بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


با انتشار نامه‌های سرگشاده

جامعه پزشکی دست به دامن ‌رئیس جمهور شد

همدلی| «از آنجایی که عدم تشکیل تجمعات یکی از اصول پروتکل‌های بهداشتی پیشگیری از بیماری کووید-19 بوده و سخن راندن از رعایت اصول بهداشتی در آنان نقض غرض خواهد بود، از این‌رو ممنوعیت آنها از ضروریات کنترل بیماری است، زیرا اگر این اقدامات منجر به ایجاد مخاطره برای جان حتی یکی از هموطنان‌مان گردد حمل بر قصور و بی‌مسئولیتی خواهد شد.» این تنها بخشی از نامه‌ای بود که روز گذشته «انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران» برای رئیس جمهور روحانی نوشت، نامه‌ای که در آن با لحنی هشداردهنده در تلاش است دولت و ستاد ملی مبارزه با کرونا را از اتخاذ تصمیم‌هایی که منجر به شکل‌گیری تجمع می‌شود باز دارد.
ادامه کش و قوس‌ها در خصوص برگزاری مراسم‌های ایام عزاداری دهه محرم و همچنین برگزاری آزمون‌های سراسری ورود به دانشگاه‌ها به جایی کشیده شده است که گروه‌ها و انجمن‌های علمی و پزشکی دست به کار شدند و برای رئیس جمهور نامه می‌نویسند، نامه‌ای که نویسندگان آن قصد دارند رئیس جمهور را از عواقب تصمیم‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا در خصوص شکل‌گیری تجمع‌ها آگاه کنند. حالا به نظر می‌رسد نامه دیروزِ «انجمن اسلامی جامعه پزشکی» در ادامه همان نامه‌ای باشد که مدتی قبل توسط «مجمع انجمن‌های گروه پزشکی» به رئیس جمهور نوشته شده بود، نامه‌ای که با پیش‌بینی امکان رسیدن به 1600فوتی ناشی از ابتلا به کرونا در یک روز، یک هشدار جدی به رئیس جمهور خطاب شد، طوری که «ناهید خداکرمی» عضو هیئت مدیره انجمن‌ها مجمع گروه پزشکی، در گفت‌وگویی با «همدلی» از آن به عنوان یک اتمام حجت نام برد که آنها خواسته‌اند وظیفه علمی خودشان را انجام دهند.
همچنین طی روزهای گذشته نامه‌ای دیگر از سوی تعدادی از پزشکان اصفهانی خطاب به رئیس جمهور نوشته شد. خبرگزاری برنا به نقل از رئیس جامعه پزشکی اصفهان صحت این نامه را تایید کرده است. در بخشی از این نامه انتقادی به رئیس جمهور آمده است که «خواسته‌ی امضاکنندگان این نامه به عنوان متولیان و مدافعان سلامت جامعه که علی‌رغم از دست دادن همکاران بسیار، در صف مقدم نبرد با این بیماری خطرناک قرار گرفته‌ایم آن است که نگذارید، جان و سلامت مردم در معرض نابودی قرار بگیرد. کادر درمانی کشور با تحمل تلفات بسیار سنگینی در معرض فرسودگی قرار گرفته است، ظرفیت بیمارستان‌ها و بخش کرونا پر شده و دسترسی به داروهای تایید شده برای بسیاری از مردم عادی ناممکن شده است که در این شرایط صدور مجوز برای هر گونه اجتماعات مصداق به مهلکه افکندن خویشتن به دست خود است.»
حالا در کنار نامه‌های «مجمع انجمن‌های گروه پزشکی» و همچنین نامه پزشکان اصفهانی، روز گذشته یک نامه دیگر توسط «انجمن اسلامی جامعه پزشکان» نوشته شد. نامه‌ای که به سیاق دو مورد قبلی پر از هشدار و درخواست از رئیس جمهور برای کنترل تجمع‌ها است. در بندی از این نامه عنوان شده که چنانچه تا پیش از این عدم برگزاری هر گونه تجمع جزء پروتکل‌های بهداشتی در نظر گرفته می‌شد، اما حالا برگزاری تجمع با حفظ دستورالعمل‌های بهداشتی نقض غرض است. به گزارش سایت عصر ایران، این انجمن در بخشی از نامه خود خطاب به رئیس دولت تدبیر و امید نوشته که «شوربختانه همچنان خبر ابتلا و درگذشت تعداد زیادی از هموطنانمان و به سوگ نشستن بسیاری از خانواده‌ها در غم فقدان عزیزانشان در صدر اخبار قرار دارد... تجربه ماه‌های اخیر حاکی‌ است که عدم اتکا به نقشه راه علمی در مدیریت بحران، مشتمل بر برنامه‌های کوتاه، میان و بلندمدت و غلبه حواشی بر متن، منتهی به ناکام ماندن تمامی تلاش‌های مدیریتی در کنترل بیماری و زحمات کادر درمان شده و همچنان شاهد گسترش سایه شوم بیماری باشیم. بدون تردید برگزاری تجمعات انسانی که حتی رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیز قادر به پیشگیری از انتقال بیماری در آنها نیست یکی از بسترهای خطرناک گسترش بیماری ‌است که منتج به لجام‌گسیختگی هر چه بیشتر بیماری می‌گردد.»
همه این نامه‌ها در شرایطی نوشته می‌شود که نگرانی‌ها در خصوص شیوع این بیماری برای روزهای آینده بیشتر شده است. در حالی که ستاد ملی مبارزه با کرونا در تلاش است همه چیز را تحت کنترل نشان دهد اما اظهار نظرهای نیروهایی که به صورت میدانی در حال فعالیت هستند چیز دیگری را منعکس می‌کند. طی روزهای گذشته انتشار نامه‌ای از رئیس بیمارستان آمل که بر اثر ابتلا به کرونا به جمع شهدای سلامت پیوستند تکان‌دهنده بود. دکتر بهرام طهماسبی، در بخش انتهایی نامه خود نوشته بود که «...خودم در بیمارستان خودم آمار گرفتم ۷۳درصد موارد بستری در ۲هفته اخیر سابقه حضور در تجمعات داشتند. جسارت بنده را ببخشید. برای تایپ هر کلمه‌ای باید کلی اکسیژن به بنده برسد، خدایا به این مردم رحم کن.»
همچنین روز گذشته «پیام طبرسی»، ‌رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری که خودش پیش از این به ویروس کرونا مبتلا شده بود، در یک گزارش تصویری در اینستاگرام گفت که«جدا از آمارهای غیررسمی مرگ ناشی از کرونا، چراکه یک تعدادی PCR منفی هستند و یک تعدادی در منزل فوت می‌کنند و یک تعدادی هم ممکن است در آمار ثبت نشود، بر اساس آمار رسمی روزی 250نفر از هموطنان‌مان فوت می‌کنند که این تعداد مرگ‌ومیر اصلاً قابل قبول نیست.»
او در بخشی از صحبت‌هایش با انتقاد به عملکرد مردم در خصوص مسافرت‌هایی که انجام شده و احتمالاً در تعطیلات پیش‌رو انجام خواهد شد؛ یادآور شد که «ویروس کرونا یک موجی دارد که گاهی پایین می‌آید اگر دو هفته دیگر وضعیت بهتر شد این را نباید به حساب این گذاشت که ما همه چیز را رعایت کردیم، ما واکنش‌های متضادی در کشور می‌بینیم که با این واکنش‌های متضاد متاسفانه موفق به کنترل بیماری نخواهیم شد و باید روز به روز شاهد این باشیم که هموطنان‌مان در نتیجه این بیماری از دست می‌روند، این بیماری بسیار خطرناک است، فرم شدید آن الآن در حال چرخش است. آمارها را که حساب کنید، در همین تهران تقریباً یک بیمارستان هزار تختخوابی هر روز پر می‌شود.»
در حالی رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با ذکر مثالِ مسافرت رفتن مردم در ایام شیوع کرونا آن را یک نمونه از واکنش متضاد به این ویروس معرفی کرد که به عقیده بسیاری تلاش برای برگزاری تجمع‌ها حتی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از جنس همین واکنش‌های متضاد خواهد بود، چیزی که در نامه اعضای انجمن اسلامی پزشکان ایران به رئیس جمهور به آن اشاره شده است.