بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


یک قهرمان المپیک به کادر فنی تیم ملی پیوست

دایره «خودی _ غیر خودی» در کشتی شکسته می‌شود؟

همدلی| سیگنال هایی که از کمپ محصور شده تیم‌های ملی کشتی مخابره می‌شود نشانه هایی از شکسته شدن دایره خودی و غیر خودی در ورزش اول ایران است.
انگار صدای منتقدان به قهرمان پریروز ، سیاستمدار دیروز و رئیس امروز فدراسیون کشتی یعنی علیرضا دبیر رسیده است؛ تازه ترین سیگنال هم اضافه شدن یک قهرمان کشتی به کادر فنی تیم ملی بود؛ احسان لشگری دارنده مدال برنز المپیک 2012 لندن!
ضعف کوچینگ کادر فنی در  دوره‌های اخیر مسابقات جهانی کشتی نکته‌‌‌ای نبود که در میان برخی حماسه سرایی‌های احساسی و شیفتگان سفرهای برون مرزی در رسانه هایی همچون صدا و سیما گم بشود؛ به واقع کشتی ایران در دو دوره اخیر رقابت‌های جهانی در شرایطی که خبری از تیم ملی کشتی روسیه به عنوان جدی ترین رقیبش در راه فتح سکوی قهرمانی جهان، نبود باز هم نتوانست سرود قهرمانی بخواند.
در این راستا عمده ترین دلیلی که کارشناسان و ناظران کشتی برای این مساله برشمردند ضعف و نبود تجربه کافی کادر فنی تیم ملی بود؛ جایی که پژمان درستکار و جملگی دستیارانش حتی یک مدال جهانی در کارنامه خود نداشتند و طبیعی است چنین کادری نمی تواند نکته جدیدی برای شاگردانی داشته باشد که با کوله باری از مدال و افتخار روی تشک حاضر می‌شوند! بویژه سرمربی تیم ملی که بدون سابقه هدایت تیم‌های ملی در راس کار قرار گرفته بود و بسیاری بر این باور بودند که سابقه دو، سه دهه دوستی صمیمانه او با علیرضا دبیر عامل اصلی انتخابش به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی بوده است.
پس از مسابقات جهانی بود که علیرضا دبیر خود زمزمه تقویت کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد را رسانه‌‌‌ای کرد، او اما تا بازی‌های آسیایی هانگژو نیز صبوری کرد و با کسب نتایج معمولی در آن رویداد و البته شکست هایی دو.ر از ذهن برخی کشتی گیران دبیر را بیشتر به فکر فرو برد و سرانجام در فینال لیگ کشتی وقتی پنج کشتی گیر روس یکی پس از دیگری مقتدرانه ملی پوشان ایران را در قالب تیم‌های باشگاهی شکست دادند، دبیر به آنچه تصورش نمی کرد و بقیه پیش بینی می‌کردند، رسید. پژمان درستکار باید می‌رفت. او استعفا داد تا فضای جدیدی گرداگرد تشک تیم ملی کشتی شکل بگیرد.
پایان پروژه‌های عمرانی و تمرکز روی قهرمانی
علیرضا دبیر که روزگاری خود در قامت کشتی گیر به بالاترین افتخار یک ورزشکار یعنی به مدال طلای المپیک آن هم در سیدنی 2000 دست یافته بود در شرایطی که سال‌‌ها در کسوت عضو شورای شهر تهران در کنار مردان سیاسی نشست و برخاست داشت و البته هنوز هم به طور کلی از حال و هوای سیاست فارغ نشده است، پس از برعهده گرفتن ریاست فدراسیون کشتی همان رویه معمول برخی مدیران کشورمان را در پیش گرفت؛ مدیر قبلی و تیمش همگی بد و من خوب که برای آباد کردن آماده ام!
دبیر بر صندلی‌‌‌ای جلوس کرد که پیشتر رسول خادم قهرمان نامدار کشتی در اختیار داشت و در تمام سال هایی که خادم سکاندار بود دبیر و تیمش در خفا و ظاهر منتقد سرسخت او بودند.
هرچند دایره تنگ خودی‌‌ها که دبیر گرداگرد خود ساخته بود بر خلاف انتظارش نتوانست او را به هدف اصلیش یعنی قهرمانی جهان برساند اما ارتباطات سیاسی او باعث شد پول هنگفتی به کشتی تزریق شود؛ پولی که بخشی از آن صرف توسعه کمپ تیم‌های ملی کشتی شد و محصور و منحصر کردن بخشی از ضلع غربی مجموعه ورزشی آزادی ثمره این ارتباطات دبیر بود که عاید کشتی شد.به واقع پایان این پروژه‌‌ها و در پیش بودن بازی‌های المپیک پاریس نگاه دبیر را بیش از پیش متوجه قهرمانی کرد.
کاوه و تعریف نقش بزرگتری برای او
پس از کنار رفتن درستکار، علیرضا دبیر با اینکه هدایت تیم ملی را به محسن کاوه یکی دیگر از افراد مورد وثوق خود داد؛ اما کاوه سالیان متمادی در قالب مربی و سرمربی در تیم‌های ملی حضور داشت و به قول خودش بسیاری از منتقدان کشتی شاگرد خود او بوده اند. او همان روزی که هدایت تیم ملی را برعهده گرفت عنوان کرد دوقطبی درکشتی(اشاره به دبیر-خادم) را قبول ندارد و همه وامدار کشتی هستند؛ همین اظهار نظر گویای باز شدن دایره‌‌‌ای خودی و غیر خودی در کشتی بود که انگار از عالم سیاست ناخواسته به تشک کشتی هم رسیده بود.
توجه به پشتوانه‌‌ها با یک قهرمان
غلامرضا محمدی هم دارنده چندین مدال جهان با سال‌‌ها سابقه هدایت تیم‌های ملی سکاندار تیم ملی نوجوانان و مدیر تیم‌های پایه کشتی آزاد شد و با همان ادبیات که برای خدمت آمده است، کار را بر عهده گرفت تا فدراسیون کشتی نشان دهد از پشتوانه سازی غافل نیست چرا که همین ستاره هایی که امروز فدراسیون برای درخشش در المپیک به آنها دل بسته، ثمره تلاش همان هایی است که دبیر غیر خودی می‌پندارد!
اضافه شدن دو قهرمان به کادر فنی
مهدی تقوی دارنده دو مدال جهانی همزمان با مسابقات کشتی آزاد قهرمانی کشور و انتخابی تیم ملی به عنوان عضو کمیته فنی مسابقات انتخاب شد و به واقع با حضور او وزن دادن به کادرفنی تیم ملی آغاز شد؛ او بلافاصله پس از مسابقات به عنوان یکی از مربیان جدید تیم ملی معرفی شد. این پایان کار نبود و دیروز از فدراسیون کشتی خبر رسید احسان لشگری که دو مدال برنز المپیک و جهان را نیز در کارنامه دارد؛ کسی که ارتباط بسیار صمیامانه‌‌‌ای با رسول خادم داشت نیز به کادرفنی تیم ملی اضافه شده است؛ کسی که می‌تواند مربی قابل اتکایی برای کشتی گیران  دو، سه وزن بالا باشد. حضور او این بارقه امید را ایجاد کرد که منافع ملی و پیشرفت کشتی کشور بر نگاه سلیقه‌‌‌ای و محفلی در کشتی به تدریج سایه می‌اندازد و دایره خودی و غیر خودی شکسته می‌شود.
لشگری با همه توان آمد
احسان لشگری، ساعاتی پس از پیوستن به کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد گفت: هر کشتی گیری به کشتی دین دارد و برایم مهم نیست که مربی اول یا پنجم باشم، بلکه برایم مهم است که به کشتی این کشور خدمتی کرده باشم. من نیز به عنوان کسی که سال‌‌ها در کشتی و تیم ملی بوده تمامی تجربیاتم و هرچه در توان دارم را در خدمت کشتی و تیم ملی خواهم گذاشت.وی تصریح کرد: البته زمان کارنامه افراد را مشخص می‌کند و بنده هم استثناء نیستم و با شناختی که همه از روحیه من دارند و با من کار کردند، احساس می‌کنم که می‌توانم کمکی هر چند کوچک به کشتی کشور کنم.
نماهنگ هایی که منتشر می‌شود
این نکته را هم اضافه کنیم که فدراسیون کشتی در هفته‌های اخیر از طریق وب سایت رسمی خود با ساخت و انتشار نماهنگ افتخارآفرینی قهرمان کشتی در ده‌های اخیر خط خبری «همگی در کنار و برای کشتی» را بیش از پیش ترویج می‌کند؛ جایی که حتی نماهنگی از افتخارآفرینی و نمایش چشم نواز تکنیک و  تاکتیک رسول خادم در دوران قهرمانی نیز ساخته و متشر شد.