پدر! مادر! ما متهمیم!
حسن دادخواه (فعال مدنی)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2450
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


چشم انداز

جلیلی: قصد کناره گیری ندارم
“سعید جلیلی” در خصوص کناره‌گیری‌اش از انتخابات گفت: این مسیر جای تعارف نیست، آنچه ما را به اینجا کشانده وظیفه ملی، شرعی و دینی است. جلیلی در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف گفت: قصد کناره گیری ندارم و تا آخر ایستاده‌ام.

قالیباف: تحریم‌ها کاغذپاره نیست؛ معضل است
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: من از آن زمانی که مطرح می‌کردند تحریم یک کاغذ پاره‌ای بیش نیست، مخالف بودم، من با مذاکره مخالف نیستم اما مذاکره یک مبارزه است و باید بدانیم که رو به رو دشمن است.“محمدباقر قالیباف” نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری صبح شنبه (۲ تیر)، در جمع اصناف کشور، اظهار داشت: ایران حامی صلح است و شروع کننده جنگ نیست، اما با منافع ملی خود شوخی ندارد و جواب به آن محکم می‌دهد، اما این اقتدار نظامی نیازمند یک قدرت پشتیبانی است که آن اقتصاد قوی است.وی افزود: نمی‌شود ما در مسائل نظامی قدرتمند باشیم، اما سفره‌های مردم کوچک شود، نمی‌شود موشک‌های قوی داشته باشیم، اما وضع اقتصادی و بورس این‌گونه باشد.قالیباف بیان داشت: بنده قول می‌دهم که در دولت چهاردهم دست و پای دولت را از اقتصاد کوتاه خواهم کرد.

حمایت نهضت آزادی از مسعود پزشکیان
نهضت آزادی ایران در بیانیه‌ای خواستار مشارکت در انتخابات و رای دادن به پزشکیان شد. نهضت آزادی اعلام کرد که ضمن تحلیل شرایط حاکم بر کشور و بررسی کاندیداهای حاضر در صحنه، به این نتیجه رسید که دکتر مسعود پزشکیان، کاندیدایی قابل قبول و مناسب بوده و شهرت ایشان در سلامت و پاکدستی و اعتقادشان به مبارزه با فساد و تبعیض، حائز اهمیت است.در بیانیه نهضت آزادی آمده است: به نظر می‌رسد برای خروج از چرخه خشونت و پرهیز از افزایش آسیب‌های ملی، باید از چنین فرصت انتخاباتی در راستای راهبرد اصلاحات جامعه محور البته به صورت مسالمت‌جویانه و خشونت‌پرهیز بهره گرفت، راهبردی که بتوان درسایه وفاق ملی و با مشارکت حداکثر نیروهای اجتماعی پیموده و به یک توافق جمعی میان آحاد ایرانیان برای گذار به دموکراسی و حاکمیت ملت رسید. برای تغییر و اصلاح شرایط کنونی، راهی کم‌هزینه‌تر و مطمئن‌تر از برگزاری انتخابات آزاد و سالم وجود ندارد.در  بخش دیگری از این بیانیه آمده است: نهضت آزادی ایران طی چند دهه فعالیت خود، همواره بر حفظ و احیای نهاد انتخابات تاکید داشته و بر این باور بوده است که راهبرد اصلاح-‌طلبی در نهایت باید به برگزاری انتخابات آزاد، سالم و رقابتی منجر شود. آنچه این روزها در حال برگزاری است، اگرچه با یک انتخابات استاندارد فاصله دارد اما می‌توان به آن از زاویه یک امکان و فرصت برای جایگزینی نیروهای توسعه‌گرا، توانمند و صاحب دانش در دستگاه دولت نگاه کرد. استقرار نیروهای ضدتوسعه و ضدملی در دستگاه‌های دولتی علاوه‌ بر این‌که سرمایه‌های ملی را بر باد می‌دهد و فرصت‌های پیشرفت و توسعه را از کشور می‌رباید، به تضعیف هرچه بیشتر جامعه و نهادهای مدنی نیز منجر می‌شود. بنابراین؛ نهضت آزادی ایران وظیفه ملی و دینی خود می‌داند تا از این فرصت هرچند محدود، در جهت استقرار یک دولت کارامد و قابل قبول و تحصیل هرچه بیشتر خیرعمومی در راستای منافع ملی و منافع ملت بهره جوید.

سرگیجه مردم از مناظره‌ها
نماینده ادوار مجلس گفت گفت: بوی تحریم‌های تازه می‌آید. گویا آقای جلیلی با دو قفل تازه آمده است، یک قفل ناشی از تجربیات دوران شورای امنیتی ایشان است و یک قفل ناشی از تحمیل سیاست خارجی خود به سیاست خارجی دولت مرحوم رئیسی است. پزشکیان کماکان مظلوم‌ترین طرف مناظره است و سعی می‌کند با نمایندگی از مردمی که یک زمانی طولانی نماینده‌ای در دولت و مجلس ندارند، بخشی از این مظلومیت خود را جبران کند و به تریبون افراد خاموش جامعه تبدیل شده است.حشمت الله فلاحت پیشه در گفت‌وگو با ایلنا، با بیان اینکه مناظرات بیشتر یک سرگیجه برای مردم ایجاد کرده است، گفت: مخصوصا مناظره دوم پیش از اینکه تحت تاثیر نیازها و مشکلات جامعه باشد، تحت تاثیر چالش‌های سیاسی اخیر بود. به همین دلیل فکر می‌کنم که مناظره دوم که در آن بحث سیاست خارجی هم مطرح شد چیز خاصی برای ملت نداشت. اکثر طرف‌ها سعی کردند همدیگر را به عنوان مقصر وضع موجود نشان دهند و غیر از مواردی که مشخص شد، ما برنامه خاص و کلانی ندیدیم .وی ادامه داد: چیزی که ما در مناظره دیدیم، فرافکنی افرادی بود که حافظ وضع موجوداند. آقای زاکانی و آقای جلیلی مسئول بسیاری از مشکلات و نارسایی‌های ناشی از بی‌سامانی سیاست داخلی و خارجی، هستند. آقای زاکانی از جمله کسانی است که جریان نواصولگرایی را به وجود آوردند از دل جریان نواصولگرایی آنچه که ما تا به حال دیدیم، بیشتر روی کار آمدن یک سری سیاستمداران ضعیف شده و سیاستمدارانی که نه تنها شأن مناصب سیاسی خودشان را افزایش ندادند، بلکه شأن این مناصب و به ویژه کرسی‌هایی که در مجلس گرفتند را پایین آوردند.
این فعال سیاسی گفت: پورمحمدی هم در مناظره آزادگی خودش را نشان داد.
وی گفت: معتقدم که کماکان کاندیدای پوششی بی محابا دارند، وعده می‌دهند چون می‌دانند که نه در عرصه انتخابات باقی خواهند ماند و نه جایگاه ریاست جمهوری را به خودشان اختصاص خواهند داد.