بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


طرح دو فوریتی برای تعویق آزمون 99دانشگاه‌ها در گفت‌وگوی همدلی با اعضای کمیسیون آموزش

چشم کنکوری‌ها به بهارستان

همدلی| گمانه‌زنی‌ها برای برگزاری کنکور همچنان ادامه دارد. در حالی که روز گذشته وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد که برای برگزاری کنکورها در روزهای آینده هیچ مشکلی نداریم، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس خبر از یک طرح دو فوریتی برای به تعویق انداختن کنکور داد، البته طرحی که بعضی از اعضای کمیسیون آموزش مجلس از ماهیت آن چندان اطلاعی ندارند. همه این دوگانگی آراء و نظرها حالا تبدیل به استرس و نگرانی برای دخترها و پسرهایی شده است که منتظر یک تصمیم قطعی برای برگزار شدن یا برگزار نشدن کنکور هستند، تصمیمی که فردای آن روز کسی مجدد برای تغییر آن طرح ننویسد و جلسه برگزار نکند.

آماده برگزاری کنکور هستیم!

با این وجود بعد از کش‌وقوس‌های فراوان بالاخره پنجشنبه هفته گذشته کنکور دکتری برگزار شد. کنکوری که طبق گفته وزارت علومی‌ها 175هزار متقاضی داشت و از این بین چیزی نزدیک به 30درصد آنها سر جلسه کنکور غیبت داشتند. اما بعد از برگزاری آزمون دکتری دیدگاه‌ها و نظرهای متفاوتی در خصوص رعایت شدن و رعایت نشدن دستورالعمل‌های بهداشتی مطرح شد. دیدگاه‌هایی که به‌قدری با یکدیگر فاصله داشتند که گویی در مورد دو اتفاق متفاوت بیان شده‌اند. در یک نمونه روز گذشته منصور غلامی، وزیر علوم تحقیقات و فناوری در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا در خصوص تجربه برگزاری آزمون هفته گذشته دکتری، اعلام کرد که «با توجه به برگزاری آزمون اخیر ما برای برگزاری دیگر آزمون‌های پیش‌رو هیچ مشکلی نداریم. گزارش‌ مستندی از تک‌تک استان‌ها و دانشگاه‌ها و حوزه‌های برگزاری آزمون اخذ شده، نظرخواهی از داوطلبان دکتری که در آزمون شرکت کرده بودند از طریق سایت سازمان سنجش که فقط داوطلب‌ها می‌توانستند وارد نظرسنجی شوند اخذ شده، بالغ بر 80درصدر از برگزاری آزمون ابراز رضایت کردند. مواردی هم که مطرح شده سازمان سنجش برای برگزاری آزمون‌های بعدی حتما آنها را مورد استفاده قرار می‌دهد. در شرایط فعلی آمادگی بسیار خوبی وجود دارد و همکاری با وزارت بهداشت می‌تواند ما را برای برگزاری آزمون‌های بعدی کمک کند.»

پروتکل بهداشتی کنکور دکتری خوب اجرا نشد

این صحبت‌های وزیر علوم در حالی عنوان شد که رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با شرکت در یک برنامه تلویزیونی خبر از یک طرح دو فوریتی داد، طرحی که قصد دارد جلوی تمامی کنکورها را بگیرد. به گزارش تسنیم حسینعلی شهریاری با اشاره به کنکور دکتری که در اواخر هفته گذشته برگزار شد عنوان کرد:«مشکل ما این است که پروتکل می‌نویسیم اما در عمل اجرایی و عملیاتی نمی‌‌شود؛ در آزمون دکتری درحوزه‌های امتحانی مشکلات جدی وجود داشته و ضمن این‌که فقط تهران را نداریم، باید استان‌های گرمسیری مانند خوزستان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان را هم ببینیم؛ تصور کنید فردی چهارساعت ماسک بزند و در فضای سرپوشیده‌ای که نمی‌توان کولر را هم به علت انتقال آلودگی روشن کرد بنشیند و امتحان بدهد؛ فقط نوشتن پروتکل کافی نیست و نشان داده‌ایم توان اجرایی کردن آن را نداریم.» حالا صحبت‌های شهریاری درست در نقطه مقابل صحبت‌های معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت قرار دارد. فرهادی پیش از این درباره وضعیت رعایت پروتکل‌ها و نحوه برگزاری آزمون دکتری، به رسانه‌ها گفته بود که «فکر می‌کنم با توجه به همه قوت و ضعف‌هایی که وجود داشت، در مجموع می‌توان نمره قبولی را به نحوه برگزاری آزمون داد و به رعایت پروتکل‌های بهداشتی آزمون‌ها نمره ۱۵ یا ۱۶ را می‌دهیم.»

طرح دو فوریتی مجلس برای تعلیق کنکور

این درحالی است که به گزارش تسنیم، شهریاری ضمن اشاره به نبود ضمانت اجرایی در رعایت پروتکل‌های بهداشتی در این رابطه گفته که «با این اقلیم گسترده، فرهنگ‌های مختلف و وضعیت اجرایی نمی‌توان همه پروتکل‌ها را رعایت کرد. باید ابتدا بیماری را کنترل کنیم، بعد امتحانات را برگزار کنیم. بنده و دکتر منادی رئیس کمیسیون آموزش، نامه‌ای به وزیر علوم و وزیر بهداشت نوشتیم و قرار است شنبه مجدد بررسی شود، تعدادی از نمایندگان هم نامه نوشته‌ و دوباره نگرانی خود را اعلام کرده‌اند، اولویت اول سلامتی فرزندان ماست، قرار نیست به علت شرکت در کنکور در شرایط نامناسب، شماری از داوطلبان یا اعضای خانواده‌شان جان خود را از دست بدهند.»
آن‌طور که به نظر می‌رسد، در میان همه این اختلافِ برآوردها که درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتیِ آزمون دکتری وجود دارد، احتمالاً قرار است یک طرح دو فوریتی در مجلس ارائه شود تا شاید بتواند برای همیشه مسئله برگزاری کنکور را حل و فصل کند. رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در این خصوص گفته که «ما تصمیم گیرنده نیستیم و نمی‌توانیم زمان را تعیین کنیم ولی همکاران ما مصمم هستند شاید اگر ستاد کرونا تصمیم نگیرد، یک طرح دوفوریتی بیاورند و جلوی تمام کنکورها را بگیرند که البته هنوز قطعی نشده است.»

تصمیم‌گیرنده نهایی ستاد ملی مبارزه با کرونا است

در همین رابطه «امانقلیج شادمهر» عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به روزنامه «همدلی» می‌گوید که «زمزمه‌هایی هست که ما قرار است یکشنبه بعدازظهر در کمیسیون آموزش مواردی را بررسی کنیم، احتمالاً آن روز طرحی آماده باشد، اما من هنوز در جریان قرار نگرفته‌ام.» او یادآور می‌شود:«حالا تا طرحی بخواهد در مجلس بیاید و بعد فوریت بگیرد و تا این‌که طرح تصویب شود زمان زیادی خواهد برد. از سوی دیگر آموزش عالی مصمم هست که آزمون‌ها برگزار شود بنابراین به نظر می‌رسد تصمیم‌گیرنده اصلی در این باره همان ستاد ملی مبارزه با کرونا باشد.» این عضو کمیسیون آموزش مجلس ادامه می‌دهد:«به نظر خودم با این وضعیت کرونا که همه چیز را تحت شعاع قرار داده است، آزمون‌ها اگر به تعویق بیفتند بهتر است. ضمن این‌که سایر همکاران ما هم در مجلس با به تعویق افتادن آزمون‌ها موافق هستند، منتهی تصمیم‌گیری نهایی همانطور که گفتم بر عهده ستاد ملی مبارزه با کرونا قرار گرفته و آنها علاقه دارند آزمون‌ها برگزار شود.»

فعلاً باید منتظر بود!

در همین خصوص «محمد وحیدی» عضو دیگر کمیسیون آموزش مجلس درباره طرح دو فوریتی مطرح شده به «همدلی» می‌گوید: «حقیقت این‌که جلسات مجلس برگزار نشده و ما هم در حوزه‌های انتخابیه شهرستان هستیم، در حال حاضر اعلام نظر جدی ندارم تا این‌که جلسه یکشنبه بعدازظهر(امروز) برگزار شود بعد ببینیم شرایط چگونه خواهد شد، چرا که مهمانان جلسه کمیسیون آموزش مجلس وزیر علوم و وزیر بهداشت هستند. بنابراین همه چیز به جلسه روز یکشنبه(امروز) برمی‌گردد.» وحیدی در ادامه یادآور می‌شود:«من قبلا هم اعلام کرده بودم که اگر پروتکل‌ها رعایت شود تعویق بیشتر کنکور شاید مناسب نباشد. البته شرایط شیوع کرونا در روزهای منتهی به کنکور اهمیت دارد. اگر مردم دستورالعمل‌ها رعایت کنند شاید تا روز کنکور شرایط بهتر باشد، اما اگر دستورالعمل‌ها رعایت نشود بالاخره آسیب‌هایی وجود خواهد داشت، لذا ما باید با آن شرایط تصمیم‌گیری کنیم. بنابراین به نظر من الان اعلام چنین خبرهایی استرس زیادی به کنکوری‌ها وارد می‌کند، لذا بهتر است فعلا بنا را بر برگزاری کنکور بگذاریم تا این‌که مشخص شود شرایط یکی دو هفته آینده کرونا چگونه پیش می‌رود.» با این وجود در حالی که به برگزاری آزمون سراسری ورودی دانشگاه‌ها در روزهای پایانی مردادماه نزدیک هستیم، همچنان تشتت آرا، بی‌خبری و بی‌اطلاعی از سرنوشت کنکور حتی در میان نماینده‌های مجلس و اعضای کمیسیون آموزش خانه ملت هم وجود دارد. از طرفی در حالی که وزیر علوم از برگزاری آزمون‌ها خبر می‌دهد اعضای مجلس با تردید از وجود طرحی دو فوریتی برای به تعویق انداختن آزمون‌ها صحبت می‌کنند. حال باید دید بالاخره سرنوشت کنکور چگونه می‌شود؟