مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور:
قیمت گوشت با توزیع در میادین، کم نمیشود
همدلی| مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور، دلیل بالا بودن قیمت گوشت گوسفندی در بازار را افزایش هزینههای تولید خواند و گفت: عرضه محدود گوشت وارداتی در چند فروشگاه و میادین منجر به تنظیم بازار نمیشود.افشین صدر دادرس در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه قیمت دام زنده سبک به کیلویی ۲۰۵ تا ۲۱۰هزار تومان رسیده، گفت: این افزایش قیمت دلایل متعددی دارد که یکی از آنها کاهش جمعیت دامی است. قیمت دام تابع عرضه و تقاضاست و هر نوسانی در عرضه میتواند قیمت را تغییر دهد.وی ادامه داد: هزینههای تولید بالا رفته است. قیمت جو گرچه در مقطعی کاهشی شد و به حدود ۸۰۰۰ تومان رسید اما مجددا افزایش یافت و در حال حاضر قیمت آن به حدود کیلویی ۱۰هزار تومان رسیده است. کرایههای حمل و نقل نیز افزایش یافته است.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور، یکی از عوامل مهم در بالا بودن هزینههای تولید را افزایش قیمت دام پایپرواری عنوان کرد و گفت: دام پایپروار یعنی دامهای لاغری که باید چاق شوند. چون جمعیت این دامها کاهشی شده، قیمت آن نیز افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه واردات نیز قیمت تمامشده تولید را بالا میبرد، گفت: در تابستان ۱۴۰۲ که واردات گوشت بیشتر شد، قیمت تمامشده تولید داخل بالا رفت و کشتار در کشتارگاهها کمتر شد. این یعنی واردات تاثیر منفی در تولید داشته است. از طرفی واردات نتوانسته بازار را به درستی پوشش دهد و هنوز قیمت گوشت در سطح شهرها نسبت به مراکز کنترل شده در تهران برای مصرفکنندگان بالاست.این فعال صنعت دام با بیان اینکه عرضه محدود گوشت وارداتی در چند فروشگاه و میادین منجر به تنظیم بازار نمیشود و واردات نمیتواند تنظیمگر بازار باشد، اظهار کرد: اگر افزایش قیمت گوشت ناشی از سوداگری و سودجویی عوامل تولیدکننده و توزیعکننده بود، با عرضه گوشت وارداتی بازار تنظیم میشد اما این افزایش قیمت به دلیل افزایش هزینههای تولید است.
باید در کوتاهمدت برای افزایش قدرت خرید مصرفکنندگان و در میانمدت و بلندمدت برای کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری تولید فکر کرد.