بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


در پانزدهمین آیین معرفی تعاونی‌های برتر استان

۱۴تعاونی برتر همدان تجلیل شد

همدلی| همدان- خبرنگار همدلی:در پانزدهمین آیین معرفی تعاونی‌های برتر استان همدان از ۱۴تعاونی برتر این استان تجلیل شد. معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری همدان در این آیین گفت: هفته تعاون امسال ۱۴ طرح تعاونی با ۲۳۵ فرصت شغلی در این استان بهره برداری شد. ظاهر پورمجاهد با بیان این‌که کل تعاونی‌های فعال در استان همدان یک هزار و ۱۷۲ مورد است، اظهار داشت: با تشکیل این تعداد تعاونی برای ۱۷هزار و ۴۳۲ نفر به طور مستقیم فرصت شغلی ایجاد شده است. وی با اشاره به این‌که ۳۰درصد تعاونی‌های فعال این استان خدماتی هستند ادامه داد: ۱۶درصد از تعاونی‌ها توزیعی و ۵۴درصد تعاونی‌های تولیدی شامل کشاورزی، صنعتی و فرش‌دستباف است. معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری همدان خاطرنشان کرد: حدود ۹۰۰ هزار تن از جمعیت استان همدان عضو تعاونی‌ها هستند و ۱۴شرکت تعاونی استان در هفته تعاون امسال شایسته تقدیر انتخاب شده‌اند. وی با بیان این‌که تعاون به معنای حذف واسطه‌ها است خاطرنشان کرد: تعاونی‌ها نگاه مردم محور دارند و باید اقتصاد استان به سمت تعاونی‌ها سوق یابد. پورمجاهد ادامه داد: بر این اساس تعاونی‌ها واحدهای کوچک ویژه اقتصادی هستند که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در تولید ملی، کارآفرینی و جذب نیروی کار با افراد جامعه مشارکت می‌کنند. پورمجاهد تاکید کرد: سیاست دولت تدبیر و امید و استاندار همدان بر این است که با تمام توان تلاش کنیم در حوزه اشتغال، تولید، سرمایه‌گذاری و معیشت مردم کار ویژه‌‌ای اتفاق بیفتد. وی ادامه داد: باید باور تعاون، فرهنگ کار به ویژه کار جمعی در جامعه تقویت شود، چرا که فعالیت در عرصه تعاون علاوه بر تاب‌آوری اقتصادی در شرایط اعمال تحریم‌ها با حاکم بودن روح جمعی سبب نقش‌آفرینی در پیشرفت کشور می‌شود.

نشست فعالان بخش تعاون استان همدان

در همین حال، احمد توصیفیان، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، در نشست با فعالان بخش تعاون و مراسم پانزدهمین دوره معرفی تعاونی‌های برتر استان ضمن گرامیداشت هفته تعاون با اشاره به مزیت‌های تعاونی‌ها در کشور گفت: تعاونی‌ها بهترین ساختار جهت اجرای عدالت اجتماعی و اقتصادی و کاهش فاصله طبقاتی هستند که در ایجاد فرصت‌های جدید اشتغال موثرند‌‌. وی در خصوص برنامه و عملکرد شاخص‌های حوزه تعاون در سال ۱۳۹۹ گفت: استان همدان دارای ۱۱۷۲ شرکت تعاونی و اتحادیه فعال با فرصت شغلی ۱۳ هزار و ۴۳۲ نفر می‌باشد که درگرایش‌های مختلف در حال فعالیت هستند. تعاونی‌های تولیدی ۶۱۸ تعاونی (با گرایش کشاورزی- صنعتی –فرش- معدنی و...)، تعاونی خدماتی ۳۷۱ تعاونی( شامل حمل و نقل- دهیاری‌ها- سهام عدالت- خدمات بهداشتی و درمانی و...)، تعاونی‌های توزیعی ۱۸۳ تعاونی (شامل مسکن- اعتبار -تامین نیاز مصرف کنندگان و...). توصیفیان تصریح کرد: طی ۵ ماهه ابتدای سال ۱۴ شرکت تعاونی با فرصت شغلی ۱۱۷ نفر تشکیل گردیده و برای مابقی سال نیز تشکیل ۳۰ شرکت تعاونی در دستور کار قرار دارد. وی در ادامه افزود: با توجه به وظیفه این اداره کل مبنی بر نظارت، هدایت و حمایت از تعاونی‌ها، نظارت از کلیه تعاونی‌ها در طول سال در برنامه این اداره کل است که با توجه به مشکلات بیماری کرونا تا کنون از ۳۰۳ شرکت تعاونی توسط کارشناسان این اداره کل بازدید به عمل آمده و مشکلات و نواقص آن‌ها مورد بررسی قرار گرفته و به آنها کتباً اعلام شده است. وی خاطر نشان کرد: از آنجایی که شرکت‌های تعاونی شخصیت‌های حقوقی هستند و می‌بایست قوانین و مقررات این بخش توسط تعاونی‌ها رعایت گردد، این اداره کل وظف است دوره‌های آموزشی(شامل مهارتی- مدیریتی و حقوقی)، جهت تعاونی‌ها برگزار کند که این امر به صورت مجازی در سال جاری در حال انجام است(تاکنون ۱۶هزار و ۵۱۰ نفر ساعت دوره برگزار شده است)‌‌.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اظهار داشت: این اداره کل با تشکیل کمیته صیانت از تعاونی‌ها در جهت حمایت از تعاونی‌ها به ویژه تعاونی‌های تولیدی اشتغال زا در حال فعالیت است(مشکلات بیمه‌ای –مالیاتی- تسهیلاتی و یا دستگاههای اجرایی ذیربط). احمد توصیفیان از افتتاح مرکز مدیریت و کسب و کار توسعه نوآوری تعاون با حضور اساتید و خبرگان بخش تعاون این استان خبر داد و گفت استان همدان جزو اولین استانها در زمینه راه‌اندازی مرکز مدیریت و کسب و کار توسعه نوآوری است.
وی با اشاره به راه‌اندازی سامانه جامع و هوشمند بخش تعاون کشور گفت:این سامانه با هدف شفافیت و اعمال نظارت اعضای تعاونی‌ها در دسترس قرار گرفته است و کلیه تعاونی‌ها موظفند مجامع عمومی خود را در سامانه فوق ثبت نمایند‌‌.همچنین از جمله مزایای این سامانه این است که برای تشکیل تعاونی‌ها نیاز به حضور نبوده و به روز رسانی اطلاعات موجود در سامانه انجام می‌شود. توصیفیان از افتتاح ۱۴ شرکت تعاونی با فرصت شغلی ۲۳۵ نفر و حدود 222 میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در هفته تعاون خبر داد که در بخش‌های صنعتی شامل 6 طرح، کشاورزی 1 طرح، مسکن 1طرح، خدماتی ۵ طرح وهمچنین شرکت تعاونی محافظ سازان رزن به عنوان طرح نمونه افتتاحی این استان با حضور معاون وزیر و معاون استاندار افتتاح شد. ایشان با اشاره به برنامه ویژه حوزه تعاون استان در سال ۱۳۹۹ با عنایت به شعار سال (جهش تولید) به موارد زیر اشاره نمودند: یک -شناسایی تعاونی‌های تولیدیکه با ظرفیت کامل در حال فعالیت نمی باشند‌‌.دو- شناسایی تعاونی‌های تولیدی که ظرفیت توسعه دارند‌‌.سه- تکمیل طرح‌های نیمه تمام تعاونی‌های تولیدی.چهار- توسعه طرح‌های تولیدی موفق تعاونی. پنج- ایجاد وبه بهره‌برداری رساندن طرح‌های تولیدی جدید تعاونی.شش- ارتباط شبکه‌ای مابین تعاونی‌های تولیدی و توزیعی‌‌.هفت- راه‌اندازی مرکز مدیریت و کسب و کار و توسعه نوآوری تعاون. جشنواره تعاونی برتر هر سال در هفته تعاون از ۱۳ تا ۱۹شهریور ماه برگزار می‌شود.