بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


روحانی در آیین آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها:

از120 میلیارد دلار درآمد نفتی به 20 میلیارد رسیدیم

رئیس جمهوری با بیان این‌که هیچ فضایی نقادتر از فضای دانشجویی نیست، گفت: نقد زمانی که با در نظر گرفتن شرایط و واقعیت‌های جامعه و با انصاف توام باشد بهترین هدیه برای جامعه و مسئولین ما هست.
حجت‌الاسلام‌ والمسلمین حسن روحانی روز یکشنبه در آیین آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۰ - ۱۳۹۹ دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری کشور گفت: سرآغاز فعالیت تحصیلی سال ۱۳۹۹- ۱۴۰۰ را به محضر همه اساتید و دانشجویان سراسر کشور تبریک و تهنیت عرض می‌کنم. به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری گفت: از همه مقامات مسئول و دانشگاه‌های کشور سپاسگزاری می‌کنم که هم در ترم گذشته و هم در آغاز سال تحصیلی همه تلاش و فعالیت‌های خود را کار بستند تا دانش‌پژوهان و دانش‌آموزان از علم و تحصیل باز نمانند.
رئیس جمهوری در ادامه گفت: تشکر دوم من از کادر درمانی سراسر کشور است که از روز اول یعنی پایان بهمن سال گذشته با همه توان برای سلامت و حفظ جان مردم به میدان آمدند و از هیچ کوشش و فداکاری دریغ نداشتند. روحانی گفت: امروز یک بهداشت و درمانی در اختیار داریم که بدون آنکه دست نیاز به سوی دیگران دراز کند می‌تواند روی پای خود بایستد. تخت‌های بیمارستانی کفاف بیماران و مبتلایان را داشته است و این در سایه تلاش دولت‌های گذشته و به ویژه دولت یازدهم و دوازدهم برای توسعه امر بهداشت و درمان بوده است. رئیس جمهوری ادامه داد: از همه عزیزانی که در کارخانجات، مراکز علمی و تحقیقاتی که از روز اول مواجهه با کرونا برای ضروریات زندگی از آب و برق و گاز و سایر خدمات، مواد غذایی، تولیداتی که مورد نیاز مردم بود، تلاش کردند و توانستند کاری کنند که نیازهای ضروری جامعه را مرتفع کنند، تشکر می‌کنم. وی گفت: علیرغم جهش علم و دانش در طول دهه‌ها و قرون گذشته و پیشرفت‌های علمی باز هم می‌بینیم که بشر در برابر یک موجود به ظاهر کوچک و ناچیز این گونه درمانده می‌شود و این همه مشکل برای جوامع بشری پیش آورده است. روحانی اظهارداشت: می‌بینیم که این ویروس زندگی مردم و اقتصاد جوامع را تحت تاثیر قرار داده و کشورهایی هستند که ۲۰ درصد و کشورهایی ۱۰درصد و حتی کشورهایی که بیست و چند درصد اقتصادشان کوچک شده است و این نشان می‌دهد که یک موجود به ظاهر کوچک چگونه می‌تواند زندگی را دگرگون کند و امروز همه را وادار کرده که زیست جدیدی را در دانشگاه‌ها، محل کسب و کار و زندگی با سبک و چارچوب جدید به فعالیت ادامه دهند. رئیس دولت تدبیر و امید با بیان این‌که دانشگاه‌ها با یک آموزش ترکیبی از آموزش حضوری گرفته تا آموزش فضای مجازی و الکترونیکی به فعالیت علمی خود ادامه می‌دهند، گفت: اگر چه برای ما هیچ چیز جای آموزش حضوری را نخواهد گرفت. دیدن استاد و سخن گفتن استاد با دانشجو و طرح مسائل و سوالات در فضای حقیقی و حضوری راحت‌تر و بهتر و دقیق‌تر انجام می‌گیرد.روحانی با اشاره به این‌که آموزش مجازی می‌تواند در بخش بزرگی از فعالیت علمی و تحقیقاتی ما جایگزین آموزش حضوری باشد، گفت: دانشگاه مرکز علم، تحقیقات و نوآوری است و جایگاهی است که مدیران آینده ما را تربیت می‌کند، نظریه‌های جدید را در علوم و در زمینه‌های مختلف طرح می‌کند و رهنمون ماست برای این‌که چگونه راحت‌تر و بهتر زندگی کنیم.

هیچ فضایی نقادتر از فضای دانشجویی نیست

وی افزود: در عین حالی که دانشگاه همواره فضای نقادی نسبت به حکومت، حاکمان، دولت و جوامع است، شاید هیچ فضایی نقادتر از فضای دانشجویی نباشد و این نقد زمانی که با در نظر گرفتن شرایط و واقعیت‌های جامعه و با انصاف توام باشد بهترین هدیه برای جامعه و مسئولین ما هست. رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: همه می‌دانیم نه در تاریخ ایران بلکه شاید کمتر در تاریخ جهان شاهد چنین تحریم‌هایی بوده‌ایم. از آغاز سال ۹۷ و تمام سال ۹۷، سال ۹۸ و امروز نیمی از سال ۹۹ با این تحریم شدید مواجه هستیم. اما در عین حال نگذاشتیم دشمنان ما به هدف اصلی‌شان که شکستن ابهت نظام و درمانده کردن مردم و تسلیم کشور و نظام در برابر خواست ناحق آنها بود، برسند.

از120 میلیارد دلار درآمد نفتی به 20 میلیارد رسیدیم

روحانی ادامه داد: درآمد نفتی ما در یک سال، در سال ۹۰، ۱۲۰میلیارد دلار بوده و در سال گذشته یعنی سال ۹۸، کمی بیش از ۲۰ میلیارد دلار بوده است؛ یعنی از ۱۲۰ تا ۲۰ میلیارد دلار و این نشان می‌دهد که جامعه با چه مشکلاتی روبه‌رو است. ما باید روی پای خود بایستیم و به درون بنگریم. باید از توانمندی‌های داخلی‌مان استفاده کنیم و نباید چشم‌مان به بیرون باشد اما این واقعیت هم وجود دارد که بدون تعامل با جهان، زندگی کردن بسیار سخت و گاهی ناممکن است. رئیس دولت تدبیر و امید عنوان کرد: ‌ما باید بتوانیم آنچه تولید می‌کنیم را در فضای بیرون کشور عرضه کنیم و آنچه نیازمند هستیم و در داخل کشور وجود ندارد را از فضای بیرون تامین کنیم. حتی در دارو و درمان هم ضمن این‌که خوداتکا هستیم اما در جاهایی به مواد اولیه یا مواد ساخته شده یا واکسن نیازمند هستیم و باید از دیگران بگیریم و داروها و تجهیزات پزشکی که بیش از نیاز ما است را صادر کنیم. روحانی ادامه داد: در همه مقولات این چنین است از کالاهای اساسی تا کالاهای غیرضروری، جاهایی است که به خرید از خارج نیاز داریم و در مواردی هم به فروش به فضای بیرون نیاز داریم. بنابراین هم باید روی پای خود بایستیم و هم باید شرایط تعاملی با دنیا را فراهم کنیم. رئیس جمهوری یادآور شد: ضربه دشمن در همین فضا است که می‌خواهد رابطه ما را با جهان، دچار اختلال کند و ما باید بتوانیم این مشکلات را در شرایط امروز حل و فصل کنیم. من در همین‌جا خدمت ملت عزیز، اساتید دانشگاه و دانشجویان عرض می‌کنم که علیرغم همه مشکلات، توانستیم آنچه برای کالاهای اساسی ما نیاز بوده، تقریباً در این ۶ ماه به اندازه سال گذشته، در برخی از موارد بیش از سال گذشته را تامین کنیم. وی ادامه داد: در سه ماه اول به دلیل کرونا، مشکلات ما مضاعف شد و صادرات و واردات ما با مشکلاتی مواجه شد، در سه ماه اول با رشد منفی حدود ۳.۵ درصدی مواجه بودیم اما در ماه چهارم و پنجم، دارای رشد مثبت هستیم و توانستیم نسبت به مدت مشابه در سال ۹۸ دارای رشد مثبت باشیم که نشان می‌دهد بعد از سه ماه توانسته‌ایم مشکلات را پشت سر بگذاریم. رئیس دولت تدبیر و امید افزود: در ماه‌های تیر و مرداد تقریبا صادرات و وراردات ما به شرایط سال گذشته بازگشت و در برخی زمینه‌ها بهتر شده است و علیرغم همه سختی‌ها و مشکلات حرکت جامعه و مردم ایران حرکتی بوده است که توانسته معضلات را در حد توان حل و فصل کند.

آمریکا را امسال چند بار شکست داده‌ایم

رئیس جمهوری تصریح کرد: دشمنان ما در سازمان ملل متحد که خانه خلوت خود می‌دانند، فکر می‌کردند هر زمان کاری دارند شورای امنیت و سازمان ملل در مشت آنها است و به راحتی می‌توانند اقدامات خود را انجام دهند، اما آمریکایی‌ها در طول ماه‌های اخیر حداقل با سه شکست بزرگ تاریخی مواجه شده‌اند. روحانی گفت: آمریکایی‌ها در یکی از اهداف خود که بازگرداندن تحریم‌های تسلیحاتی بود، در سازمان و شورای امنیت از ۱۵ رای آنها فقط دو رای خودش و یک کشور کوچک، و ۱۳ رای دیگر در برابر آنها بودند و در طرح اخیر که استفاده از به اصطلاح «مکانیزم ماشه» بود، هیچ کدام از اعضای شورای امنیت سازمان ملل با آمریکا موافقت نکردند.وی ادامه داد: آمریکایی‌ها که همواره وعده پایان ماه (۳۰شهریور – ۲۰ سپتامبر) می‌دهند و می‌گویند «در پایان ماه به پیروزی می‌رسیم» اصلا نتوانسته است این روند را آغاز کند که یکی از موفقیت‌های بزرگ سیاسی و حقوقی ملت ایران در تاریخ است. آنها قصد داشتند طرحی را به عنوان «مکانیزم ماشه» آغاز کنند که در آن یک فرصت یک ماهه وجود دارد اما تا امروز نتوانسته این طرح را شروع کند یعنی شورای امنیت تا امروز به طرح آمریکایی‌ها بی‌اعتنا بوده است.رئیس دولت تدبیر و امید اظهار داشت: پایان شهریور زمانی است که در قطعنامه ۲۲۳۱ پیش‌بینی شده است. آمریکا به دلیل این‌که از برجام خارج شده در این توافقنامه عضویت ندارد که بتواند از این روند استفاده کند، ما از لحاظ سیاسی موفقیت‌های بزرگ به دست آورده ایم.

چند موفقیت بزرگ حقوقی داشتیم

رئیس جمهوری با بیان این‌که دانشگاه‌های ما و دانشجویان ما همانطور که باید نقد و انتقاد کنند، باید واقعیت‌های مهم و موفقیت‌های بزرگ را هم با بیان و قلم خود برای جامعه تشریح کنند، افزود: ما سه موفقیت بزرگ سیاست بین‌الملل و چند موفقیت بزرگ حقوقی را در دادگاه بین‌المللی لاهه داشتیم هم در زمینه اوراق بانکی ایران که در قدم‌های اول در دادگاه بین‌المللی موفق بودیم و آن را ادامه می‌دهیم، در زمینه «اصل صلاحیت» هم موفق شدیم. روحانی ادامه داد: ما در زمینه برجام هم در دو مرحله موفق شدیم، مرحله اول صلاحیت و مرحله دوم حکم کوتاه مدتی بود که دادگاه صادر کرد. در هر سه زمینه ما توانستیم موفقیت به دست بیاوریم، این موفقیت‌های سیاسی و حقوقی در تاریخ کشور ما بسیار اهمیت دارد.

اعتماد مردم بر مبنای کارکرد نظام و دولت است

رئیس جمهوری با بیان این‌که اعتماد مردم برمبنای کارکرد نظام و دولت است، گفت: وقتی مردم می‌بینند در شرایط کرونایی دانشگاه، تحصیل دانشجویان و فرزندان آنها را با هر سختی و مشکلات حضوری و غیرحضوری فراموش نکرده و دانش آنها را دامه خواهد داد و وقفه در زندگی آنها ایجاد نخواهد شد و اضطراب برای آنها به وجود نمی‌آید می‌توانند به نظام و کشور اعتماد کنند. باید دست به دست هم دهیم اعتماد ملی و امید را برای همیشه و برای آینده جامعه حفظ کنیم.