پزشک جمهور برای ایران
رضا صادقیان( روزنامه‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


غیبت رسانه‌ای ‌فردوسی‌پور16 ماهه شد

عادل به مثابه خبر

همدلی| روز ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ بود که کشمکش میان عادل ‌فردوسی‌پور، مجری موفق برنامه نود و علی فروغی مدیر جوان و نورسیده شبکه سه یک اتفاق مهم در عرصه ورزش و رسانه را رقم زد و برنامه ورزشی نود با 19 سال حضور مستمر، موثر، جنجالی و پرمخاطب به کار خود پایان داد و مخاطبان چند ده میلیونی خود را در شوک فرو برد.
با این همه سابقه، تاثیرگذاری و جذابیت برنامه به اضافه نبوغ تهیه‌کننده آن سبب شده بود که بسیاری از مخاطبان آن و البته تحلیل‌گران فضای رسانه آن را نوعی تعطیلی موقتی بدانند. اما موضوع جدی‌تر از آن بود؛ به خصوص که با انتشار کتاب خاطرات محمد سرافراز مدیر سابق رسانه ملی او ادعا کرده بود که حذف ‌فردوسی‌پور با خواست یکی از اعضای بیت رهبری انجام شد. موضوعی که سبب شد تا علی مطهری نسبت به آن واکنش نشان دهد.
او که آن روزها نایب رئیس مجلس شورای اسلامی بود، در واکنشی صریح به حذف عادل ‌فردوسی‌پور از برنامه نود، این برکناری را دزدانه خواند. مطهری گفته بود مقام رهبری چنین دستوری صادر نکرده و حتی برخلاف نظر رئیس سازمان صداوسیما اتخاذ شده است و فروغی نیز مجری دستورات بود.
چندی بعد حشمت‌الله فلاحت‌پیشه عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی روایت دیگری از این برکناری کرد و دلیل تعطیلی ۹۰ و حذف عادل فردوسی‌پور را از زبان یک مقام امنیتی بیان کرد. فلاحت‌پیشه در یک فایل ویدیویی گفت:«از نهادهای امنیتی پرسیدم مشکل عادل ‌فردوسی‌پور چیست، گفتند فقط محبوبیت!» وی افزود:«به مسئولش در رسانه ملی گفتم، گفت: شما دخالت نکنید، این پروسه برخورد با او پروسه‌ای هشت ماهه بوده است.»
از آن به بعد بود که هواداران عادل ‌فردوسی‌پور متقاعد شدند که فعلا امکان دیدار دوباره با مجری محبوب خود در قاب رسانه ملی را ندارند.
او اگرچه کمی بعد با یک برنامه اینترنتی به فضای رسانه برگشت و به مانند همیشه رکورد جالبی در زمینه جلب مخاطب به جا گذاشت، اما ترجیح داده که از حواشی رسانه‌ای و سیاسی ماجرا دور باشد.
اما در روزهای گذشته خبری منتشر شد که نام عادل ‌فردوسی‌پور را با خبری عجیب به فضای رسانه وارد کرد و آن صدور حکم 40ضربه شلاق برای این مجری معروف بود.
ماجرا از این قرار است که حمیدرضا جهانیان، که گفته می‌شود مالک سابق باشگاه نفت تهران بوده ‌است در گفت‌وگویی رادیویی اعلام کرد به دلیل انتشار صحبت‌های خلاف واقع در برنامه نود، دادگاه مجری و تهیه کننده این برنامه را به 40ضربه شلاق محکوم کرده است. او در بخشی از صحبت‌هایش به مجری برنامه، گفت با وجود فرصت زیادی که به ‌فردوسی‌پور داد تا از طریق یک پیام عذرخواهی رضایت وی را جلب کند، این اتفاق رخ نداده و وی برخلاف میل باطنی مجبور به پیش‌رفتن در این پرونده شده است؛ پرونده‌ای که حکم آن، 40 ضربه شلاق به جرم نشر اکاذیب بوده است.
اما گفته شده که این پرونده مدت‌ها قبل مختومه شده است. سایت «ورزش سه» خبر داده که در این گفت‌وگوی رادیویی تنها بخشی از واقعیت گفته شده و این فرد به بخش مهم دیگر ماجرا اشاره نکرده است؛ موضوع مهم‌تر و نتیجه دادرسی این است که حکم این پرونده 40 ضربه شلاق یا جریمه نقدی 5/1میلیون تومانی بدل از شلاق بوده که عادل ‌فردوسی‌پور با پرداخت آن، اجرای احکام این پرونده را بسته و حاشیه خاص دیگری نیز در این زمینه وجود ندارد.
گویی انتشار ناقص این خبر فرصتی بود تا رسانه‌هایی که منتظر خبری از این مجری محبوب هستند، آن را دستمایه فعالیت خبری خود قرار دهند و یک بار دیگر عادل ‌فردوسی‌پور را به سطح رسانه بکشانند.
با این همه عادل ‌فردوسی‌پور با نبوغی مثال زدنی ترجیح می‌دهد که وارد هیچ مجادله رسانه‌ای نشود و خود را بیش از پیش در هاله‌ای از رمز و راز قرار دهد.
عادل ‌فردوسی‌پور 19سال در قامت مجری رسانه ملی هم خبر تولید می‌کرد و هم گزارش، هم تحلیل ورزشی داشت و خود، رفتار و برنامه‌اش در کانون تحلیل‌های سیاسی و اجتماعی قرار می‌گرفت. با این همه او با سیاست‌های عجیب رسانه ملی به جمع مجریانی پیوسته است که دیگر تولیدکننده خبر نیستند، بلکه خود هر از چندگاهی در کانون خبرها قرار می‌گیرند. صداوسیما اگرچه از این دست موارد کم ندارد، اما وضعیت کنونی محمدرضا حیاتی و عادل ‌فردوسی‌پور به خوبی گویای وضعیت کنونی این بنگاه بزرگ، فربه، کند و ناتوان رسانه‌ای ایران است.