اهداف و پیامدهای پمپاژ اتباع افغانستان به ایران
رامین فخاری ( تحلیل‌گر سیاسی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2497
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


سینماگران جهان در محکوم کردن نسل‌کشی ارتش اسرائیل یکصدا شدند

حمایت از کودکان غزه از ونیز تا هالیوود

همدلی|  در حالی «اتاق بغلی» پدرو آلمادوار برنده شیر طلای ونیز ۲۰۲۴ شد و نیکول کیدمن جایزه بهترین بازیگر زن را دریافت کرد، که شماری از هنرمندان در شب اختتامیه در کنار مردم غزه ایستادند.
به نقل از ورایتی، پدرو آلمادوار جایزه شیر طلایی هشتاد و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز ونیز را برای فیلم «اتاق بغلی» دریافت کرد.
به جرأت می‌توان گفت که این انتخاب به اتفاق آرا صورت نگرفته، ولی شایعات حاکی از آن است که هیئت داوران این دوره به ریاست ایزابل هوپر و متشکل از فیلمسازان جیمز گری، اندرو هیگ، آگنیشکا هالند، کلبر مندونسا فیلهو، آبدرهمان سیساکو، جوزپه تورناتوره، جولیا فون هاینز و تنها بازیگر گروه یعنی ژانگ زی، در یک جلسه مشورتی طولانی به این نتیجه دست یافتند.
از سوی دیگر نیکول کیدمن که برای بازی در فیلم «دختر بچه» به عنوان برنده جایزه بهترین بازیگر زن ونیز انتخاب شد، به دلیل درگذشت مادرش از حضور در مراسم بازماند و پیامش به مراسم این بود: قلب من شکسته است.
در حالی که فیلم ۳ ساعت و ربعی «بروتالیست» به کارگردانی بردی کوربت، با بازی آدرین برودی و اوون گلیبرمن نظر منتقدان را جلب کرده بود، اما در نهایت این فیلم طبق پیش‌بینی‌ها جایزه برتر را از آن خود نکرد و در عوض شیر طلایی به درام «اتاق بغلی» درباره مرگ خودخواسته ساخته پدرو آلمادوار اهدا شد. تیلدا سوینتون و جولین مور بازیگران این فیلم هستند. این شیر طلایی در واقع دومین شیر طلایی آلمادوار است که سال ۲۰۱۹ جایزه شیر طلای افتخاری ونیز را دریافت کرد.
دومین جایزه برتر جشنواره، یعنی جایزه بزرگ هیئت داوران به فیلم زیبای مائورا دلپرو با عنوان «ورمیگلیو» اهدا شد که چشم‌اندازی مهم از زندگی روزمره روستایی در کوه‌های آلپ ایتالیا را تصویر کرده است.
«آوریل» ساخته دئا کولومبگاشویلی نیز جایزه ویژه هیئت داوران را دریافت کرد.
به گفته هوپر در پس انتخاب «عمیقاً دردناک» هیئت داوران در اهدای جایزه بهترین فیلمنامه به «هنوز اینجام» ساخته والتر سالس هم به نظر می‌رسد ناتوانی هیئت داوران در توافق بر سر اهدای جایزه‌ای بالاتر به این فیلم، در نهایت جایزه فیلمنامه به آن اهدا شد.
هوپر درباره فیلمی که درباره دیکتاتوری نظامی سرکوبگر برزیل است، گفت: شما حوادث را می‌دانید، اما داستان هرگز واقعاً شما را به جایی نمی‌برد که فکر می‌کنید و فکر می‌کنم این واقعاً کیفیت فیلمنامه است.
هوپر هنگام اعلام نام نیکول کیدمن به عنوان برنده جایزه بهترین بازیگر زن، به نمایندگی از هیئت داوران، با وی ابراز همدردی کرد و وی را برای بازی فوق‌العاده تاثیرگذار و چالش‌برانگیزش شایسته این جایزه خواند. جایزه بهترین بازیگر مرد هم به وینست لیندون برای «پسر آرام» اهدا شد.
برادی کوربت جایزه شیر نقره‌ای بهترین کارگردانی را برای فیلم «بروتالیست» دریافت کرد و گفت: جهان اغلب نسبت به هنرمندان، معماران و مهاجران ظالمانه برخورد می‌کند. فشار بیاورند، تمجید کرد.
او افزود: چشم انداز سینمای بهتر، دنیایی بهتر برای دختر زیبای من و تک تک فرزندان زیبای شما، صرف نظر از پاسپورت لعنتی آنهاست. آنها سزاوار جهانی بدون مرز، چیزی بی حد و حصر، چیزی جدید هستند.
این نگاه سیاسی انتزاعی توسط برندگان جوایز دیگر هم تکرار شد و بوگدان مورشانو، کارگردان رومانیایی برنده جایزه بهترین فیلم در بخش جنبی افق‌ها برای «سال جدیدی که هرگز نیامد» از مقاومت و انقلاب بدون بررسی نام خاصی یاد کرد.
اسکندر کوپتی که «تعطیلات مبارک» او جایزه بهترین فیلمنامه بخش افق‌ها را برد هم گفت: من در اینجا بسیار مفتخر و عمیقاً متاثر از دوران سختی هستم که در آن زندگی می‌کنیم. طی ۱۱ ماه گذشته، انسانیت و قطب‌نمای اخلاقی مشترک ما آزمایش شده، زیرا شاهد نسل‌کشی مداوم در غزه هستیم. این واقعیت دردناک ما را به یاد پیامدهای ویرانگر ظلم و ستم می‌اندازد، موضوعی که در فیلم ما مطرح است.
اما شاید گویاترین بیانیه را تنها برنده چند جایزه جشنواره، یعنی سارا فریدلند، بیان کرد که با «لمس آشنا» برنده ۳ جایزه بهترین کارگردان، بهترین بازیگر زن برای کاتلین چالفانت در بخش افق‌ها و جایزه لوئیجی دو لورنتیس برای بهترین فیلم اول شد.
فریدلند پس از تشکر صمیمانه خود از افرادی که با فیلم او در ارتباط بودند، کاملاً صریح گفت: به عنوان یک هنرمند یهودی آمریکایی باید توجه داشته باشم که دریافت این جایزه در سیصد و سی و ششمین روز از نسل کشی اسرائیل در غزه و هفتاد و ششمین سال اشغال غزه صورت می‌گیرد. من معتقدم که این مسئولیت ما به عنوان کارگردان فیلم است که از بسترهای نهادی با مصونیت مجازات اسرائیل در صحنه جهانی مقابله کنیم. من در کنار مردم فلسطین در مبارزه آنها برای آزادی ایستاده‌ام.
جایزه ویژه هیئت داوران این بخش هم به «یکی از آن روزهایی که هِم می‌میرد» ساخته مرات فرات اوغلو رسید و فرانچسکو ققی برای «خانواده» به عنوان بهترین بازیگر مرد انتخاب شد. جایزه بهترین فیلم کوتاه هم نصیب «کسی که خورشید را دوست دارد» ساخته ارشیا شکیبا شد.
حمایت از مردم غزه و محکوم کردن نسل‌کشی ارتش جنگ‌طلب اسرائیل اما تنها در جشنواره ونیز و از سوی هنرمندان حاضر در این رویداد رخ نداد و چهره‌های نامداری همچون مارک رافالو، ماهرشالا علی، سینتیا نیکسون و ایلانا گلیزر از جمله چهره‌های هالیوودی هستند که خواستار توقف انتقال سلاح‌های غیرقانونی به اسرائیل شده‌اند.
به نقل از ورایتی، گروه «هنرمندان برای آتش بس» (Artists۴Ceasefire) که برای پایان دادن به جنگ فعلی در غزه تلاش می‌کنند (و سنجاق سینه آنها توسط شرکت کنندگان مختلف در مراسم اسکار امسال پوشیده شد)، در حال پیش برد یک ابتکار جدید برای توقف فروش غیرقانونی اسلحه به اسرائیل است.
این گروه با مشارکت شپرد فیری هنرمند و چندین سازمان بشردوستانه آمریکایی فراخوانی منتشر کرده و با پیام «هم اکنون آتش بس، سلاح‌ها را متوقف کنید، زندگی‌ها را نجات دهید» خواستار توقف ارسال اسلحه به اسرائیل شده است. در این فراخوان تاکید شده که انتقال تسلیحات به اسرائیل ناقض قوانین آمریکا و قوانین بین‌المللی است؛ قوانینی که تهیه یا استفاده از سلاح برای ارتکاب نقض شدید حقوق بشر مانند حمله به مدرسه‌ها یا بیمارستان‌ها، محدود کردن کمک‌های بشردوستانه و کشتن کودکان را غیرقانونی می‌داند.برای همراهی با این تلاش، فیری یک اثر هنری جدید خلق کرده که یک کبوتر صلح را که سیم خاردار را در منقار خود نگه داشته تصویر می‌کند تا به قول وی؛ حامل پیام انسانیت جمعی باشد که ما باید آن را پیدا کنیم تا از جنگ فراتر برویم و به ویرانی پایان دهیم.
این فراخوان بخشی از تلاش گروه «هنرمندان برای آتش بس» است که خواستار حمایت مداوم برای آتش‌بس فوری و دائمی، بازگشت امن همه گروگان‌ها و ارسال کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان در غزه است. این فراخوان اکتبر ۲۰۲۳ توسط بیش از ۴۷۰ شخصیت مهم هالیوود و فرهنگی، از جمله خواکین فینیکس، کیت بلانشت، جان استوارت، کریستن استوارت و ریز احمد امضا و از طریق نامه‌ای سرگشاده به جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا ارسال شد.
مارک رافالو، ماهرشالا علی، سینتیا نیکسون و ایلانا گلیزر از جمله اعضای گروه «هنرمندان برای آتش بس» هستند که کمپین جدید را تبلیغ می‌کنند.
رافالوکه مدت‌هاست مدافع حقوق فلسطین بوده، گفت: تقاضای ما ساده است، رهبران منتخب ما باید قوانین بشردوستانه موجود آمریکا و بین‌الملل را که استفاده از کمک نظامی برای ارتکاب «نقض شدید حقوق بشر» را ممنوع می‌کند، اجرا کنند.
او افزود: در برابر تجاوزات نظامی اسرائیل، انگلیس به تازگی اعلام کرده که ۳۰ مجوز صادرات تسلیحات به اسرائیل را متوقف می کند، چیزی که کافی نیست اما یک شروع است و کاری بیشتر از آمریکا انجام داده که بزرگترین تامین کننده تسلیحات برای نتانیاهو و دولت اسرائیل است.
رافالو در بیانیه خود تاکید کرد که دولت آمریکا کارت‌های دستیابی به یک آتش بس دائمی را در اختیار دارد. او گفت: ما مدام می‌شنویم که آنها شبانه روز برای دستیابی به آتش بس تلاش می‌کنند. بیایید واضح بگوییم؛ بایدن این اختیار را دارد که در صورت امتناع نتانیاهو از پذیرش آتش‌بس دائمی، کمک نظامی به اسرائیل را قطع کند.
در همین حال، ماهرشالا علی هم خواستار پایان دادن به «کشتار جمعی» شد که با استفاده از دلارهای مالیاتی آمریکا انجام می‌شود. وی گفت: ما در کنار هم ایستاده‌ایم تا به رهبران آمریکا و جهان یادآوری کنیم که جان میلیون‌ها انسان در خطر است و با ارسال و رگبار بی‌پایان تسلیحات، در واقع تسهیل کننده مرگ و ویرانی هستیم، در حالی که انتظار داریم مالیات ما صرف پرداخت هزینه خدمت به صلح، امنیت و انسانیت شود.
سینتیا نیکسون گفت: به کار بردن واژه‌ها بدون عمل، رنج غیرقابل تحمل مادران، پدران و فرزندان فلسطینی و اسرائیلی را پایان نمی‌دهد. دیگر بس است. به فراخوان جهانی برای آتش بس دائمی که در داخل آمریکا هم اکثریت قاطع مردم حامی آن هستند، پاسخ دهید.
ایلانا گلیزر هم گفت: روش آمریکا برای فروش تسلیحات به اسرائیل «قوانین بین‌المللی» را زیر پا می‌گذارد، هم امنیت یهودیان را کمتر می‌کند و هم به افزایش جهانی یهودی‌ستیزی کمک می‌کند.
او افزود: امنیت یهودیان و مسلمانان، اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها به طور جدایی ناپذیری در هم تنیده شده و ما تعهد اخلاقی و قانونی داریم که جلوی جریان تسلیحات را بگیریم.
ActionAid USA یکی از سازمان‌های همراه، گفت: هدف قرار دادن مستقیم بیمارستان‌ها و ایجاد مانع در تاسیسات مراقبت‌های بهداشتی توسط نیروهای اسرائیلی، در کنار دسترسی محدود به تجهیزات پزشکی، حدود ۵۰۰۰۰ زن باردار و ۲۰۰۰۰ نوزاد تازه متولد شده را به خطر انداخته است.
اسکات پل، معاون مدیر صلح و امنیت آکسفام آمریکا هم با تاکید بر این که بحران انسانی در غزه هر روز وخیم‌تر می‌شود، گفت: این امر به دلیل ارایه سلاح‌های به ظاهر بی‌حد آمریکا به اسرائیل تقویت می‌شود.
راب ویلیامز، مدیر عامل War Child Alliance هم وضعیت کودکان در غزه را مرگبارترین وضعیتی خواند که این سازمان در تاریخ بیش از ۳۰ ساله خود دیده و گفت: به ازای هر دقیقه جنگ، یک کودک جان می‌بازد.