بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید





روایت احمدی‌نژاد از 88 تا 99 درمصاحبه با رادیو فردا

ازهیچ کاری پشیمان نیستم

همدلی| محمود ‌احمدی‌نژاد رئیس جمهوری اسبق ایران همچنان علاقه دارد که خود را در رسانه‌ها به شیوه‌های گوناگون مطرح کند. او این بار پا را فراتر از مرزها گذاشته و با یکی از رسانه‌‌هایی که سال‌‌هاست به عنوان خط قرمز در ایران شناخته می‌شود، وارد گفت‌‌وگو شده است. احمدی‌‌نژاد با رادیو فردا که همیشه به عنوان رسانه ضدانقلاب و بیگانه در صداوسیما و محافل رسمی معرفی شده است؛ مصاحبه کرده و به سوالات آنان پاسخ داده است. این اقدام احمدی‌‌نژاد واکنش‌‌های زیادی را بر پانگیخته است. بسیاری در توئیتر نوشتند ‌احمدی‌نژاد در حالی با رادیو فردای آمریکایی مصاحبه کرده که در زمان هشت سال دولت او بسیاری به خاطر همین نوع مصاحبه‌‌ها با رادیو فردا یا بی‌بی‌سی فارسی روانه زندان شدند. این اولین بار نیست که ‌احمدی‌نژاد قصد دارد با مصاحبه کردن و ارتباط گرفتن با رسانه‌‌ها افکار عمومی را نسبت به خود جلب کند. اما هر بار نتیجه‌‌ای آن‌چنان مثبت ندارد. هر بار بیش از گذشته مورد نقد و اعتراض افکار عمومی قرار‌‌ می‌گیرد. در مصاحبه‌‌ای که اخیرا از او با رادیو فردا منتشر شده، مجری از او می‌‌پرسد:« آقای ‌احمدی‌نژاد آیا در دو دوره ریاست جمهوری‌تان کاری کردید، یا حرفی زدید که الان از آن پشیمان باشید؟» ‌احمدی‌نژاد جواب می‌‌دهد: «خیر، چرا باید پشیمان باشم. تمام کارهای ما در دولت قبل بر اساس اصول و برنامه‌های مدون و اندیشه و درجهت اعتلای ایران و صلح و دوستی در جامعه بشری بوده است.» در بخش دیگری از این مصاحبه مجری به ‌احمدی‌نژاد می‌‌گوید: «شما که رئیس جمهور بودید، هیچ‌وقت با رسانه ما صحبت نکردید. من و همکارانم که برای پوشش خبری سفرهای شما برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل، به نیویورک‌‌ می‌رفتیم، حتی به کنفرانس‌های خبری شما دعوت‌‌‌ نمی‌شدیم. چطور شد که الان تصمیم گرفتید وقت‌تان را در اختیار ما بگذارید و با ما مصاحبه کنید؟» پاسخی که ‌احمدی‌نژاد‌‌ می‌‌‌دهد این است: «آن موقع در کنفرانس‌های خبری در سازمان ملل همه رسانه‌ها آزاد بودند و نمایندگان آنها شرکت‌‌ می‌کردند.» ‌احمدی‌نژاد همچنین در واکنش به این سخن مجری که در زمان دولت او کسانی که با این رسانه در ارتباط بودند تحت فشار قرار می‌‌گرفتند، توضیح داده:«من هرگز موافق این مسئله نبودم و همان موقع هم نظرم را اعلام کردم.»
این نوع پاسخ دادن ‌احمدی‌نژاد به رسانه‌‌ها تازگی ندارد. پیش از این نیز وقتی او با یک رسانه درباره مسائل هنری به گفت‌وگو نشسته بود، به سوالات انتقادی نیز به همین شکل کلی پاسخ داده بود. او در واکنش به پخش صدای محمدرضا شجریان و ممنوعیت فعالیت برای او در زمان دولتش پاسخی کلی و سربالا داده بود. بسیاری این فعالیت‌‌های ‌احمدی‌نژاد را انتخاباتی می‌‌دانند و می‌‌گویند که او همچنان امیدوار است که بتواند از سد شورای نگهبان عبور کند و نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود. اما او همچنان مانند دوره‌‌ قبل حضور خود را در انتخابات ریاست جمهوری منکر می‌‌شود. او در پاسخ به سوالی در این باره به رادیو فردا اعلام کرده: «هنوز در این باره اظهارنظری نکرده‌ام. فعلا به فکر مسائل امروز ایران، جهان و منطقه هستیم، زیرا فکر‌‌ می‌کنیم که مسائل مهمی در پیش است.» در بخش دیگری از مصاحبه مجری پرسیده: «ولی گزارش‌هایی بود که شما در تلاش برای ملاقات با رهبر جمهوری اسلامی هستید و برای کسب اجازه از شورای نگهبان برای شرکت در انتخابات سرگرم لابی کردن هستید. آیا این گزارش‌ها درست است؟» و او جواب داده: «متاسفانه رسانه‌ها نظرات خودشان را بدون آنکه مستند باشد منتشر‌‌ می‌کنند.» سایت دولت بهار متن این مصاحبه تصویری را به طور کامل منتشر کرده است. اما نوشته که محمود ‌احمدی‌نژاد با رادیو اروپای آزاد مصاحبه کرده است. رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی یک بنگاه خبری است که کنگره ایالات متحده آمریکا از طریق هیأت مدیران شورای اطلاع‌رسانی بين‌المللی آمريکا یا «بی.بی.جی»، هزینه این تشکیلات را پرداخت می‌کند. رادیو فردا بخش فارسی زبان این رسانه است که کار خود را از سال ۱۳۸۲ آغاز کرده، در کنار کار حرفه‌ای خبررسانی، گزيده‌ای از موسيقی‌های پاپ ايرانی و غربی را نیز پخش می‌کند. این رسانه در ایران بیشتر با همان عنوان رادیو فردا شناخته می‌‌شود. دولت بهار در واقع نخواسته که به نام رادیو فردا اشاره‌‌ای کند. ‌احمدی‌نژاد در بخشی دیگری از این مصاحبه به سوالات مجری درباره توئیتر پاسخ داده است. مجری پرسیده: «آقای ‌احمدی‌نژاد اجازه دهید بحث را عوض کنیم و به توئیتر شما بپردازیم که خیلی هم سروصدا‌‌ می‌کند. شما به انگلیسی توئیت‌‌ می‌کنید و گزارش‌هایی هم وجود دارد که شما معلم زبان انگلیسی گرفته‌اید. این توئیت‌ها را خودتان‌‌ می‌نویسید یا کسی شما را راهنمایی‌‌ می‌کند؟» او گفته: «طبیعی است که من با دوستانم مشورت‌‌ می‌کنم. موضوعات مهم منطقه‌‌ای و جهانی را پیشنهاد‌‌ می‌دهند و ما اینها را فهرست‌‌ می‌کنیم و بعد از تهیه متن، آن را توئیت‌‌ می‌کنیم.»
همچنین مجری پرسیده:«برای آمریکایی‌ها و بخصوص همکاران آمریکایی من خیلی مهم است که شما خیلی راجع به مسائل فرهنگی و ورزشی آمریکا توئیت‌‌ می‌کنید. علت آن چیست؟» ‌احمدی‌نژاد هم جواب داده: «آیا باید علت خاصی داشته باشد؟ من با مردم گوناگون در نقاط مختلف دنیا ارتباط دارم و خودم را در غصه‌ها و شادی‌هایشان شریک‌‌ می‌دانم و با آنها همراهی‌‌ می‌کنم. فکر‌‌ می‌کنم که در دنیای امروز اصل بر ارتباط است و همه باید با هم ارتباط داشته باشند و در جهت صلح و دوستی تلاش کنند.همه باید در باره مسائل جهان اظهار نظر کنند. اگر کسی اظهار نظر‌‌‌ نمی‌کند باید مورد سوال قرار بگیرد!» همچنین مجری درباره فیلتر توئیتر در زمان دولت او پرسیده که ‌احمدی‌نژاد این گونه جواب داده: «همان‌هایی که فیلتر‌‌ می‌کنند، خودشان هم فیلترشکن‌‌ می‌فروشند. در اینجا به آن معنای مدنظر شما فیلتر وجود ندارد و مردم برای فیلترشکن‌ها، هزینه اضافه‌‌ می‌پردازند.» همزمان با انتشار این مصاحبه بسیاری از سخنان و حوادث ‌احمدی‌نژاد را در هشت سال دولت او مرور کرده‌‌اند. برخی نوشته‌‌اند که اسم بردن از رادیو فردا و رسانه‌‌های مشابه در دولت احمدی‌‌نژاد یک خط قرمز مهم محسوب می‌‌شده و اگر کسی با آن‌‌ها مصاحبه می‌‌کرد اگر راهی زندان نمی‌‌شد، حتما مقامات دولتی به او در این باره تذکر می‌‌داده‌‌اند. از جمله فردی نوشته که به خاطر دارد فیاض زاهد فعال سیاسی اصلاح‌‌طلب در زمان ‌احمدی‌نژاد به خاطر مصاحبه با یکی از این رسانه‌‌ها روانه زندان شده بود. برخی دیگر سخنان احمدی‌‌نژاد در جشن پیروزی انتخاباتش در سال 88 را یادآوری کردند و نوشتند کسی که حالا آزادانه با رسانه‌‌های خط قرمزی مصاحبه می‌‌کند، در آن زمان منتقدین خود را خس و خاشاک نامیده بود. در همین حال برخی رسانه‌‌ها این گمانه‌زنی را مطرح کردند که آیا ممکن است که مدعی‌العموم علیه ‌احمدی‌نژاد به‌خاطر مصاحبه با رسانه‌‌های بیگانه اعلام جرم کند؟