخالفان تصویب لایحه مربوط به اجرایی شدن برجام در مجلس نهم بود. او از چهره‌های جوان جریان اصول‌گراست که بر اساس شنیده‌ها یکی از افراد اثرگذار در تهیه فهرست انتخاباتی اصول‌گرایان در انتخابات دوم اسفند ۹۸ بوده است. این در حالی است که اصالت مدارک علمی رئیس دیوان محاسبات کشور که از او به عنوان یکی از نامزدهای ریاست جمهوری 1400 نیز یاد‌‌ می‌شود، از سوی برخی خبرنگاران با تشکیک و سوءظن ‌روبه‌رو شده، به گونه‌‌ای که برای اثبات ادعای خود، رد شکایت او را هم نپذیرفته‌اند.