پزشک جمهور برای ایران
رضا صادقیان( روزنامه‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


وضعیت قرمزی که رنگ نمی‌بازد

روزانه ۴۰۰۰ بستری در بخش کرونا

همدلی| گروه اجتماعی- با وجود اجباری شدن ماسک و تاکید بر ‌‌‌‌‌‌فاصله‌گذاری اجتماعی، اما همچنان حال ایران از حیث شیوع کرونا خوب نیست و نگرانی‌ها برای کشور رو به افزایش است.
آمار روزانه کرونا نشانی از فروکش کردن ندارد. شمار قربانیان کرونا مدت‌هاست از مرز ۲۰۰نفر در روز گذشته است، آمار مبتلایان نیز روند افزایشی به خود گرفته است، به نحوی که بیشتر تخت‌های اختصاص یافته به بیماران کرونایی در حال پر شدن هستند. آن گونه که ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت گفته است روزانه ۴هزار نفر در بیمارستان‌ها بستری می‌شوند که ۵ تا ۱۰درصد نیز از بستری شده‌ها جانشان را از دست می‌دهند.
دیروز حریرچی در هشداری کرونایی در تشریح وضعیت کرونا در کشور گفت: «وضعیت اصلا خوب نیست و تقریبا کل کشور وضعیت قرمز دارد یا در حال هشدار است، تعداد بستری‌ها رو به افزایش است و تا زمانی که بستری‌ها کاهش نیابد مرگ ۲۰۰تایی مهمان ماست».

تهران منبع پخش کرونا به کل کشور

پایتخت نیز از حیث شیوع کرونا وضعیت مطلوبی ندارد. دیروز معاون کل وزارت بهداشت تهران را منبع پخش کرونا در کل کشور خواند. ایرج حریرچی به آمار بستری بیماران کرونایی در تهران اشاره کرد و درباره وضعیت پایتخت، گفت: «بستری‌های تهران در فروردین رو به سقوط نهاد، اما اکنون بستری روزانه جدید روزی ۶۰۰ مورد است. همچنین در تهران حدود ۴۵۰۰بستری روی تخت داریم. باید توجه کرد تا زمانی که این روندها افزایشی است، مرگ‌ومیر نیز افزایشی خواهد بود. کرونا آینه عمل ماست، هر رفتار نامناسب بهداشتی ما ۵ الی ۷ روز بعد خودش را در حوزه سرپایی نشان می‌دهد، دو الی سه هفته بعد در بستری و چهار الی شش هفته بعد در مرگ‌و‌میر خودش را نشان می‌دهد. اکنون تهران منبع پخش بیماری به کل کشور تبدیل شده است و چرخش زیاد است؛ به ویژه در شهرستان‌‌‌‌‌های اطراف تهران مانند البرز و بعد هم شمال و... و. . هر کسی که از تهران به شهرهای اطراف در رفت و آمد است، می‌تواند افراد دیگر را آلوده کند.»

پُر شدن یک سوم تخت‌های بیمارستانی تهران به دلیل کرونا

روز گذشته نادر توکلی معاون درمان ستاد فرماندهی عملیات مقابله با کرونای کلانشهر تهران با بیان ‌‌‌‌این‌که تقریبا ۳۰ تا ۳۵ درصد تخت‌های بیمارستانی در تهران به کرونا اختصاص پیدا کرده‌‌‌‌‌‌اند، گفت: «تمام بیمارستان‌های دولتی، خصوصی، خیریه و نیمه دولتی در شرایط کنونی درگیر کرونا هستند، حتی برخی بیمارستان‌های خصوصی مانند بیمارستان ایثار فقط بیمار کرونایی پذیرش می‌کنند.» در تهران نیمی از تخت‌های آی‌سی‌یو بزرگسالان به بیماران کرونایی اختصاص یافته‌اند، دو سوم بیماران کرونایی در بخش‌های عادی و یک سوم در بخش‌های ویژه بستری هستند. توکلی با بیان ‌‌‌‌این‌که شرایط مناسب نیست و در عمل وضعیت قرمز کرونایی در تهران حاکم است، گفت: «چرا که تعداد موارد ابتلا و بستری بالاست، حجم اعظم بیماران کرونایی به بخش‌های سرپایی مراجعه می‌کنند و بیماران بد حال که تنگی نفس پیدا کرده‌‌‌‌‌‌اند و دچار کمبود اکسیژن شده‌‌‌‌‌‌اند، در بیمارستان‌ها بستری می‌شوند.»

ممنوعیت قربانی کردن دام ‌در روز عید قربان در تهران

حال ناخوش پایتخت به‌خاطر شیوع کرونا حتی مراسم عید قربان را تحت تاثیر قرار داد. شیوع کرونا در پایتخت به حدی است که قربانی کردن دام در تهران برای روز عید قربان ممنوع شده است تا شاید این محدودیت مانع گسترش بیشتر ویروس در این شهر شود. مدیرکل دامپزشکی استان تهران اعلام کرد به‌دلیل شروع ویروس کرونا، قربانی کردن دام در تهران ممنوع است. علی بابایی روز شنبه، چهارم مرداد به خبرنگاران گفت که «بر اساس دستورالعمل ابلاغی ستاد مقابله با کرونا در تهران و به منظور جلوگیری از تجمع و مسافرت‌های درون‌شهری و مخاطرات موجود در محل عرضه دام، مراسم قربانی به شکل سنوات گذشته برگزار نمی‌شود.» پلیس تهران نیز به‌خاطر کنترل شیوع کرونا اعلام کرده برای یک هفته دیگر، مراسم عروسی، عزا، همایش‌ها، آرایشگاه‌های زنانه، سالن‌های زیبایی، تالارهای پذیرایی و چایخانه‌ها، ‌سینماها، مراکز فرهنگی و هنری و کتابخانه‌ها و باشگاه‌ها و استخرها تعطیل خواهد بود. اما با این حال بسیاری از مسئولان بر برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم اصرار دارند. درچند روز گذشته، تاکید حسن روحانی، رئیس‌جمهور و سایر امامان جمعه این بوده که مراسم عزاداری فارغ از فروکش کردن شیوع کرونا یا افول آن، باید حتما برگزار شود.

امکان رعایت پروتکل‌‌‌‌‌های بهداشتی در عزاداری‌ها وجود ندارد

تاکید‌ بر برگزاری مراسم‌ محرم به ویژه از سوی ‌‌‌‌رئیس جمهور واکنش‌‌‌‌‌های زیادی را به همراه داشته است. دیروز مسیح مهاجری در سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی خطاب به روحانی با تیتر «در برگزاری عزاداری محرم هیچ یک از اصول مبارزه با کرونا را نمی‌توان رعایت کرد»، نوشت: «این روزها از یکطرف مسئولین وزارت بهداشت از مردم می‌خواهند به شهرهای زیارتی سفر نکنند، در تجمعات حاضر نشوند، مراسم عروسی برگزار نکنند، برای افراد فوت‌شده مراسم تشییع و تدفین و عزاداری جمعی برگزار نکنند و از طرف دیگر ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم‌ می‌گیرد مراسم عرفه هرچه باشکوه‌تر برگزار شود و در محرم و صفر هم عزاداری‌های پرشور داشته باشیم. در چنین وضعیتی معلوم نیست چرا آقای رئیس‌جمهور توصیه اکید می‌کند عزاداری‌‌‌‌‌‌های محرم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شود. پروتکل‌ها طبق توصیه وزارت بهداشت عبارتند از زدن ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، شستن دست‌ها و عدم حضور در اجتماعات. اگر بخواهیم بدون مجامله سخن بگوئیم باید اعتراف کنیم امکان رعایت هیچیک از این چهار مورد در عزاداری‌ها وجود ندارد. هیچ امری بالاتر از حفاظت از سلامت جامعه و جان انسان‌ها نیست و اموری از قبیل مراسم عرفه و نماز عید قربان و عزاداری محرم و صفر که همه ما با جان و دل به آن عشق می‌ورزیم را می‌توان موقتاً تعطیل یا به صورت فردی برگزار کرد و در سال‌های بعد تمام آنها را جبران نمود. آقای رئیس‌جمهور! شما به عنوان فرمانده کل ستاد مقابله با کرونا مسئول جان مردم هستید. به این واقعیت تلخ فکر کنید که با این تصمیمات، پائیز سیاهی در انتظار کشور ما خواهد بود. لطفاً تعارف با این و آن را کنار بگذارید.»