بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


چشم انداز

نصب بنرهای معنادارجلوی سفارت روسیه

نصب بنرهای معنادار جلوی سفارت روسیه خبرساز شد.
به گزارش خبرآنلاین، در پی حمایت روسیه از ادعای بی‌اساس امارات در رابطه با مالکیت جزایر سه‌گانه ایران، شهرداری تهران بنرهایی با عنوان “جزیره ابوموسی؛ جمعیت ۸۸ میلیون” در مقابل سفارت روسیه نصب کرده است.

توضیح سخنگوی شورای نگهبان درباره یک ادعا

فارس نوشت: سخنگوی شورای نگهبان درمورد نقل قول‌هایی که در رسانه‌ها درباره دیدار اعضای شورا با رهبر انقلاب نسبت به صلاحیت برخی اشخاص و همچنین در خصوص مقوله عدم احراز مطرح شده، توضیحاتی را ارائه کرد.
«هادی طحان نظیف» سخنگوی شورای نگهبان، درباره شایعاتی که پیرامون دیدار اعضای شورای نگهبان و رهبر معظم انقلاب مطرح می شود، گفت: ما در دیداری که با رهبر معظم انقلاب داشتیم در ابتدا ایشان در خصوص وظایف مختلفی که شورا دارد، صحبت و از زحمات شورای نگهبان تقدیر و تشکر کردند. واقعیت این است شورای نگهبان وظایف مختلفی دارد که یکی از آنها نظارت بر انتخابات است. در همین ایام هم که شورای نگهبان درگیر مساله انتخابات است، این شورا به صورت ۳ نوبته درگیر بررسی برنامه هفتم است.
وی ادامه داد: انتخابات تقریبا هر ۲ سال یک بار است اما ما روزانه پا به پای مجلس و در جلسات مفصل، مصوبات مجلس را بررسی می‌کنیم و گاهی ساعت‌ها نسبت به یک موضوع بحث می‌شود و در نهایت هم با رای‌گیری جمع‌بندی می‌شود. لذا رهبر انقلاب تقدیر و تشکری از شورای نگهبان داشتند و نسبت به جایگاه شورا و بحث‌های مربوط به انتخابات مواردی را مطرح کردند و در خصوص انتخابات هم فرمودند که همه دستگاه‌ها برای مشارکت پرشور تلاش کنند.
عضو حقوقدان شورای نگهبان درباره پاسخ به سوالی درمورد نقل قول‌هایی که در رسانه‌ها درباره این دیدار می‌شود، نسبت به صلاحیت برخی اشخاص و همچنین در خصوص مقوله عدم احراز گفت: مسائل گفته شده در برخی رسانه‌ها در جلسه‌ای که اعضای شورای نگهبان خدمت رهبرمعظم انقلاب بوده‌اند، به شکلی که نقل شده در جلسه طرح نشده است. اساسا برخی از اشخاصی که این روزها اسمشان مطرح می‌شود، در تمام ادواری که در انتخابات مجلس شرکت کرده‌اند، توسط شورای نگهبان تأیید صلاحیت شده‌اند و بعضا الان هم نماینده مجلس هستند. نظر اخیری هم که نسبت به این افراد داده شده، نظر شورای نگهبان نبوده بلکه نظر هیئت‌های اجرایی بوده است که در همان زمان هم ما خطاب به همه کسانی که صلاحیت‌شان تایید نشده بود، اعلام کردیم که فرصت اعتراض نسبت به نظر هیات‌های اجرایی دارند.
وی در پایان گفت: ما الان در حال بررسی این اعتراض‌ها هستیم و این بررسی‌ها تا ۱۴ دی ادامه دارد و بعد از آن هم نتیجه ابلاغ می شود که البته آنجا هم باز کار تمام شده‌ و نهایی نیست و پس از هیات‌های نظارت، خود شورای نگهبان فرصت دارد که اگر اعتراضی وجود دارد، آن را بررسی کند.

500 محافظ رئیسی در سفر پرند
به گزارش خبر آنلاین، نوروزی نماینده مجلس درباره سفر رئیسی به پرند گفته است؛« ۴۰۰، ۵۰۰ محافظ به همراه رئیس جمهور می‌ریزند و به صورت محدود افتتاحیه صورت بگیرد، مردم باید دور بایستند ...وقتی می‌گویم منظور این نیست که افراد با تیر و تفنگ بودند. این سبک مدیریت ما سبک انقلابی به خود نگیرد این مشکلات را خواهیم داشت.»

نگرانی از کاهش دارایی‌های خارجی بانک مرکزی
داده‌های بانک مرکزی ایران نشان می‌دهد که دارایی‌های خارجی این بانک که در اسفند سال پیش معادل ۶۸۲ هزار و ۴۳۰ میلیارد تومان بوده تا شهریور گذشته ۲۷.۸ درصد معادل ۱۸۹ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است.
به گزارش بلومبرگ، این افت، افزون بر این که موجب ابراز نگرانی برخی کارشناسان اقتصادی شده، خبرگزاری تسنیم را نیز بر آن داشت تا با انتشار گزارشی خواستار شفاف‌سازی بانک مرکزی ایران در خصوص جزئیات دقیق کاهش خالص دارایی‌های خود شود. اما دارایی‌های خارجی چیست، چه اهمیتی دارد و چرا کاهش آن نگران کننده است؟ بانک مرکزی به عنوان بانک مادر بانک‌ها مسئول تنظيم و اجرای سياست پولی یک کشور با هدف حفظ موازنه پرداخت‌ها، تسهيل بازرگانی خارجی، ايجـاد نقـدينگی ارزی، کنتـرل بـازار داخلـی ارزهای خارجی، حفظ و ارتقای درجه اعتبار کشور و مهم‌تر از همه حفظ ارزش پول ملی و کمک به رشد اقتصادی است. بانک‌های مرکزی برای دستيابی به این اهداف ناگزیر به نگه‌داری ذخاير خارجی هستند. ذخایر خارجی که توسط بانک‌های مرکزی نگه‌داری می‌شود، معمولا به شکل ارزهای خارجی و طلا است. به عنوان نمونه، ذخایر خارجی بانک مرکزی اروپا به طور عمده شامل ارزهای خارجی به ویژه دلار آمریکا، ین ‌ژاپن و یوآن چین و نیز طلا و حق برداشت ویژه از صندوق بین‌المللی پول (SDR) است.این ذخایر عمدتا از نقدشونده‌ترین دارایی‌های پولی و مالی تشکیل می‌شود. بر همین اساس، گزارش صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد که بیش از ۵۹ درصد ذخایر ارزی کشورهای جهان شامل دلار آمریکا و نزدیک به ۲۰ درصد آن نیز شامل یورو است.   
همچنین، ایالات متحده آمریکا (۸۱۳۳ تن)، آلمان (۳۳۵۲ تن)، ایتالیا (۲۴۵۱ تن) و فرانسه (۲۴۳۶ تن) دارای بیشترین ذخایر طلا در جهان هستند.