بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


چشم انداز

رئیسی:
هر جا دولت مردم را به حساب نیاورد مشکل ایجاد می‌شود
سید ابراهیم رئیسی در مراسم افتتاح همایش اقتصاد ایران گفت: نظرات علمی که دارای اتقان بوده و چراغ راه مجری است بسیار به مجریان کمک می‌کند. روش‌های اجرایی سیاست‌های مصوب و ابلاغی نظام و قانون مصوب مجلس راه را هموار می‌کند.
وی با بیان این‌که «هرجا دولت خودش وارد شود و مردم را به حساب نیاورد، مشکل ایجاد می‌شود»، افزود: مردم پایه بودن اقتصاد موضوع مهمی است. از بخش خصوصی  و مردم در بخش اقتصاد باید حمایت شود. در همه برنامه‌های توسعه آمده که دولت متصدی نباشد؛ بلکه ناظر باشد. دولت باید سه نقش هدایتگری، حمایتگری و نظارت فعال داشته باشد و اگر کار به بخش خصوصی واگذار شد، دولت از نقش تصدی‌گری به نظارتی و توانمندسازی بخش خصوصی تبدیل می شود. کار رها نمی‌شود؛ بلکه باید از بخش خصوصی حمایت کرد، سیاست اصلل ۴۴ همچنان پابرجاست و باید اجرا شود. اگر این سیاست در برخی موارد درست اجرا نشده، به دلیل اشتباه بودن این سیاست نیست.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: ما با مشکلات اقتصادی مواجه هستیم؛ باید مشکل اقتصادی را و راه حل آن را شناخت و با تصمیم راه‌حل‌ها را اجرایی کرد. راه حل دولت این است که برای مشکلات چاره کرد نه این‌که بگوییم دولت و مجلس بعدی چاره جویی کند. دانشگاه‌های ما و اساتید باید مشکلات را بشناسند. نظام مسائل را باید شناخت و دنبال حل مسائل بود. دولت مصمم به حل این مسائل است ، به نام هرکسی می‌خواهد تمام شود. بگذارید کار تمام شود و مسائل حاشیه‌ای نباید ما را از انجام کارها باز دارد.

کسری بودجه را نباید از جیب مردم جبران کرد
کیومرث سرمدی، نماینده اسدآباد گفت: اگر مالیات‌ستانی از کسبه‌های جزء و کارمندان و کسانی که حقوق‌های پایین دارند، صورت بگیرد این میزان افزایش مالیات قابل قبول نیست و باید در کمیسیون تلفیق، چکش‌کاری شود و نمایندگان هم در صحن علنی مجلس نظر بدهند و ببینیم توجیه آقایان از افزایش این میزان مالیات چیست و بعد اظهارنظر کنیم.
وی افزود: برای این میزان از افزایش مالیات که حدود ۵۰ درصد است، اگر منابع جدید مالیاتی معین شود یا از فرار‌های مالیاتی جلوگیری شود، یا بعضاً تعرفه‌های واقعی و متعارف برای کسانی که درآمد‌های نجومی دارند، تعریف شود، جای نگرانی وجود ندارد و به نوعی اصلاح برخی رویه‌های نادرست اقتصادی هم است.
نماینده اسدآباد یادآور شد: مجموعه آسیب‌های اجتماعی و افزایش آن مثل طلاق، اعتیاد، سرقت و... دلایل متعددی دارد که اصل دلیل این‌ها، بیکاری و نبود درآمد و گرفتاری‌های معیشتی مردم است. وقتی ما راه‌های درآمدزایی و توسعه اشتغال‌های سالم را کمتر داشته باشیم، حتماً مشاغل کاذب و مسائلی که سلامت خانواده‌ها و اقتصاد را تحت الشعاع قرار می‌دهند، بیشتر می‌شوند. این توضیحات را از آن جهت دادم که وقتی این اتفاقات پررنگ می‌شود، گرفتن مالیات بیشتر از مردم که پشت آن منطق خاصی نباشد، جفا در حق ملت است.

پرونده «دبش» از دولت گذشته شروع شد
صفارهرندی: اختلاس تلقی درستی نیست بلکه فساد بود.
«محمدحسین صفار هرندی» در دیدار با اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های هرمزگان، با تاکید بر اینکه شروع پرونده «چای دبش» از دولت گذشته بوده است، گفت: در این دولت، تخصیص ارزهایی برای این مجموعه انجام شده، اما اختلاس تلقی درستی نیست، بلکه سوءاستفاده و فساد رخ داده است.عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: باید شهوت خبر اول دادن را از برخی مقامات بگیریم و بدانیم باید هر پرونده فساد و آلودگی را دقیق مورد بررسی قرار داد و سپس درباره آن نظر داد تا تلقی فساد در همه‌جا در جامعه صورت نگیرد.وی تضعیف حکومت مرکزی را فتنه اصلی دشمن برای تکه پاره کردن کشور دانست و گفت: ما نمونه‌های آن را در دنیا شاهدیم و فتنه‌های اخیر در کشور با همین رویکرد دنبال می‌شد و هر که ایران را دوست دارد، باید برای حفظ ایران نسبت به آینده آن دغدغه داشته باشد.او ایران را در آستانه جهشی خیره‌کننده دانست و بیان کرد: نباید اجازه دهیم این دست مسائل موجب کندی حرکت این انقلاب و مردم به سمت قله شود.