بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


تلاش آنکارا برای استفاده از پایگاه‌های هوایی و دریایی لیبی

برخی رسانه‌‌‌‌‌‌‌ها روز دوشنبه گزارش دادند که آنکارا برای استفاده از دو پایگاه هوایی و دریایی «الوطیه» و «مصراته» در لیبی با دولت وفاق ملی این کشور در حال رایزنی است.
به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع ترک، آنکارا در حال رایزنی با دولت طرابلس لیبی درباره استفاده از پایگاه هوایی الوطیه و پایگاه دریایی مصراته است.
به گفته این منبع که نامش ذکر نشده است،‌ هنوز تصمیم نهایی در خصوص استفاده نظامی احتمالی ترکیه از این دو پایگاه گرفته نشده است.
الوطیه و مصراته دو پایگاهی هستند که دولت وفاق ملی لیبی مورد حمایت آنکارا توانست آنها را ماه گذشته از کنترل نیروهای وابسته به ژنرال خلیفه حفتر خارج کند.
به گفته یک منبع که خواست نامش محفوظ بماند، تصمیم ترکیه برای استفاده از الوطیه در دستور کار است. همچنین ممکن است ترکیه پایگاه دریایی مصراته را نیز به کار بگیرد.
«مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه دیروز در سخنانی گفت: در مورد پایداری آتش‌بس لیبی و نکات مرتبط با آن با روسیه به رایزنی ادامه می‌دهیم. دو رئیس‌جمهوری ترکیه و روسیه بر اقدام مشترک جهت توقف درگیری و برقراری آتش‌بس در لیبی به توافق رسیدند.
وی درباره به تاخیر افتادن نشست با وزیران دفاع و خارجه روسیه نیز گفت: این اقدام به خاطر بررسی عمیق‌تر مسئله لیبی بود. ما همچنین اختلاف‌نظری با روسیه درباره لیبی نداریم.
وزیر خارجه ترکیه ادامه داد: ما درباره مرحله بعد از آتش‌بس در لیبی با روسیه در حال رایزنی هستیم و درباره آن با طرف‌های لیبیایی نیز بحث‌ و گفت‌وگو خواهیم کرد.
این در حالی است که نیروهای دولت وفاق ملی لیبی طی هفته‌های اخیر دستاوردهای فراوان میدانی کسب کرده و توانستند با شکست نیروهای حفتر منطقه طرابلس و شهر راهبردی ترهونه را از کنترل آنها خارج کنند و اکنون در تلاش برای سیطره بر شهر سرت هستند.
با وجود کسب موفقیت‌هایی از سوی دولت وفاق ملی، نیروهای حفتر هنوز کنترل شرق کشور و بخش‌های عظیمی از جنوب کشور که محل استقرار میدان‌های اصلی نفت است را در دست دارند.