بیانیه‌های بازنده و برنده انتخابات 1403
فروزان آصف‌نخعی (روزنامه نگار)
۱- صفحه اول

۲- سیاست

۳- اقتصاد

۴- جامعه
۵- ویژه شهرستان
۶- فرهنگ و هنر
۷- ورزش
۸- صفحه آخر

2452
جهت اشتراک در روزنامه همدلی ایمیل خود را ثبت فرمائید


مجید پوراحمدی؛ مدیرعامل صندوق اعتباری هنر ارائه داد

برنامه‌های حمایتی جدید دولت از اصحاب فرهنگ و هنر

همدلی| مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در نشستی با اعضای کارگروه‌های تخصصی و مدیران فرهنگی استان اردبیل از تدوین برنامه‌های حمایتی جدید دولت در حوزه فرهنگ و تقویت سرمایه‌گذاری در این بخش سخن گفت. به نقل از روابط‌عمومی صندوق اعتباری هنر، سید مجید پوراحمدی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، در ادامه سفر به استان اردبیل که به‌منظور شرکت در آیین نکوداشت نامداران فرهنگ و هنر این استان انجام گرفته است، با اعضای کارگروه‌های تخصصی و مدیران فرهنگی و هنری استان در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل نشستی را برگزار کرد.
او ضمن قدردانی از دست‌اندرکاران برگزاری این آیین نکوداشت توضیح داد: با بررسی مسائل و مشکلات در دوره‌های گذشته، مواردی تقویت و اشکالات برطرف و این رویداد به بهترین شکل در استان اردبیل برگزار شد.رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با اشاره به تشکیل کارگروه‌های استانی، گفت: با تشکیل این کارگروه‌ها اعضای واقعی که هنرمند هستند و همچنین اعضای غیر که به هر طریق ممکن وارد مجموعه صندوق شده‌اند، شناسایی می‌شوند. تلاش ما این است تا خدمات و تسهیلات به هنرمندان واقعی برسد.پوراحمدی به مسیر رشد صندوق در ارائه انواع خدمات طی ۲ سال گذشته اشاره کرد و افزود: بر اساس نگاه حمایتی وزیر فرهنگ، بودجه قابل‌توجهی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای فعالیت‌های حمایتی اصحاب فرهنگ و هنر، رسانه و فعالان قرآنی سراسر کشور در اختیار صندوق هنر قرار می‌گیرد تا از طریق ارائه خدمات و تسهیلات مختلف در اختیار آنها قرار گیرد. از سوی دیگر توجه به منابع و اینکه هنرمندان فعال بتوانند از خدمات و منابع صندوق استفاده کنند موضوع مهمی است؛ لذا تمام سعی ما این است که در قالب طرح «بهبود» با شناسایی هنرمندان و فعالان فرهنگ و هنر خدمات را در اختیار آنها قرار دهیم.مشاور وزیر فرهنگ با اشاره به کمک‌های دولت به صندوق هنر، تصریح کرد: دولت مردمی ارائه خدمات ویژه به اصحاب فرهنگ و هنر و تداوم برنامه‌های حمایتی را همیشه مدنظر دارد. در این راستا تلاش ما این است تا با برنامه‌ریزی‌های مناسب و سیاست‌گذاری لازم در کنار مجموعه فعالیت‌ها و اقدامات، به‌طورکلی میزان وابستگی به منابع و بودجه دولت را کاهش داده و به حداقل برسانیم.
او با اشاره به اینکه هم اکنون صندوق اعتباری هنر بیش از ۱۰۱ هزار عضو دارد که حدود ۶۰ هزار نفر بیمه تأمین اجتماعی و بیش از ۴۵ هزار نفر عضو از خدمات بیمه درمان تکمیلی برخوردار هستند، گفت: بیش از ۷۰ درصد منابع ما در این ۲ بخش هزینه می‌شود. ضمن اینکه هم اکنون برای هر عضو صندوق حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان متناسب با خدماتی که دریافت می‌کنند، هزینه می‌شود.
پوراحمدی با اشاره به اینکه بیش از ۲ هزار نفر در اردبیل عضو صندوق اعتباری هنر هستند، عنوان کرد: از این تعداد هزار و ۲۳۸ نفر بیمه تأمین اجتماعی، ۴۶۲ نفر نیز بیمه درمان تکمیلی، ۲ نفر دارای نشان درجه یک هنری و ۵۹ نفر نیز مستمری‌بگیر صندوق هستند. همچنین یک نفر نیز نشان اعتبار فرهنگ و هنر را دریافت کرده است. مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با اشاره به اینکه در ابتدای دولت مردمی در صندوق حدود ۱۰ تا ۱۲ خدمت به اعضا ارائه می‌شد، تصریح کرد: امروز این صندوق به مجموعه‌ای گسترده تبدیل شده که بیش از ۳۱ خدمت شامل طرح تکریم، میلاد، مانا، جاوید، نشان، امید، شمیم، جوانه، قلم، هدیه، بهبود، کرامت، صدرا را به اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و فعالان قرآن و عترت سراسر کشور ارائه می‌کند. در این چارچوب تقویت اقتصاد فرهنگ و هنر و بهبود کسب‌وکارهای فرهنگی و هنری هم از رویکردهای اصلی صندوق بوده که تلاش می‌کنیم در این مسیر مصمم به توانمندسازی هنرمندان باشیم.پوراحمدی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: زنجیره، رویکرد و برنامه‌هایی را تعریف کردیم که بر اساس آن خدمات متنوعی را در جهت حمایت و توانمندی سازی هنرمندان به‌عناوین‌مختلف ارائه خواهد شد.
کلینیک کسب‌وکارهای فرهنگ و هنر راه‌اندازی می‌شود
رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در ادامه از ایجاد کلینیک کسب‌وکارهای فرهنگ و هنر خبر داد و افزود: با راه‌اندازی این کلینیک هنرمندانی که در زمینه کسب‌وکارهای حوزه فعالیتی خود دچار مشکل هستند، با حضور متخصصان و کارشناسان خبره و حرفه‌ای، مشاوره‌های لازم را دریافت خواهند کرد. هدف اصلی راه‌اندازی این کلینیک توانمندسازی و تقویت هنرمندان در زمینه رشد اقتصاد و معیشت آنان است. ما مصمم به بهبود و تقویت کسب‌وکارهای حوزه فرهنگ و هنر هستیم تا هنرمندان گرامی به هر شکل ممکن مورد حمایت، اهتمام و توجه قرار گیرند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه تقویت و حمایت از هنرمندان مستعد را از دیگر طرح‌ها و اقدامات صندوق اعتباری هنر طی ماه‌های گذشته برشمرد و گفت: با ایجاد شرکت «پروانه» هدف ما این است تا با خریدوفروش آثار هنرمندان به‌خصوص هنرمندان حوزه هنرهای تجسمی که مستعد هستند، این آثار در جریان و مسیر اقتصاد هنر و حضور در حراجی‌ها قرار گیرند؛ بنابراین همه طرح‌ها و خدمات جدید صندوق اعتباری هنر ذیل برنامه تقویت اقتصاد فرهنگ و هنر و سرمایه‌گذاری در این بخش تعریف و انجام می‌شود.پوراحمدی در بخش دیگری از صحبت‌های خود «هنرکارت» را کارت منحصربه‌فرد هویتی برای هنرمندان ارزیابی کرد و توضیح داد: ارائه انواع خدمات و تسهیلات صندوق اعم از پرداختی‌ها از طریق «هنرکارت» انجام می‌شود. امروز بیش از ۹۷ هزار نفر از اعضای صندوق هنر دارای این کارت هویتی هستند و بالغ بر ۱۶۰۰ خدمت مانند خدمات پزشکی و درمانی، اقامتی و... از طریق آن ارائه می‌شود. حتی برخی از اعضا از این کارت در مراجعه به بخش‌های مختلف استفاده می‌کنند.
مشاور وزیر فرهنگ و مدیرعامل صندوق اعتباری هنر تصریح کرد: موضوع اساسی و اولویتی صندوق هنر رویکرد تقویت در مسیر حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر، برگزاری رویدادهای استانی و محلی، استعدادیابی، شناسایی جوانان هنرمند نخبه مستعد، کمک و حمایت در کنار تجلیل از آنها در کنار تکریم نامداران و پیش‌کسوتان همراه باتوجه‌به نیاز آنها و کمک به رشد و شکوفایی و شکل‌گیری زیربنای این قشر است. ما مصمم هستیم و این آمادگی هم وجود دارد تا نسبت به هر ایده‌ای که از سوی استان‌ها ارائه شود، کمک و همکاری کنیم.رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل صندوق اعتباری هنر اظهار کرد: امیدوارم با همراهی یکدیگر بتوانیم بهترین و بیشترین خدمات و تسهیلات را برای اصحاب فرهنگ و هنر مهیا کنیم و به سازمانی پیشرو در این حوزه تبدیل شویم؛ هرچند هم اکنون نیز به‌عنوان بزرگ‌ترین و مرجع‌ترین مجموعه حمایتی در ارائه خدمات و تسهیلات به اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و فعالان قرآنی در سطح کشور مطرح و معرفی می‌شویم.در ادامه این نشست شماری از مدیران فرهنگی و هنری و حاضران در این نشست، نظرات، پیشنهادها و موارد و مسائل خود را مطرح کردند.