پزشک جمهور برای ایران
رضا صادقیان( روزنامه‌نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2453
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


مدیر عامل سازمان منطقه ویژه پارس:

تسهیل ‌‌سرمایه‌گذاری زمینه ساز جهش تولید و اشتغال زایی است

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، تسهیل زمینه‌های جذب سرمایه برای ترغیب و تشویق فعالان اقتصادی و صاحبان صنایع کشور به ‌‌سرمایه‌گذاری در پارس جنوبی را زمینه ساز جهش تولید خواند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه پارس، ایرج خرمدل در جلسه شورای مدیران این سازمان تصریح کرد: امسال که توسط مقام‌معظم رهبری به عنوان سال جهش تولید نام گذاری فرمودند، برای صنعت نفت یک سال سرنوشت ساز است و سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به عنوان پشتیبان تولید در پارس جنوبی، وظیفه ومسئولیت بسیار مهم، راهبردی و سنگین تری دارد. از ما مدیران در این سازمان توقع و انتظار بیشتری می‌رود که در این زمینه از هیچ کوششی دریغ نکنیم.
وی ادامه داد: وقتی می‌بینیم جهش تولید در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در تامین درآمدهای ملی کشور، پویایی اقتصاد، اشتغال زایی و تقویت معیشت مردم اثرگذاری مستقیم دارد، سنگینی این وظیفه و مسئولیت پذیری را بیشتر حس می‌کنیم و لذا درک می‌کنیم که تلاش مضاعف هر یک از مدیران و کارکنان این سازمان ارتباط مستقیم با تقویت زیرساخت‌های توسعه، خدمت رسانی بهتر دولت به مردم و از همه مهمتر سربلندی نظام خواهد داشت.
خرمدل افزود: تمامی بخش‌های سازمان باید برای زمینه سازی در جهت افزایش ‌‌سرمایه‌گذاری و اشتغالزایی با توسعه صنایع پایین دستی، بسیج شوند تا بتوانیم به معنای واقعی شاهد جهش تولید و تحقق اهداف مورد نظر مقام معظم رهبری در پایتخت انرژی کشور باشیم؛ معنی جهش تولید این است که یک ‌‌سرمایه‌گذار که می‌خواهد واحد تولیدی خود را در پارس جنوبی راه اندازی کند نباید در پیچ و خم‌های بروکراسی اداری معطل بماند و دلسرد شود.
وی توصیه کرد: از همه مدیران سازمان انتظار می‌رود با اراده جدی پیرامون تحقق این شعار و در واقع عملیاتی کردن جهش تولید در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس مبتنی بر اصول خدمتگزاری و خدمات رسانی جهادگونه و صادقانه تلاش کنیم و اگر چنانچه مشکل و یا کمبودی وجود دارد باید با ارائه راهکارهای اجرایی، گام‌های محکم ترو موثری در این زمینه برداریم. خرمدل خطاب به مدیران سازمان تاکید کرد: باید ضمن رصد و تحلیل وضعیت موجود برای هر کدام از حوزه‌های عملیاتی خود، یک برنامه قابل اجرا و موثر تنظیم کنیم؛ نیازها، فرصت‌ها و مشکلات احصا شده و در کوتاه ترین زمان ممکن با بهترین برنامه‌ها به نتایج مطلوب و هدف گذاری شده برسیم.
اتفاقات اخیر در بازار انرژی دامن‌گیر گاز نیز شده است و طبق گفته کارشناسان، بازار جهانی ۶۰۰ میلیارد دلاری گاز با اشباع عرضه فوق‌العاده بالایی دست و پنجه نرم می‌کند و احتمال کاهش بیشتر قیمت گاز نیز وجود دارد. به‌گزارش ایسنا، با گذشت بیش از یک ماه از اتفاق فراموش نشدنی سقوط قیمت نفت به پایین صفر، احتمال قیمت‌های منفی برای بازارهای انرژی کنار نرفته است. معامله‌گران و تحلیلگران می‌گویند ممکن است هنوز بدترین وضعیت ممکن در این بازار به وقوع نپیوسته باشد. افت تقاضا و اشباع ظرفیت مخازن، زمینه را برای منفی شدن قیمت‌ها در برخی از نقاط جهان فراهم کرده است. این وضعیت نشان می‌دهد که صنعت انرژی جهانی هنوز فاصله زیادی با احیای کامل از افت تقاضای ناشی از شیوع ویروس کرونا دارد و مشکلات بیشتری برای تولیدکنندگان از میادین نفتی شیل تگزاس گرفته تا جزیره کرتیس استرالیا وجود دارد. برخلاف بازار نفت هیچ نشانه‌ای از واکنش هماهنگ تولیدکنندگان گاز برای مقابله با اشباع عرضه وجود ندارد و به معنای آن است که هر گونه سقوط قیمت طولانی‌تر و شدیدتر خواهد بود.
گاز که برای تولید برق در نیروگاهها و گرمایش و خوراک برای مواد شیمیایی و کودها مورد استفاده قرار می‌گیرد، پس از این که دمای هوای ملایمتر در زمستان سال گذشته باعث تقاضای کمتر شد، در آستانه شروع وحشتناکی در سال ۲۰۲۰ بود. اما با گسترش شیوع پاندمی ویروس کرونا که باعث سقوط تقاضا شد، اوضاع از بدتر به وخیمتر تغییر یافت و خریداران بزرگ مجبور شدند از تحویل محموله‌ها امتناع کنند. در این بین فروشندگان بزرگ جهان تولیدشان را به حد کافی کاهش نداده‌اند؛ در حالی که مخازن گازی نزدیک به تکمیل ظرفیتشان هستند. مانند سقوط موقتی قیمت نفت به منفی ۴۰ دلار در آوریل که به دلیل نگرانی از کمبود ظرفیت نگهداری نفت مازاد تقاضا روی داد، عامل اصلی سقوط قیمت به زیر صفر در بازار گاز، عدم وجود ظرفیت نگهداری گاز مازاد عرضه خواهد بود. معامله‌گران و تحلیلگران به اروپا به عنوان نخستین بازاری اشاره کرده اند که احتمالا به نقطه بحران می‌رسد و ممکن است تبعات آن برای خریداران و فروشندگان از آمریکا گرفته تا آسیا منعکس شود. در حالی که در بازار نفت اتحاد تولیدکنندگان تحت هدایت عربستان سعودی و روسیه به مدیریت عرضه و تقویت قیمتها پرداخته‌اند اما بازار گاز فاقد یک رویکرد هماهنگ است و در نتیجه مازاد عرضه فعلی مورد رسیدگی قرار نگرفته است.