پزشک جمهور برای ایران
رضا صادقیان( روزنامه‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


مجلس، با وجود ادامه ناآرامی‌‌‌ها در این کشور، تشکیل می‌شود

انتخابات سوریه در میانه آتش

همدلی| انتخابات پارلمانی سوریه، روز گذشته در این کشور برگزار شد. این سومین انتخابات پارلمانی سوریه از زمان آغاز بحران این کشور است که پیش از این سه بار به دلیل شیوع کرونا به تعویق افتاده بود. ناظران معتقدند که به دلیل اوضاع اقتصادی و به ویژه پس از اجرای قانون تحریم‌های آمریکا موسوم به سزار (قیصر)، این دور از انتخابات پارلمانی سوریه متفاوت با دورهای گذشته بوده است. این در شرایطی است که ناآرامی‌‌‌ها هنوز در بخش‌‌‌های زیادی از این کشور وجود دارد.
انتخابات پارلمانی سوریه با رقابت میان حدود ۲۰۰ نامزد از جمله برخی سرمایه‌گذاران مطرح سوری که اسامی‌شان در فهرست تحریم‌‌‌های غرب قرار دارد، برگزار شد. در این انتخابات، استان‌های دمشق و حلب از مجموع ۲۵۰ نماینده، ۱۰۰کرسی را به خود اختصاص داده‌اند و استان حلب و حومه آن نیز بزرگترین فراکسیون پارلمانی را با ۵۲ عضو در اختیار دارد. در همین راستا، احمد الشیخ، یکی از بزرگان قبیله النعیم، در استان حلب اظهار کرد که تعداد نامزدهای مستقل در استان حلب ۱۲۵کاندید است اما افرادی که شانس بیشتری دارند، اغلب اسامی شناخته شده‌ای هستند. او اضافه کرده است که بارزترین لیست انتخاباتی، لیست‌های الاصاله و الشهبا، هستند و بیشتر از ۹۰درصد نمایندگان مستقل حلب از این دو لیست انتخاب خواهند شد. رای دهندگان سوری در ۷۴۰۰ مرکز در مناطق تحت کنترل ارتش سوریه پای صندوق‌‌‌های رای رفتند و همچنین مراکز ویژه‌ای نیز برای رای‌دهندگان در مناطق تحت اشغال گروه‌‌‌های مسلح، ایجاد شده است. مسئولان این انتخابات تاکید کردند که تمامی تدابیر بهداشتی لازم در این زمینه اتخاذ شده تا تمامی شهروندان سوری بالای ۱۸ سال از جمله نظامیان نیز بتوانند در این انتخابات شرکت کنند. در حالی که بشار اسد رئیس جمهور سوریه و همسرش اسما اسد، با حضور در یکی از حوزه‌‌‌های رای‌گیری، آرای خود را به صندوق ‌‌‌‌انداختند، در آن سو اما، نصر الحریری، رئیس ائتلاف مخالفان سوریه مدعی شد که «این انتخابات مشروعیت ندارد» زیرا بشار اسد رئیس جمهور سوریه مشروعیتش را از دست داده است. او مدعی شد که این انتخابات منعکس کننده خواسته مردم سوریه نیست. عبدالرحمن مصطفی، نخست وزیر دولت وابسته به مخالفان سوریه نیز این انتخابات را نمایشی بیهوده، خواند. با این حال، ولید معلم، وزیر خارجه سوریه اعلام کرد که این انتخابات نشان داد که سوریه بر تحقق حاکمیت خود مصمم است. او همچنین تاکید کرد که سوریه با این انتخابات اعلام کرد که در مخالفت با هر مداخله خارجی مصمم است. ولید معلم همچنین برگزاری انتخابات سوریه را یک پیروزی و یکی از گام‌های مطلوب برای بازسازی کشور دانست.
این انتخابات در حالی روز گذشته در سوریه انجام شد، که نقاط مختلف این کشور همچنان در ناآرامی به سر می‌برد. به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه، انفجار دو بمب در نزدیکی مسجد انس بن مالک در منطقه‌ای در دمشق، پایتخت سوریه، دقیقا یک روز قبل از انتخابات باعث کشته شدن یک تن، و زخمی شدن فردی دیگر شد. از طرفی رویارویی نیروهای روسیه و آمریکا نیز در شرق این کشور همچنان ادامه دارد. روز شنبه، نظامیان روسیه، مانع از حرکت نیروهای گشت‌نی آمریکا شدند که قصد داشتند در مناطق تحت اشغال خود در استان حسکه در شمال شرق سوریه آنها را تعقیب کنند. به گزارش ایسنا، روسیا الیوم، بر این اساس یگانی از ارتش روسیه، گشتی آمریکایی را در نزدیکی شهر دیریک - المالکیه در ۸۰ کیلومتری شرق قامشلی متوقف کرده است. افسر روس در گفت‌وگو با نماینده آمریکایی تاکید کرد، این اراضی متعلق به سوریه بوده و نیروهای روس به دعوت بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه در این کشور هستند. او از نماینده آمریکایی پرسید، شما بر چه اساسی اینجا هستید؟ این افسر روس همچنین از نیروهای آمریکایی خواسته است تا دست از تعقیب گشتی‌های روسیه در منطقه بردارند. این در حالی است که پیش از این بارها از این نوع حوادث در شمال شرق سوریه روی داده است.
با وجود برگزاری انتخابات پارلمانی سوریه، هنوز نیروهای داعش نیز بخشی از مناطق را در این کشور در دست دارند. وزارت خارجه آلمان تأکید کرد اردوگاه آوارگان الهول در سوریه به مقری برای فعالیت‌های خطرناک داعش تبدیل شده است. به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی، وزارت خارجه آلمان در پاسخ به درخواست گزارشی از فراکسیون پارلمانی حزب چپ، اعلام کرد که تبلیغ ایدئولوژی داعش و اجرای آن در واقع توسط زنان خارجی داعش در گروه‌های آموزشی سازمان یافته برای کودکان در اردوگاه الهول سوریه صورت می‌گیرد. این گزارش تاکید می‌کند که سطح تندروی میان کودکان و نوجوانان سوری به همین دلیل، افزایش پیدا کرده است. به نظر می‌رسد رهبران داعش به کودکان و نوجوانان در اردوگاه‌های آوارگان و زندان‌ها به عنوان نسل آینده این گروه نگاه می‌کنند.
اردوگاه الهول در مناطق تحت سیطره کردها در شمال شرق سوریه، به محلی برای این تصمیمات نیروهای باقیمانده از داعش، تبدیل شده است. این در حالی است که بر اساس این گزارش، حملات داعش نسبت به گذشته، خشونت‌آمیزتر شده و عملیات قتل بیشتری را نسبت به سال ۲۰۱۹ باعث شده‌‌‌‌اند. اردوگاه‌های آوارگان پر است و وضعیت امدادرسانی خوب نیست. آمارها نشان می‌دهند حدود ۸۰ درصد زنانی که از الباغوز به الهول آمده‌اند به پلیس ارشاد، داعش پیوسته‌اند. همچنین براساس بیانیه‌های نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد)، درحال حاضر حدود ۱۲ هزار عضو سابق داعش در زندان‌های تحت اداره کردها در شمال و شرق سوریه وجود دارند. دولت آلمان تعداد شهروندان آلمانی را که به اتهام عضویت در داعش بازداشت شده‌اند، ۸۰ تن شامل ۳۰ مرد و ۵۰ زن برآورد کرده است. به گفته دولت آلمان، نیروهای امنیتی در برخی تأسیسات در شمال سوریه بار سنگین حفظ امنیت داخلی را به دوش می‌کشند. یکی از رهبران کمیته امور داخلی در پارلمان آلمان از حزب چپ گفته است که عاقلانه نیست که همچنان اداره خودمختار در شمال سوریه را به رسمیت نشناسیم و در عین حال مسؤولیت کامل تضمین معیارهای بین‌المللی در زندان‌ها را بر دوش این اداره بگذاریم.
به گفته دولت آلمان، حدود ۱۲ زن آلمانی به اتهام دست داشتن در جنایت‌های داعش در شمال سوریه بازداشت اما بعدا آزاد شده‌اند. برحسب اطلاعات، ۹ تن از آن‌ها تاکنون به این کشور بازگشته‌اند و تحقیقات درباره آن‌ها هنوز ادامه دارد. به گفته رهبر مذکور، دولت آلمان حداقل باید سرپرستی کودکان داعش با مادرانشان را که دارای تابعیت آلمانی هستند برعهده بگیرد. به گفته این مسؤول، راه دیگری برای ممانعت از فاجعه انسانی و نسل جدیدی از‌‌‌‌‌تروریست‌های داعش نیست.
از سوی دیگر، نیروهای سوریه دموکراتیک نیز در ادامه فعالیت‌‌‌های مخالفت‌آمیز خود با حکومت مرکزی، تعدادی از ساکنان روستاهای حومه دیرالزور شرقی را ربودند. به گزارش خبرگزاری سانا، منابع داخلی گزارش دادند که نیروهای سوریه دموکراتیک، برخی از روستاهای حومه دیرالزور شرقی را از همه جهات محاصره و سپس به آنها یورش برده و تعدادی از اهالی را ربودند. به گفته این منابع، نیروهای سوریه دموکراتیک در این روستاها آمد و شد را کاملا ممنوع و تمامی بازارها و پاساژها را بستند. منابع مذکور گفتند، ساکنان روستای الجرذی در حومه دیرالزور شرقی در پی زخمی شدن یکی از اهالی توسط نیروهای سوریه دموکراتیک دست به تظاهرات زده و با سنگ و لاستیک‌های آتش گرفته مسیرها را بستند. اهالی منطقه الجزیره سوریه در شرق فرات که از اقدامات نیروهای سوریه دموکراتیک و حامیان آمریکایی آنها در هفته‌‌‌های اخیر به تنگ آمده‌‌‌‌اند تظاهرات کرده و خواستار خروج نیروهای اشغالگر و نیروهای سوریه دموکراتیک از مناطقشان شدند.