بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


بازار

توصیه معاون بازرسی و نظارت اصناف ایران
دو هفته مرغ نخرید، ارزان می‌شود
معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران گفت: با تدبیر انجام شده در وزارت صمت و تأمین به‌موقع نهاده‌های دامی، از دو هفته دیگر شاهد آرامش در بازار مرغ و روند کاهشی قیمت‌ها خواهیم بود.
به گزارش تسنیم، بهنام نیک‌منش افزود: مهمترین عامل گرانی عدم توزیع به‌موقع نهاده‌های دامی با قیمت مصوب توسط وزارت صمت است. مرغداران برای تأمین نهاده‌های دامی به بازار آزاد روی آوردند که این امر تأثیر زیادی در افزایش قیمت‌ها از زنجیره تولید تا توزیع داشت.وی با اشاره به تلاش دست‌اندرکاران برای کنترل قیمت مرغ در بازار گفت: قیمت نهاده‌های تأمین‌شده از بازار آزاد تأثیرات خود را به‌روی محصول نهایی گذاشته است و تا دو هفته نمی‌توان قیمت‌ها را کاهش داد.

دولت توان افزایش 30درصدی حقوق را ندارد
رئیس سازمان برنامه و بودجه اظهار کرد که با بررسی منابع‌ مالی موجود به این نتیجه رسیدیم که توان افزایش ۳۰درصدی حقوق شاغلان را نداریم.به گزارش همدلی، داوود منظور در همایشی با موضوع «اقتصاد ایران، اصلاح ساختارها، رفع ناترازی‌ها و نقش‌آفرینی نوین در عرصه بین‌الملل» عنوان کرد که همه ما در سالی که تورم نسبتا بالایی داشتیم، علاقه‌مند به بالا بردن میزان حقوق‌های سال بعد هستیم و حداقل ۲۵ تا ۳۰درصد افزایش حقوق داشته باشیم اما با حساب و بررسی منابع‌مان، می‌بینیم که ظرفیت پرداخت ۳۰درصد افزایش حقوق به شاغلان را نداریم.وی افزود: اگر در شرایط تورمی بتوانیم درآمد کارکنان را افزایش دهیم باعث خرسندی همه است اما اگر نتوانیم چه می‌شود؟ هزینه افزایش حقوق قطعی است اما درآمد اتفاق نمی‌افتد و بودجه دولت را ناترازتر می‌کنیم و دولت هم به بانک مرکزی و بانک‌ها متوسل می‌شود و در نتیجه ناترازی در بانک‌ها اتفاق می‌افتد و منجر به اضافه‌برداشت می‌شود، پایه پولی بالا رفته و در نتیجه شاهد تشدید تورم خواهیم بود.

مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران گزارش داد
نقش گرانی مسکن
در کاهش فرزند آوری
آمارها نشان می‌دهد که گرانی مسکن در سال‌های اخیر علاوه بر پیامدهایی مانند بدمسکنی و حاشیه‌نشینی، پیامدهای دیگری مانند عدم تمایل خانوارها به فرزندآوری داشته است.به گزارش همدلی، نتایج نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران در تیر ماه 1400 نشان می‌دهد، 68.1درصد از شهروندان در سطح ملی کاملا و زیاد و 11.6درصد تاحدی درباره مسکن و تامین اجاره آن در آینده نگران هستند. همچنین نتایج پیمایش ملی ایسپا در زمستان 1401 با جامعه آماری زنان و مردان متاهل که در سن باروری قرار دارند نشان می‌دهد، 75.4درصد از مردان و 68.3درصد از زنانی که تمایل به فرزندآوری ندارند به مقدار زیاد و خیلی زیاد نداشتن مسکن مناسب را از دلایل عدم تمایل به فرزندآوری در کنار سایر عوامل و دلایل ذکر کرده‌اند.این در حالی‌ست که دولت سیزدهم از همان ابتدا قانون جوانی جمعیت را یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های خود قرار داده؛ برنامه‌ای که به نظر می‌رسد چندان موفق عمل نکرده است.ایسپا در این مورد نوشته است که اگر روند سیاست‌‌های اجتماعی دولت‌های بعد از انقلاب مرور شود، مشخص خواهد شد که هیچ دولتی برنامه و سیاست منسجمی را در قبال مسکن پیگیری نکرده است. همچنین گستره‌ای از طرح‌ها و سیاست‌های مختلف در زمینه مسکن وجود دارد که هیچکدام در ارتباط و تعامل با یکدیگر نیست؛ مواردی مانند سیاست‌های واگذاری زمین، یارانه ارزان‌قیمت در قالب پرداخت وام، ایجاد و توسعه تعاونی‌های مسکن، مسکن استیجاری، مسکن اجتماعی، انبوه‌سازی و مسکن مهر از این جمله‌اند.

جمع بندی لایحه بودجه 1403 در کمیسیون تلفیق
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ جزئیات جلسات این کمیسیون را تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، رحیم زارع در تشریح جزئیات جلسه یکشنبه شب (19 آذرماه) کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1403، گفت: «اوجی» وزیر نفت و «منظور» رئیس سازمان برنامه و بودجه در جلسه کمیسیون تلفیق حاضر شدند. وزیر نفت در این جلسه گزارشی درباره میزان فروش نفت در هشت ماهه گذشته سال 1402 به اعضای کمیسیون تلفیق ارائه کرد و پیرو این گزارش اعلام شد که فروش نفت کشور رو به بهبود بوده است.وی با بیان اینکه پیرو گزارش‌های ارائه شده، درآمدهای نفتی کشور واقعی‌تر شده، بیان کرد: یکی از اقدامات موثر سازمان برنامه و بودجه، کاهش اتکای درآمدهای نفتی در بودجه بوده که می‌تواند در تحقق بودجه بدون نفت موثر باشد.سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1403 بیان کرد: همچنین در ادامه این جلسه رئیس سازمان برنامه و بودجه گزارشی درباره درآمدهای بودجه ارائه کرد و نهایتا به سوالات نمایندگان درباره پروژه‌های عمرانی، فروش نفت و وضعیت ارزی کشور پاسخ داد.
وی یادآور شد که لایحه بودجه روز سه‌شنبه در کمیسیون تلفیق جمع‌بندی و گزارش کمیسیون به صحن علنی ارسال خواهد شد. همچنین کمیسیون در جزئیات این لایحه با دولت توافقاتی خواهد داشت.