پزشک جمهور برای ایران
رضا صادقیان( روزنامه‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


تشدید جنگ تحمیلی ویروس تاج‌‌دار با کادر درمان

مشخص نشده که چند نفر از اعضای کادر بیهوشی بیمارستان‌ها به کرونا، مبتلا شده‌‌اند، اما باتوجه به ‌‌‌‌‌این‌که تنها در یکی از بیمارستان‌های کشور، هر ۷ نفر عضو گروه بیهوشی به کرونا مبتلا شده‌اند، درصد نه چندان کمی از مبتلایان متعلق به این گروه هستند. به گزارش ایلنا، ویروس کرونا این روزها علائم مختلفی را بروز می‌دهد، اما یکی از ثابت‌ترین علائم، مشکلات تنفسی است؛ بیماری که مشکلات تنفسی‌اش تشدید و در بیمارستان بستری می‌شود، تنها یک غم در سر دارد: نفسم قطع بشه، چه کار کنم؛ ‌‌‌‌‌این‌که چه زمانی علائم تنفسی بیمار تشدید می‌شود، به درصد تکثیر ویروس در ریه‌‌هایش بستگی دارد، ریه‌ای که پاتوق ویروس موذی کرونا می‌شود، به این راحتی به زندگی طبیعی برنخواهد گشت و به احتمال فراوان بخشی از قدرت خون‌رسانی خود را تا انتهای عمر فرد بیمار از دست می‌دهد؛ به ویژه افرادی که بیماری‌شان با زجر تنفسی شدید آغاز می‌شود. امداد تنفسی به چنین بیماری کاری بسیار دشوار است؛ البته وضع در مورد بیماری که کارش به آی‌سی‌یو می‌کشد، متفاوت است، چراکه او باید به صورت شبانه‌روزی توسط متخصص بیهوشی و دستیاران و رزیدنت‌ها رصد شود. اگر تنفس بیمار کرونایی بدون دستگاه غیرممکن باشد، این نفرات وارد عمل می‌شوند. مراقبت‌های کمک تنفسی با دستگاه BIPAP، لوله‌گذاری، تنفس مکانیکی، به کارگیری دستگاه اکومو و در نهایت استفاده از ونتیلاتور خدماتی است که توسط رزیدنت‌ها و دستیاران بیهوشی ارائه می‌شوند. در نتیجه آنها جزو حلقه‌های نهایی کمک به بیماران کرونا محسوب می‌شوند. به دلیل ماهیت شغلی گروه بیهوشی، به شدت در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند؛ به ویژه رزیدنت‌ها که از زمان ورود کرونا به کشور، شانه به شانه پرستاران و پزشکان برای درمان بیماران ایستادند. ابتلای بیش از ۱۰هزار نیروی بیمارستان‌های کشور به کرونا که بخشی از آنها شاغل در گروه بیهوشی و پرستاری بیمارستان‌های پذیرای بیماران کرونایی هستند، نشان می‌دهد که کرونا چگونه به جان آنها چوب حراج زده است. در شرایطی که تست کرونای روزانه حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر مثبت اعلام می‌شود و حدود ۳ هزار نفر هم در وضعیت شدید بیماری به سر می‌برند، کار گروه بیهوشی بسیار سنگین است. تا این لحظه اعلام نشده که چند نفر از اعضای کادر بیهوشی بیمارستان‌ها به کرونا مبتلا شده‌‌اند، اما باتوجه به ‌‌‌‌‌این‌که تنها در یکی از بیمارستان‌های کشور، هر ۷ نفر عضو گروه بیهوشی به کرونا مبتلا شده‌اند، می‌توان حدس زد که درصد نه چندان کمی از مبتلایان، متعلق به این گروه هستند. ابتلای کادر درمان به کرونا جدی‌ترین خطر در مبارزه به پیشروی کرونا محسوب می‌شود؛ ‌‌‌‌‌این‌که هنوز نیمی از مبتلایان به کرونای خفیف در میان کادر بیهوشی، پرستاری و...، همچنان بر بالین بیماران حاضر می‌شوند، نشان می‌دهد که بیمارستان‌ها به شدت با کمبود نیروهای بیهوشی و...، تازه نفس مواجه هستند. نگاهی به آگهی‌های استخدامی نشان می‌دهد که بیمارستان‌های خصوصی پذیرای بیماران کرونا، به سرعت نیازمند استخدامی نفراتی به دور از آلودگی به ویروس کرونا، در کادر بیهوشی خود هستند.
بسیاری از افرادی که به عنوان بیمار کرونایی و همراه بیمار به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند، اذعان دارند که شرایط این روزهای بیمارستان‌ها از لحاظ بار مراجعه، شبیه به دوران جنگ تحمیلی است؛ اگر آن زمان کشور با حزب بعث عراق درگیر جنگ بود، امروز با ویروسی مهلک در جنگ است که نفرات درمان را به شدت دچار فرسودگی و خستگی کرده است. به همین دلیل مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواهان بازگشت تدریجی محدودیت‌های اجتماعی و پایان بخشیدن به مراسم‌های عمومی ازجمله عروسی‌های زیرزمینی هستند؛ چراکه به گفته وی «سیمین خیاط‌‌‌زاده»، رئیس گروه بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت آذربایجان‌شرقی، پس از برگزاری هر مراسم عروسی یا عزا، حدود ۵۰ نفر مبتلا به کرونا در میان شرکت‌کنندگان شناسایی می‌شوند. مسئولان وزارت بهداشت و نظام پزشکی همچنین تاکید دارند که کادر درمان بیمارستان‌ها دچار فرسودگی شدید شده‌اند. براساس آخرین آمار ‌سازمان نظام پزشکی، در ١٤٨ روز گذشته از شیوع کووید- ١٩ در ایران، ١٤٠ نفر از نیروهای کادر ‌درمان جان‌شان را از دست دادند و از ٥‌ هزار مبتلا به این بیماری، علاوه بر٢٠‌ درصدی که ‌پرستارند، ١٩‌درصد هم پرسنل بیمارستانی، ١٧‌ درصد پزشکان عمومی، ٩‌ درصد پزشکان داخلی، ٥,٥ ‌درصد پزشکان زنان و ... بودند.
افزایش تعداد موارد بستری در بخش‌های عادی و ویژه بیمارستان‌ها و قرار گرفتن نیمی از استان‌های کشور در وضعیت قرمز و نارنجی از لحاظ شیوع کرونا، نشان می‌دهد که کادر درمان، در راه عقب زدن کرونا، چه سنگی سخت و سنگینی را باید از پیش رو بردارد. به همین جهت، شعله‌‌ور شدن آتش کرونا را باید جدی گرفت.