پزشک جمهور برای ایران
رضا صادقیان( روزنامه‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


کرونا و بازگشت به عادت مطالعه

طاهر اکوانیان (روزنامه‌نگار)
با اعلام رسمی ورود کرونا به ایران و پخش شدن این بیماری، نگرانی و اظطرابی کم سابقه همه را فراگرفت. استرس ناشی از درگیر شدن با این ویروس اغلب مردم را به کنج خانه‌ها راند و باعث شد هر کس به فکر چاره‌ای برای گذراندن روزهای قرنطینه بیفتد. سرعت انتشار آن و اضطرابی که به گفته کارشناسان، سیستم ایمنی بدن را کاهش می‌دهد تا حدودی باعث ایجاد ناامیدی و روان رنجوری نیز میشود. بهواسطه شدت اخبار درباره به ویروس در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی، مردم سراسیمه به سرگرمی‌های متفاوتی پناه بردند. عده‌ای استعداد و علایق خود را حتی در این سختی‌ها بهتر شناختند و شاید مسیر آینده زندگی اجتماعی آنها با قبل از کرونا متفاوت باشد.
‎ مطالعه و کتابخوانی یکی از بهترین راهها برای مقابله با این فشارهای روانی و پریشانی‌های حاصل از هجوم کویید19و سپری کردن این دوره رعب‌انگیز است. کسانی که علاقه و شوق مطالعه را داشتند و گرفتاری‌های پایان‌ناپذیر زندگی روزمره این فرصت را از آنها گرفته بود به اجبار موقعیت مطلوبی به دست آوردند تا علایق خود را در این شرایط سخت از سر بگیرند و به این وسیله اوقات تحمیلی حضور در خانه را سپری کردند. دیگرانی هم که کمتر دل در گرو مطالعه و به خصوص کتاب داشتند توانستند با این وضعیت اخت بگیرند و روزهای تلخ زندگی را اندکی شیرین کنند. تحقیقات نشان میدهد که ۶ دقیقه کتابخوانی میتواند تا ۶۸ درصد استرس را کاهش دهد.
در حقیقت، مطالعه با ایجاد آرامش موجب کاهش استرس میشود و بهتر از سایر روش‌های معمول مانند گوش دادن به موسیقی، پیادهروی یا نوشیدن مایعات وچای بر تنشزدایی موثر است. هنوز هم که شیوع این ویروس ادامه دارد و از شواهد چنین بر می‌آید که بیشتر شده، کسانی که توانایی و حوصله در خانه ماندن دارند می‌توانند با این روش ساعات و روزهای خوشی را برای خودشان رقم بزنند تا از شر فکر کردن به کویید19 در حدی آسوده باشند. رایگان شدن و در اختیار قرار گرفتن کتابخانه‌های زیادی در این شرایط کمک قابل توجهی به مردمی است که به ناچار در خانه ماندند و از خانه مشغول خواند آثار مورد علاقه شان شدند و این می‌تواند پیش زمینه مثبتی برای همکاری بیشتر بین خوانندگان و ناشران و کتابخانه‌ها باشد.
می شود گفت که فرصتی پیش آمده تا خانواده‌ها در کنار هم به مطالعه جمعی و دورهمی بپردازند و با این کار فاصله ای را که در شرایط عادی ایجاد شده بود پر کنند. البته که نیاز نیست همه کتاب‌های مورد نیاز ولازم بهصورت فیزیکی موجود باشند بلکه علاقهمندان میتوانند از منابع معتبر الکترونیکی و صوتی آنها را دانلود کرده و مطالعه کنند. شناخت جدید و دقیق تر اعضای خانواده و گاه دوستان در این شرایط کرونایی از همدیگر می‌تواند مسیری را برای برنامه ریزی آینده فراروی آنها بگشاید تا با تفکر و اندیشیدن از این فرصت اجباری جمع نشینی‌های دیگری را ترتیب دهند و به نوعی حداکثر استفاده را برده باشند.