پزشک جمهور برای ایران
رضا صادقیان( روزنامه‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


دردنامه‌های روزنامه نگاران از رفتارهای منصوری و قاسم زاده دو قاضی همدست با اکبر طبری

زخم هایی که در حاشیه یک محاکمه سر باز کرد

همدلی| آسو محمدی: پس‌لرزه‌های پرونده عریض و طویل فساد و رشوه اکبر طبری، معاون سابق حوزه ریاست قوه قضاییه همچنان ادامه دارد. پرونده جنجال‌برانگیزی که در نوع خود بی‌سابقه بود؛ چرا که این پرونده 22 متهم دانه درشت داشت. یکی از این متهمان غلامرضا منصوری بود؛ منصوری پیشتر باعنوان بازپرس شعبه 9 دادسرای فرهنگ و رسانه شناخته می‌شد و بسیاری از اهالی رسانه و مطبوعات هنگامی که با شکایتی مواجه می‌شدند، با او سروکار داشتند. کسی که در سال 91 حکم بازداشت بیش از 20 روزنامه‌نگار را صادر کرد.
در جریان دادگاه دو روز پیش طبری، نماینده دادستان در تشریح عناوین اتهامی ردیف دوم پرونده گفت:«حسن نجفی که با دستگیری متهم اصلی پرونده به خارج از کشور متواری شد، به مشارکت در تشکیل شبکه چند نفری در امر ارتشاء، پرداخت رشوه به اکبر طبری و پرداخت رشوه به غلامرضا منصوری قاضی وقت اجرایی لواسان به مبلغ ۵۰۰ هزار یورو، متهم است.» اما فارغ از همه این موارد موضوع گزارش ما واکنش اهالی رسانه و مطبوعات و روزنامه‌نگار به فرار این قاضی است که در یک برهه زمانی، کار مطبوعاتی و رسانه‌ای آنها را فلج کرد، با حکم‌هایش زندگی و سرنوشت آنها را شاید بشود گفت که به نوعی تغییر داد.
در بهمن ماه سال 91 پرونده بازداشت گسترده روزنامه‌نگاران بسیار سروصدا کرد. علی دهقان، نسرین تخیری، ریحانه طباطبایی، ساسان آقایی، اکبر منتجبی، جواد دلیری، امیلی امرایی، صبا آذرپیک، میلاد فدایی‌اصل، کیوان مهرگان، نرگس جودکی، سلیمان محمدی، پژمان موسوی، پوریا عالمی، حسین یاغچی و فاطمه ساغرچی تعدادی از روزنامه‌نگاری بودند که در سال 91 با حکم این قاضی بازداشت شدند. حالا که اعلام شده این قاضی به جرم دریافت رشوه متهم و متواری شده روزنامه‌نگارانی که با حکم این قاضی راهی زندان شده بودند، به این موضوع واکنش نشان دادند. اکبر منتجبی، روزنامه‌نگار در توییترش نوشته:«او، غلامرضا منصوری، سال ۹۱ حکم بازداشت ۲۰روزنامه‌نگار را یک‌شبه صادر کرد. اکنون اعلام شده او فاسد بود و با دریافت بیش از ۵۰۰ هزار یورو رشوه فرار کرده است. یکی از آن روزنامه‌نگاران من بودم که با اتهام بی‌ربطی بازداشت شدم. همسرم بیماری ام‌اس داشت و دارد. آن بازداشت کذایی باعث شد بیماری‌اش عود کند و پلاکت‌های جدیدی در مغزش به‌وجود بیاید. هنوز درگیر این بیماری هستیم.» منتجبی ادامه داده:«مدتی بعد با قرار وثیقه آزاد شدم. درحالی که هیچ اتهامی نداشتم، اما بعد از ۸ سال هنوز قرار وثیقه‌ام را آزاد نکرده‌اند. آقای فراری و رشوه‌خوار، من از تو و دوستانت که مسبب بازداشت بی‌دلیلم بودید نمی‌گذرم. این را سرنمازم به خدا هم گفته‌ام. زوری ندارم. قدرتی ندارم. پشتوانه‌ای ندارم. اما نه در دنیا از شما می‌گذرم، نه در آن دنیا. دیدار ما هنگام جزای شما، چه این دنیا چه آن دنیا.»

پرونده‌سازی شکست خورده

سلیمان محمدی یکی دیگر از این روزنامه‌نگاران بود. او هم در اینستاگرامش در واکنش به فرار این قاضی نوشته است:«این عزیز دل قاضی غلامرضا منصوری است. بازپرس شعبه نهم دادسرای فرهنگ و رسانه. سال 91 این دوست‌مان حکم بازداشت من و 17 روزنامه‌نگار دیگر را در دو روز صادر کرد؛ پرونده‌سازی‌هایی که در نهایت شکست خورد. امروز در دادگاه طبری به عنوان متهم ردیف نهم که از ایران فرار کرده از او اسم بردند که فقط در یک فقره 500 هزار یورو رشوه گرفته است. قطعا وقتی آدم می‌فهمد که چنین کسی دستور بازداشتش را صادر کرده است خیلی بیشتر زورش می‌آید.»
«انفرادی۳۷روزه، به‌دستور منصوری سال ۹۱. انفرادی ۸۵ روزه به‌دستور قاسم‌زاده سال۹۶؛ از صبح نوشتم،پاک کردم. یاد امضای تمدید هر دوشون افتادم. یاد تهمت‌، دروغ‌هاشون، یاد برو وثیقه بیار، آزاده، اما باز تمدید، یاد آزار خانواده، نفرین مادرها، یاد تحقیر پشت درهای بازپرسی. خدایا تو بزرگی و ما صبور.» این پست توییتر صبا آذرپیک از روزنامه‌نگاران بازداشتی در آن سال بود.

بازداشت روزنامه‌نگاران اصول‌گرا

کبری آسوپار، روزنامه‌نگار اصول‌گرا هم نوشته:«سال ۹۱ که به‌خاطر یادداشتم در جوان، با شکایت جوانفکر، مشاور احمدی‌نژاد به دادسرای رسانه رفتم، بازپرس پرونده همین غلامرضا منصوری بود که امروز در دادگاه طبری، فرارش از کشور اعلام شد. بعدتر به‌خاطر دو روز تاخیر در تحویل دفاعیه، علیرغم هماهنگی وکیل روزنامه با او، حکم جلبم را صادر کرد.»
امیر ابتهاج هم با یادآوری دوران سعید مرتضوی می‌نویسد:«نام‌هارو تکرار کنیم: سعید مرتضوی، بیژن قاسم‌زاده، غلامرضا منصوری. هرکس رسانه‌ای رو بست و سانسور رو گسترش داد، دزد و فاسد از آب در اومد!»
فریور خراباتی هم نوشته است:«امثال بیژن قاسم‌‌زاده و غلامرضا منصوری علاوه بر تباه کردن عمر خیلی از روزنامه‌نگارها، مایی که صابون‌شون مستقیما به تن‌مون نخورده بود رو هم تبدیل به یه سری نویسنده بزدل و منفعل و بی‌خاصیت کردند که وقت نوشتن از سایه‌ی خودمونم می‌ترسیم!» اما فقط غلامرضا منصوری نبود که برای اهالی رسانه حکم‌ می‌زد و تهدید می‌کرد. بیژن قاسم‌زاده هم یکی دیگر از متهمان این پرونده بود که به فساد و رشوه متهم شده است. قاسم‌زاده بازپرس سابق دادسرای فرهنگ و رسانه است که خبرنگاران و رسانه‌ها دل خوشی از او ندارند. او کسی است که دستور فیلتر تلگرام را صادر کرده و در پرونده‌های جنجالی مثل بازداشت تتلو و فرستادن سوشا مکانی به زندان اوین و همچنین محاکمه حمید بقایی حضور داشته، اکنون به عنوان یکی از متهمان اصلی پرونده فساد طبری در دادگاه حضور یافته است. وحید اشتری، فعال رسانه‌ای در این باره نوشته است:«هرکس در دهه گذشته خاطره تلخ از دادسرای رسانه دارد و بیژن قاسم‌زاده را در دادگاه طبری می‌بیند نمی‌تواند خوشحالی‌‌اش را مخفی کند. البته اینها ۳ قلو بودند. قل دیگر منصوری بود که با پایان دوره آقای آملی از کشور خارج شد و هیچ خبری از ایشان در دسترس نیست. یک قل دیگر هم حالا بماند...»

فریادهای گوشخراش قاضی فاسد

در این میان زینب کریمیان، روزنامه‌نگار هم در واکنش به اتهام بیژن قاسم‌زاده در یک رشته توییت از نحوه برخورد خشونت‌آمیز او با خودش و پدرومادرش نوشته است:«برای من او یادآور هشت ماه تمدید بازداشت موقت در سلول انفرادی است! یادآور فریادهای گوشخراش بر سر پدر و مادرم که در راهروی دادسرای شعبه دو فرهنگ و رسانه می‌ایستادند تا فرزندشان که ممنوع تماس و ممنوع‌الملاقات بود، حتی شده برای یک لحظه ببیند! یادآور فریادهای بنویس کریمیان جاسوسی! تو اغتشاشات دست داشتی! بنویس باز هم در ارتباط بودی!! پرستویی! بنویس!! یادآور دستگیری در سن ۳۰سالگی و تبرئه در سن ۳۴سالگی است! چهارسال!! او امروز نشسته بر صندلی دادگاه و من عکسش را در «تلگرام» نگاه می‌کنم و هنوز هم بغض می‌کنم، هنوز هم می‌ترسم.»
کریمیان در ادامه می‌نویسد: هنوز صدایش می‌آید! من بغض می‌کنم از آن همه ظلمی که یکی از عواملش او بود! کاش در این صحنه‌ها! مرور کنی که چه زندگی‌هایی از جوان‌هایی گرفتی که بی‌گناه بودند! مرور کنی صدای فریادت را بر پدران جانبازی که در مقابلت سکوت کردند و دم نزدند! می‌دانی چرا! گوشت‌شان زیر دندان‌های تیزت بود!»
اما یاسر هم یکی از کاربران فضای مجازی با تلمیح به حدیثی از امام صادق در صفحه شخصی‌اش نوشته است:«محاکمه بیژن قاسم‌زاده تا حدی مصداق همون حدیث امام صادق(ع) هست که فرمودن: «نمیرد کسی که بابت گناهی کسی را سرزنش کند تا خود مرتکب آن گناه نشود. خدایا عاقبت مارو به شر نکن. کسی که با یکه‌تازی در صدور حکم همه‌رو قلع و قمع می‌کرد امروز تو جایگاه اتهام نشست‌.» واکنش‌ها در این باره زیاد است. چرا که این بازپرس در این سال‌ها یکی از خبرسازترین بازپرس‌هایی بوده است که اسمش در صدر اخبار بود. او حتی به ظنزنویس‌های مطبوعاتی هم رحم نکرد. آیدین سیارسریع، طنزنویس مطبوعات هم به روایت خاطره خود از برخورد او می‌نویسد:«رفتم تو اتاقش. می‌ترسیدم. اما آن روز آرام بود. آهسته گفت پسر چرا این چیزا را می‌نویسی؟ جوابی نداشتم. واقعا برای چی می‌نوشتم؟ قاسم‌زاده درست می‌گفت. نوشتن و شوخی با آدم‌های خطرناک به هیچ وجه عقلانی به نظر نمی‌رسید. ولی بیژن تو هم که عاقل بودی آخرش این‌جوری شد که!»