بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


مانیفست فلسفی بحران کرونا

‌مأموریت فلسفه در تلازم با بحران است و آنجا که همه راه‌حل‌های علمی، اجتماعی و سیاسی به بن بست‌ می‌رسند فلسفه و سیاست فلسفه آغاز‌ می‌شود. امروز فلسفه مسئولیت سنگین تاریخی نسبت به بشر بحران‌زده‌ای دارد که گرفتار ابر بحران تاریخ خویش یعنی کرونا ویروس است.
‌کتاب «هراس جهانی» نوشته «اسلاووی ژیژک» که با ترجمه «دکتر شهریار پاک‌نیا» پژوهش‌گر جامعه‌شناسی و فلسفه و ویراستاری «دکتر بیژن عبدالکریمی» فیلسوف مطرح ایرانی روانه بازار شد. کتابی فلسفی، کم حجم و اما پرمحتواست و‌ می‌توان آن را مانیفست فلسفی بحران کرونا نامید.
سبک نوشتاری خارق‌العاده این فیلسوف پرآوازه جهان غرب در نقد قدرت نظام سرمایه‌سالار و نابرابر اقتصادی در جای جای این متن جاریست، این کتاب ساختاری متکثر، استدلالی و با بن‌مایه‌های فلسفی ودر عین حال سلیس و روان دارد و طرح نظریه‌ای حیات‌بخش فلسفی و اجتماعی برای جهان کرونازده امروز است.
‌ژیژک صریح‌ترین و جنجالی‌ترین فیلسوف زنده عصر حاضر است که فلسفه را از برج عاج و قله قاف به زیر کشید و در متن واقعیت زندگی انسان به بار نشاند. کرونا ویروس؛ آزمایشگاه طرح فلسفی امروز ژیژک است.
در این اثر از هگل و مارکس و انجیل مسیح تا تارنتینو و لینچ و هیچکاک بهره می‌گیرد تا طرح نوین خویش را برای زندگی بشر امروز به تصویر کشد.
وی رستاخیزی اجتماعی را نوید‌ می‌دهد که سازوکارش عشق و همبستگی اجتماعی جهانی و همکاری انسانی است.
مخاطبان این کتاب‌ می‌توانند تمامی اقشار اجتماعی باشند چرا که این کتاب میعادگاه صلح فلسفه با سیاست زندگی است و خوانندگان زوایای پنهان این اپیدمی خانمان‌سوز را در سایه تحلیل‌های اجتماعی و فلسفی یک فیلسوف نامدار درک‌ می‌کنند. تحلیل‌هایی که در بن بست اقتصاد و جامعه و فرهنگ و سیاست، راهگشا و توأم با تغییرات رادیکال و بنیادی است.