بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان عنوان کرد:

پیش‌بینی 270هکتاری کشت زعفران در سال جاری

همدلی| همدان- حمید سپهری- خبرنگار همدلی:مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به آخرین وضعیت موجود در امور باغبانی استان، از وضعیت گلخانه‌ها، ‌پیش‌بینی 270هکتاری کشت زعفران و رکورد بی‌سابقه سطح زیرکشت باغات استان سخن گفت.
به گزارش خبرنگار ما، حجت‌اله شهبازی، مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان در جمع خبرنگاران با اشاره به این‌که استان همدان دارای رتبه پانزدهم در میان باغات کشور است که البته با توجه به شاخص‌های مطرح این عنوان را کسب کرده است، گفت: در برنامه‌های مختلف باغبانی که در سال جهش تولید درنظرگرفته شده است و در سند راهبردی استان نیز بر آن تاکید شده است توسعه گلخانه‌ها از جایگاهی ویژه برخوردار است. شهبازی با بیان این‌که در سال گذشته 35 هکتار به مساحت گلخانه‌ها افزوده شد، عنوان کرد: برنامه‌ای که برای سال جاری در این خصوص عنوان شده است می‌تواند مساحت را به 70 هکتار برساند. وی افزود: در سال جاری بالغ بر 78200 هکتارسطح زیر کشت باغات استان خواهد شد که با توجه به خشکسالی و کم آبی موجود در همچون گذشته در پی افزایش عملکرد و افزایش تولید هستیم.
وی مطرح کرد: در بازه زمانی 1383-1398 میزان تولید سطح زیر کشت باغات استان به 745000 تن افزایش پیدا کرد و ‌پیش‌بینی می‌شود این عدد در سال 1399 با رکوردی بی‌سابقه همراه باشد. مدیر امور باغبانی استان با بیان این‌که افزایش بهره‌وری در منابع مختلف تولید در محصولات همواره مد نظر بوده است، گفت: یکی از برنامه‌های خاص در این زمینه اصلاح و جایگزینی باغات است تا بتوان تولید را به سوی هرچه اقتصادی‌تر شدن سوق داد. شهبازی افزود: باغات در درجات مختلفی رده‌بندی می‌شوند و در باغاتی که با درجه سه شناخته می‌شوند امکان اصلاح وجود ندارد و با ریشه‌کنی درختان عمل جایگزینی محقق خواهد شد.
وی با اشاره به این‌که در سال 1383، 551 هکتار از باغات استان مورد اصلاح و جایگزینی قرار گرفت، گفت: این عدد در سال 1398بالغ بر 2800 هکتار بوده است و در سال جاری به 3000 هکتار خواهد رسید.
وی با بیان این‎که پرداختن به کشت زعفران که عموما در حاشیه زاگرش، دامنه الوند وبرخی از شهرستان‌های استان اتفاق می‌افتد، عنوان کرد: در سال‌های اخیر به طور جد به کشت زعفران روی آورده ایم و در جرگه برنامه‌های اصلی کشت استان قرار گرفته است. وی در این زمینه افزود: اگر بخواهیم عملکرد این حوزه را به روی نمودار و سنجش درآوریم، از سطح زیر کشت 16هکتاری به 215 هکتار در سال 1398 افزایش پیدا کرده است و سطح زیرکشت زعفران درسال جاری به 270 هکتار خواهد رسید. شهبازی در ارتباط با تولید زعفران در استان افزود: در سال 1383 تولید زعفران استان تنها 52 کیلو بود که این مقدار در سال گذشته به 700 کیلو و در سال جاری بیش از 800 کیلو خواهد رسید.
در این حوزه به دنبال برندسازی زعفران استان در سطح ملی و بین‌المللی هستیم تا بتوان ارزآوری خوبی را برای کشور در این فیلد رقم زد.

ارزش افزوده مناسب در تولید ‌گل‌محمدی

شهبازی با بیان این‌که کشت ‌گل‌محمدی از ارزش افزوده خوبی برخوردار است، عنوان کرد: سطح زیرکشت ‌گل‌محمدی از 56 هکتار به 250 هکتار در سال 1398 رسیده است و این عدد در سال جاری به 330 هکتار خواهد رسید و عمده این افزایش تولید در سال‌های اخیر روی داده است. شهبازی عنوان کرد: تولید ‌گل‌محمدی در استان همدان در سال گذشته سهمی 32تنی را از آن خود کرده است و این عدد در سال جاری به بیش از 400 تن افزایش پیدا خواهد کرد.

رکورد بی‌سابقه تولید گیشنیز در استان همدان

وی در ارتباط با تولید گیاهان دارویی در استان یادآور شد: گیاهان دارویی یکی از محصولات مهمی بوده است که از دیرباز دراین استان مورد کشت و کار قرار گرفت است و در این زمینه بیشترین سطح زیرکشت را گشنیز به خود اختصاص داده است. شهبازی با اشاره به صادرات بخش قابل توجهی از گیاهان دارویی(گیشنیز) خاطرنشان کرد: بین 3 تا 4 هزار هکتار سطح زیر کشت این محصول بوده است که در سال جاری به 8 هزار تن افزایش پیدا خواهد کرد و رکوردی بی‌سابقه در استان به شمار می‌رود.
وی یادآور شد: تولید 18500 تنی در سال جاری برای محصول گیشنیز ‌پیش‌بینی شده است.

افزایش سطح زیر کشت پسته دراستان همدان

شهبازی با بیان این‌که پسته تنها در مناطق خاصی از کشور مورد کشت و کار قرار می‌گرفت، عنوان کرد: با توجه به برنامه‌ای که آغاز آن در سال‌های اخیر صورت گرفت، شهرهای نهاوند، ملایر،تویسرکان و اسدآباد به عنوان قطب اصلی کشت و کار پسته مورد توجه و توسعه قرار گرفت.
در سال‌های 1383-1392 در همدان تولید پسته وجود نداشت و از سال 1392 با سطحی 21 هکتاری شروع شد و در سال گذشته به 286 هکتار افزایش پیدا کرد و این موضوع در سال جاری به 330 تن خواهد رسید. وی با اشاره به تولید قارچ از سالیان گذشته در همدان که در این زمینه هم قارچ همدان با قارچ سینا در کشور شناخته می‌شد، عنوان کرد: میزان تولید این محصول از 844 تن به 4274 تن تولید قارچ خوراکی در سال 1398 افزایش پیدا کرد و در این زمینه در سال جاری به رکورد 4700 تنی دست پیدا خواهیم کرد. مدیر امور باغبانی با اشاره به میزان خسارت‌های وارد شده به باغات استان، عنوان کرد: حدود 41000 تن از محصولات از دست داده شد.