بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


رئیس دیوان عالی کشور خبر داد:

پایان رسیدگی به پرونده ‌‌‌روح‌الله زم

همدلی| روز گذشته ‌‌‌رئیس دیوان عالی کشور گفت: «رسیدگی به پرونده زم در دیوان عالی تمام شده است.» حجت‌الاسلام مرتضوی مقدم در جمع خبرنگاران درباره پرونده زم فت: «رای صادر شده و رسیدگی به پرونده زم در دیوان تمام شده است و رای آن اعلام خواهد شد.» این خبر در حالی منتشر می‌شود که 11 تیر ماه سخنگوی قوه قضائیه از حکم اعدام او خبر داده بود.
روح‌الله زم در سال‌های اخیر از چهره‌های خبرساز و جنجالی فضای مجازی و با انتشار خبرهایی درباره مسایل ایران و مقامات کشورمان، به چهره‌ای بحث‌برانگیز تبدیل شده بود تا ‌‌این‌که در نهایت به دست سازمان اطلاعات سپاه دستگیر شد.
سخنگوی قوه قضائیه تیرماه سال جاری از صدور حکم اعدام برای روح‌الله زم، مدیر کانال آمدنیوز خبر داد؛ غلامحسین اسماعیلی در خصوص صدور حکم پرونده روح‌الله زم در پاسخ به این که آیا رای پرونده روح‌الله زم صادر شده یا خیر، گفت:«بله. حکم صادر شده است و از آنجا که رسیدگی به اتمام رسیده است، حکم مبنی بر محکومیت زم صادر شده است و گرچه ما در ایام غیرقطعی جزئیات آن را نمی‌گوییم ولی پرونده‌ای بود که در راستای ماده ۳۵۵ آیین دادرسی کیفری اجازه انتشار جریان دادگاه اخذ شده بود می‌توانیم جزئیات آن را بگوییم‌.» او افزود: «موارد اتهامی را روح‌الله زم داشت و دادگاه ۱۳ مورد از عناوین ریز توام را از مصادیق افساد فی‌الارض دانسته است و حکم اعدام صادر کرده است و در چند مورد اتهامی که افساد فی‌الارض نبود به مجازات حبس محکوم شده که این حکم غیرقطعی و قابل فرجام‌خواهی است و چنانچه از ناحیه ایشان فرجام‌خواهی شود، پرونده به دیوان عالی ارسال می‌شود.» تجربه بازداشت سال ۱۳۸۸ برای روح‌الله زم، همان نقطه‌ای بود که راه خروج او را به سوی خارج از ایران هموار کرد. روح‌الله زم با پاسپورت خودش از مرز قانونی گذشت و به مالزی رفت و کانال تلگرامی «آمدنیوز» را تاسیس کرد. محتوای آمدنیوز ترکیبی از اخبار و اطلاعات دروغ بود که روح‌الله زم ادعا می‌کرد مدارک و مستندات آن‌ها را از طریق ارتباطاتش در ایران به دست می‌آورد.
او بود که برای اولین بار از ماجرای ۶۳ حساب قوه قضائیه پرده برداشت. او بود که با جدیت پیگیر اتهام سعید طوسی بود.
اعتراض‌های دی ماه ۱۳۹۶، نقطه عطف زندگی روح‌الله زم و کانال آمدنیوز بود. البته همان دی ماه تلگرام به درخواست محمدجواد آذرجهرمی، وزیر ارتباطات و به خاطر انتشار محتوایی که دعوت به درگیری مسلحانه عنوان شد، کانال آمدنیوز را مسدود کرد. خیلی زود کانال دیگری به نام صدای مردم جای آن را گرفت. چند ماه بعد و در اردیبهشت ۹۷ دولت، تلگرام را به طور کلی فیلتر کرد. با این حال روزی که سپاه پاسداران اعلام کرد روح‌الله زم را در اختیار دارد، تعداد دنبال‌کنندگان کانال جانشین آمدنیوز بیش از یک میلیون نفر بود.روح‌الله زم به ارتباط با دستگاه‌های امنیتی اسرائیل، عربستان و ترکیه متهم است.
محمدعلی زم؛ پدر روح‌الله زم در نامه‌ای که تابستان ۹۶ به پسرش نوشته، به او می‌گوید که از حرف‌هایی که او در آمدنیوز درباره رهبری زده است، نفرت و برائت می‌جوید و اگر این سخنان ادامه پیدا کنند، او و مادرش عاقش خواهند کرد و شامل «عاق والدین» خواهد شد. محمدعلی زم در آن نامه به صراحت گفته است که بین پسرش و مقام معظم رهبری، دومی را انتخاب می‌کند، اما همه اینها باعث نمی‌شود که او یا روح‌الله زم به نقطه سابق و قرار نمازهای جماعت بیت آیت‌الله خامنه‌ای برگردند. او افزود: «موارد اتهامی را روح‌الله زم داشت و دادگاه ۱۳ مورد از عناوین ریز توام را از مصادیق افساد فی‌الارض دانسته است و حکم اعدام صادر کرده است و در چند مورد اتهامی که افساد فی‌الارض نبود به مجازات حبس محکوم شده که این حکم غیرقطعی و قابل فرجام‌خواهی است و چنانچه از ناحیه ایشان فرجام‌خواهی شود، پرونده به دیوان عالی ارسال می‌شود.» تجربه بازداشت سال ۱۳۸۸ برای روح‌الله زم، همان نقطه‌ای بود که راه خروج او را به سوی خارج از ایران هموار کرد.