پزشک جمهور برای ایران
رضا صادقیان( روزنامه‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


گزارش همدلی از عملکرد کووید 19 در تهران

افزایش 9 برابری تلفات کرونا از زمان شیوع در پایتخت

همدلی| تنها در شنبه گذشته مرگ 101فرد مبتلا به کووید19 در تهران ثبت شده است. این درحالی است که در روزهای منتهی به تیرماه با وجود روند کاهشی در موارد ابتلا و مرگ ناشی از کرونا ناگهان همه چیز تغییر کرد و آمار جان‌باخته‌ها شروع به بالا رفتن کرد. حالا آن طور که رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران گزارش داده است، هیچ منطقه‌ای در تهران موفق به کنترل ویروس کرونا نشده است. روز گذشته گزارشی در شورای شهر تهران قرائت شد که نشان می‌داد روند افزایش موارد مرگ ناشی از کرونا طی هفته‌های گذشته نسبت به مدت مشابه در اردیبهشت ماه تغییر فاحشی داشته است. ناهید خداکرمی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران در حالی که داشت از گزارش‌های مربوط به یک مورد مطالعاتی صحبت می‌کرد با اشاره به تعداد فوتی‌ها در روزهای اخیر بیان کرد:«ما در اوسط اردیبهشت ۹ مرگ در تهران داشتیم، ولی دیروز(شنبه) ۱۰۱مرگ در تهران ثبت شد و این نشان‌دهنده آن است که سطح ابتلا رو به افزایش است.»
وی ادامه داد:«بررسی‌ها نشان می‌دهد که متاسفانه هیچ منطقه‌ای در تهران موفق به کنترل ویروس نشده است، ما در کشور هم هنوز نتوانسته‌ایم تا مطابق دیگر کشورهای جهان این بیماری را کنترل کنیم.»
در ادامه خداکرمی با بیان این‌که ورود کرونا ویروس به ایران در تاریخ ۲۰فوریه یعنی ۳۰بهمن ماه گزارش شده است، گفت: «اولین مرگ کرونا ویروس در تهران را در تاریخ اول اسفند داشتیم که این نشان می‌دهد ورود کرونا به ایران خیلی قبل‌تر از تاریخ رسمی اتفاق افتاده و امروز بیش از ۷هزار و ۱۶۷مورد از کسانی که به این ویروس آلوده شده‌اند، در بهشت زهرا(س) آرام گرفته‌اند.» این عضو شورای شهر تهران با توضیح یک طرح مطالعاتی درباره پراکندگی شیوع کرونا در تهران یادآور شد که «تراکم موارد ابتلا در برخی مناطق پرتراکم جمعیتی مانند مناطق ۴ و ۸ و ۱۳ و همین‌طور وجود برخی خوشه‌های بیماری در محله‌هایی مانند تهرانپارس، خیابان‌های آیت و پیروزی از نکات قابل‌توجه است. برعکس فراوانی کمتر ابتلا و مرگ در مناطق غربی تهران مانند مناطق ۹ و ۱۸ و ۲۱ و ۲۲ از یافته‌های مطالعه است. هرچند در این مناطق هم خوشه‌هایی از ابتلا در نواحی شرقی منطقه ۱۸ و شرقی منطقه ۲۱ دیده می‌شود.» رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با اشاره به لزوم بازنگری در سیاست‌های مربوط به حوزه سلامت یادآور شد که «شیوه ارائه خدمات درمانی نیازمند سازماندهی مجدد است و مدیریت یکپارچه شهری در حوزه سلامت را طلب می‌کند. این ویروس امنیت بهداشتی درمانی تهران ۸ میلیونی با بیشترین تعداد پزشک و پرستار و بالاترین سرانه تخت بیمارستانی را در معرض آسیب قرار داده است و آسیب پذیری توزیع دارو، تجهیزات پزشکی را به تصویر کشیده است، ضمن این‌که نیاز به تضمین سلامتی بیش از ۳۰هزار نیروی کار حوزه خدمات شهری را هم یادآوری می‌کند پس ارتقای فناوری برای افزایش بهره‌وری که مدت‌ها از طرف دولت و شهرداری حمایت می‌شود، با فوریت بیشتری نیاز به گسترش دارد.» لازم به یادآوری است که پیش از این هم محسن ‌هاشمی، رئیس شورای شهر تهران در اواسط تیرماه با اشاره به دفن 70نفر در یک روز در بهشت زهرای این شهر خبر از افزایش شیوع کرونا در تهران داده بود.