تقابل اخلاق حرفه‌‌‌‌‌‌ای ورزشکاران و گروه‌های رسانه‌ای
علی‌بدیع ( روزنامه نگار مستقل)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2488
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


دبیر کانون انبوه‌سازان تحلیل کرد

مسکن در شرایط اورژانسی

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان با بیان اینکه وزیر جدید راه و شهرسازی به خوبی می‌داند که نباید در پستوها برای بخش خصوصی تصمیم‌گیری کند، گفت: مسکن در شرایطی کاملا اورژانسی قرار دارد و بدون حضور بخش خصوصی توفیقی در تولید مسکن حاصل نخواهد شد.
به گزارش اقتصادآنلاین، فرشید پورحاجت در پاسخ به این پرسش که به نظر می‌رسد این بار وزیر جدید راه و شهرسازی به دلیل اینکه قبلا از بدنه این وزارتخانه بوده و معاون معماری و شهرسازی بوده، بخش مسکن در اولویت بهتری قرار گیرد؟ گفت: وزیر جدید قبلا در بدنه این وزارتخانه حضور داشته و معاون معماری و شهرسازی بوده بنابراین به خوبی با این وزارتخانه آشنا است و می‌داند که در پستوها برای بخش خصوصی تصمیم‌گیری نکند.
او ادامه داد: وزیر جدید راه و شهرسازی باید به این نکته توجه کند که با اصلاح قوانین مزاحم برای تولید مسکن می‌توان ساخت و ساز را رونق داد.
پورحاجت خاطر نشان کرد: اینکه گفته می‌شود باید به اصلاح قوانین مزاحم توجه ویژه شود برای این است که به صورت بنیادی ساختار حاکم بر تولید مسکن مورد تعرض قرار گرفته و همین مساله می‌تواند یک دغدغه مهم برای بخش مسکن باشد که وزیر جدید راه و شهرسازی باید آن را در اولویت خود قرار دهد.
دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان کشور ادامه داد: اگر بخواهیم مثالی برای تایید این مطلب بگوییم این است که در 15 سال اخیر سازمان‌های نظام مهندسی، نهادها و دستگاه‌های خدمات‌رسان مثل شرکت آب و فاضلاب و شرکت‌های توزیع برق در یک فرآیند غیرقانونی به هر نحوی که توانسته‌اند مانع روند مناسب تولید مسکن شده‌اند.
پورحاجت با تاکید بر اینکه فعالیت تولید و عرضه مسکن کشور در شرایط مطلوبی قرار ندارد و ساختار بانکی در چارچوب ضوابط و مقررات نیست، یادآوری کرد: در حوزه مجوزها و ساختار حاکم بر نظامات اداری شرایط پیچیده است و سیاست‌گذاری در حوزه صنعت ساختمان هم در شرایط دوچندان پیچیده‌تری قرار دارد.
وی گفت: وزارت راه و شهرسازی می‌تواند با کمک بخش خصوصی بندهایی که صنعت ساختمان را قفل و زنجیر کرده با درایت و سیاست‌ورزی باز کند. بخش خصوصی انتظار زیادی از دولت ندارد و صرفا می‌خواهد شرایط تولید را برای این بخش تسهیل کنند زیرا تجربه سه سال گذشته نشان داد مداخلات گسترده دولت به صنعت ساختمان بدون حضور بخش خصوصی منتج به شکست شده است. اگر قرار است در بیابان‌ها ساخت و ساز کنیم،‌ ابتدا زیرساخت‌های آن را آماده کرده و سپس ساخت مسکن را شروع کنیم. موضوعی که اتفاقا در سخنان وزیر جدید راه و شهرسازی بارها به آن تاکید شده بود که ابتدا آماده‌سازی زیرساخت‌ها و سپس تولید مسکن، بخش خصوصی را به حل مشکل مسکن امیدوار می‌کند.