بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


بازار

نان‌ لواش در تهران کوچک شد
بازرسی اصناف کشور از کم‌فروشی در وزن چانه نان در برخی نانوایی‌های شهر تهران خبر داد و اعلام کرد که نانوایی‌های متخلف به سازمان تعزیرات حکومتی معرفی می‌شوند.
به گزارش همدلی، بازرسی اصناف کشور اعلام کرد: در بازدید از نانوایی‌های لواشی سطح شهر تهران شاهد کم‌فروشی چانه نان در برخی نانوایی‌ها بوده‌ایم طوری‌که نان‌های لواش این نانوایی‌های متخلف آب رفته و کوچک شده است.
طبق مصوبه دولت وزن چانه نان لواش باید ۱۶۰ گرم باشد در حالی که بازرسی‌ها از برخی نانوایی‌ها نشان داده وزن چانه‌های نان ۴۰ گرم، ۷۵ گرم تا ۸۰ گرم است و این نانوایان اقدام به کم‌فروشی می‌کنند.

===

خودروهای چینی سه برابر گران می‌شود
یک کارشناس صنعت خودرو گفت: خودرویی که در چین حتی با احتساب نرخ دلار آزاد حدود ۵۰۰ میلیون تومان قیمت دارد در کشور ما ۱.۵ میلیارد تومان از سوی مونتاژکاران به فروش می‌رسد.
به گزارش تسنیم، حسن کریمی سنجری افزود: خودروهای مونتاژی با حاشیه سود بالا عرضه می‌شوند و قیمت تعیین شده برای این خودورها ۲ تا 2.5 برابر قیمت محصول آماده در کشور چین است.
وی ادامه داد: نرخ بهره‌وری در شرکت‌های مونتاژکار بسیار پایین‌تر از شرکت‌های دولتی است و بهره‌وری منابع انسانی و مالی در مونتاژکاران قابل قبول نیست. از طرفی همین شرکت‌ها مدعی هستند تا در واگذاری خودروسازان دولتی بتوانند شرکت‌های دولتی را تصاحب کنند.
کریمی سنجری افزود: علاوه بر سود کلان، سوءمدیریت در شرکت‌های مونتاژی نیز بر قیمت اثر گذاشته و باعث شده تا هزینه‌های خودروهای مونتاژی افزایش یابد و این هزینه‌ها از جیب مردم تامین شود. از طرفی برای خودروهای مونتاژی یک بازار بی‌رقیب ایجاد شده که ناشی از تورم، تحریم و وارد نشدن خودرو به میزان نیاز است.

====

واردات پارچه 6 برابر شد
براساس داده‌های رسمی در 6 سال اخیر واردات پارچه به کشور 6 برابر شده و از طرفی ارزآوری صنعت نساجی به شدت نزول کرده است.
به گزارش اکوایران، داده‌های اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مهر ماه نشان می‌داد که تامین ارزی صنایع نساجی در نیمه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل افتی حدود 8درصدی داشته است. این آمار نشان می‌هد در گذشته عمدتا ایران از ترکیه واردات غیررسمی پوشاک داشته اما اکنون این قاچاق بیشتر از بنگلادش و به صورت تناژی و با قیمت بسیار پایین انجام می‌شود.
همچنین داده‌های اتاق تهران نشان می‌دهد تعداد کل واحدهای تولیدی در صنعت نساجی ایران 47هزار واحد بوده و این رقم در ترکیه به 241هزار واحد می‌رسد. همچنین کل صادرات ترکیه در سال گذشته معادل 343میلیارد دلار بوده که سهم صنعت نساجی در آن 34.9میلیارد دلار است حال آنکه ارزش صادرات ایران طی همین مدت، 77 میلیارد دلار برآورد شده که سهم صنعت نساجی درآن از حدود 700 میلیون دلار فراتر نمی‌رود.
«ایمان مقدم» عضو کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران در این باره می‌گوید: از سال 1396 تا 1401 واردات پارچه 6 برابر شده در حالی‌که طی این مدت برای تولید این پارچه‌ها نیز سرمایه‌گذاری بسیاری صورت گرفته است. وی با بیان اینکه دولت ترکیه از صنایع نساجی این کشور برای حضور در نمایشگاه‌ها حمایت می‌کند، می‌افزاید: اگر در ایران نیز چنین حمایت‌هایی صورت نگیرد، همین صادرات 700 میلیون دلاری صنعت نساجی هم از دست خواهد رفت.

=====

میوه‌خشک‎های میلیونی روی سفره‌های یلدا
در بازار آجیل و خشکبار، قیمت یک کیلو انبه خشک به مبلغ یک میلیون و ۷۴۰هزار تومان رسیده است.
به گزارش اقتصادآنلاین، بررسی اقلام میوه‌های خشک گران‌قیمت عمدتا وارداتی نشان می‌دهد که قیمت یک کیلو آناناس خشک به ۵۸۶هزار تومان رسیده است. همچنین موز خشک پاکستانی درجه یک 534هزار تومان، کرن بری خشک 750هزار تومان، بلوبری خشک دو میلیون تومان، گیلاس خشک تایلندی 890هزار تومان، زغال‌اخته خشک طارم هر کیلو 698هزار تومان و نارگیل خشک 790هزار تومان در بازار به فروش می‌رسد.