پزشک جمهور برای ایران
رضا صادقیان( روزنامه‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


معاون استاندار همدان تأکید کرد:

نقش بنیادین آموزش‌های فنی و حرفه‌‌ای در ارتقای مهارت‌ها

همدلی| همدان-خبرنگار همدلی:معاون استاندار همدان با اشاره به نقش و اهمییت آموزش‌های مورد ارائه توسط فنی و حرفه‌‌ای در رشد و ارتقای جامعه، بر کیفیت آموزش‌ها، هماهنگی میان دستگاه‌های مختلف از آموزش تا اشتغال، ایجاد بانک اطلاعاتی مرتبط به اشتغال و... سخن گفت. به گزارش خبرنگار ما، ظاهر پورمجاهد، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان در شورای مهارت استان که در هفته مهارت ملی برگزار شد، ضمن تبریک هفته ملی مهارت و تشکر از رئیس اداره کل فنی و حرفه‌‌ای استان همدان، معاونان و همکاران وی، به نمایندگی از استاندار همدان از ایشان بابت اقدامات انجام شده ابراز رضایت کرد.
پورمجاهد با پرداختن به نقش و اهمییتی که فنی و حرفه‌‌ای می‌تواند در راستای رشد و ارتقای جامعه در حوزه‌های مختلف داشته باشد، عنوان کرد: آموزش‌های فنی و حرفه‌‌ای همواره دارای نقشی بنیادین و اساسی در رشد و افزایش مهارت‌ها در کشور بوده است. وی افزود: بهره‌وری، کارایی، استفاده درست از امکانات، تسریع درکار، بهره مناسب و درخور از توان فرد تنها در سایه آموزش‌هایی می‌تواند موثر باشد که کارشناسی شده و همراه با کیفیت باشد. باید با توجه به شرایط حاکم بر جامعه و ضرورت‌های موجود، نیازسنجی‌های لازم صورت گیرد و آموزش‌ها مسیردهی شود تا بتوان به نحوی مطلوب شاهد اثر بخشی آن بود. معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان خاطرنشان کرد: چنانچه فردی که قصد ورود به بازار کار را دارد از آموزش‌های لازم برخوردار نباشد قطعا تمامی توان و انرژی که در راستای این امر بهره می‌گیرد متاثر خواهد شد و عملکرد قابلی را مشاهده نخواهیم کرد. پورمجاهد ضمن اشاره به ‌‌این‌که هر فرد دارای مهارت می‌تواند خدمتی سازنده را به خود و جامعه‌اش داشته باشد، یادآور شد: در بخش‌هایی از برنامه ششم توسعه بر این موضوع یعنی آموزش‌های همراه با کیفیت و اثربخشی تاکید شده است و در این خصوص سهم یا سقفی مشخص شده است که خوشبختانه استان همدان از میزان مشخص شده فراتر قرار گرفته است که جای تشکر دارد. وی با اشاره به اهمیت هماهنگی و سینک بودن فعالیت‌های دستگاه‌های مختلف با یکدیگر در حوزه آموزش، افزایش مهارت‌ها و پرداخت تسهیلات جهت امور مرتبط به اشتغالزایی و سرمایه‌گذاری در استان، گفت: نکته‌‌ای که باید مورد توجه قرار گیرد هماهنگی میان دستگاه‌های مربوط در سیاست‌گذاری‌ها و اجرای برنامه‌های مشخص در این حوزه است که بایستی در تجمیع این اقدامات، اولویت‌ها درنظر گرفته شود. وی به بانک اطلاعاتی متقاضیان کار و شاغلان اشاره کرد و گفت: ایجاد بانک اطلاعاتی که در آن آمار مرتبط به شاغلان و کارجویان و بیکاران قرار گرفته باشد می‌تواند نقش موثری در سازماندهی امور مرتبط به آموزش و اجرای درست اولویت‌ها منجر شود. وی با اشاره به ‌‌این‌که اداره کار دبیر کمیته کار و اشتغال استان است، ادامه داد: اداره کار می‌تواند با بهره از داده‌های مرتبط به کارورزی‌ها و اطلاعات کاریابی‌ها نقش تعیین کننده‌‌ای داشته باشد. معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با بیان ‌‌این‌که آموزش‌ها باید بر اساس اولویت‌های اشتغال و بیکاری موجود باشد، تصریح کرد: به عنوان مثال با توجه به محور گردشگری در استان آموزش‌های این حوزه می‌تواند نقشی متمایز را عهده‌دار شود و همینطور در مبل و منبت، کشاورزی و...
پورمجاهد با اشاره به ‌‌این‌که امکانات و اعتبارات با توجه به محدودیت‌های موجود، کاهش پیدا کرده است، گفت: طبیعتا در این شرایط بایستی بر روی رشته‌هایی تمرکز کرد که بتواند مشکل موجود یعنی بیکاری حاضر را کارشناسی کرده و بر اساس مطالعه و آمار دقیق و مستند باشد. وی با بیان ‌‌این‌که چرا بر آموزش سربازان معطوف شده‌‌‌ایم، عنوان کرد: به سرباز آموزش می‌دهیم تا بعد از انجام خدمت سربازی بتواند دارای مهارت باشد تا از این مسیر به بازار کار ورود پیدا کند.
وی به تفاهمنامه‌هایی که از سوی فنی و حرفه‌‌ای استان با دیگر دستگاه‌ها منعقد شده است، اشاره کرد و این امر را اقدامی ارزشمند موثر و مطلوب ارزیابی کرد.
وی با اشاره به تسهیلات میلیاردی که صرف خوداشتغالی، مشاغل خانگی و... از سوی کمیته امداد، بهزیستی، اداره کار و... می‌شود، یادآور شد: باید نتایج این پرداخت‌ها مورد بررسی قرار بگیرد تا بتوان آموزش‌ها و موضوعات مرتبط را به سویی پیش برد که شاهد اثربخشی بیشتری باشیم. پورمجاهد به وضعیت آن دسته از افرادی پرداخت که در حاشیه شهر به تولید محصولاتی مختلف از پوشاک، کیف وکفش و ... می‌پردازند، اما تاکنون از هیچگونه تسهیلاتی بهره نبرده‌‌‌‌اند و گفت: جمع‌آوری داده‌ها و و اطلاعات از سوی دستگاه مربوطه باید به گونه‌‌ای باشد که این قشرنیز بتوانند از تسهیلات مطرح بهره برند. معاون استاندار همدان با بیان ‌‌این‌که 804 میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی ناشی از خسارت‌های کرونا به استان همدان ابلاغ شده است، خاطرنشان کرد: در ابتدا افرادی که دارای کدکارگاهی یا بیمه هستند می‌توانند از این تسهیلات بهره برند. همینطور افرادی که کد بیمه ندارند و دارای جواز و پروانه رسته شغلی مربوط به خود هستند نیز مشمول می‌شوند. اطلاعات مرتبط به این افراد در سامانه کارا قرار می‌گیرد و از این مسیر می‌توانند امور مرتبط به دریافت تسهیلات را انجام دهند.